29 Mart 2008 Cumartesi

Poyraz'in dis bugdayi..


Dun Poyraz'in dis bugdayini, cok sevdigimiz Gizem, Cihan, Tugba, Yesim, Hande teyze ve Asli abla'nin (Asli bu kiyagimizi unutma ;)) , Tunacan abinin, minik Maya ve Tuana'nin katilimiyla katilimiyla gerceklestirdik..

Once Poyraz'in basindan bugday serptik, nasibi bol olsun, herseyi bol bereketli olsun diye..Daha sonra onune meslek tepsisini koyduk ;) Icinde makas, tarak, CD, kalem, steteskop, kasik, kitap, Kuran ve cep telefonu vardi.. En buyuk hatamiz altina kirmizi pecete sermek oldu cunku Poyraz malzemeleri birakti once peceteye sarildi ;) Ama sonra sirasiyla makas, steteskop ve Kuran'i secti.. Doktor mu olacak nedir benim oglum ? ;)

Daha sonra masaya gecip bir guzel karnimizi doyurduk.. Yani bu dis bugdayi bize yaradi anlicaniz ;) Butun bunlarin yaninda bizimle beraber olan ve zahmet edip hediyeler getiren herkese ; resimler icin Gizem'e, video'muz icin Asli'ya cok tesekkur ederiz..
Tarifleri buyurun..


KOLAY TAVUK GOGSU ( bizimki cilekli oldu ;))
Malzemeler:
1 kg sut
100 gr margarin
30 gr tereyag
1 sb'dan 1 parmak fazla un
3/4 su bardagi seker
1 paket vanilya
Un ile yag (margarin ve tereyag) helva yapar gibi kavrulur..Sonra seker ve sut ilave edilir.. Koyu bir muhallebi olana kadar pisirilir. Alti kapandiktan sonra 1 paket vanilya eklenir ve mikserle 10 dakika cirpilir..Ben Tupperware prenses kalibi kullaniyorum..Kalibi islatip icine muhallebiyi iyice sikistirin.. 1 gece dolapta beklettikten sonra uzerine istediginiz sosu yapabilirsiniz..Icine meyve koymayi denedim ama sulandigi icin hos olmuyor..Servis yapmadan bi sure once uzerine meyve koyabilirsiniz..



KATLI PATATES SALATASI
Malzemeler:
1kg patates
2 orta boy havuc
1/2 su bardagi dogranmis zeytin
3-4 dal yesil sogan
Bir tutam maydanoz
1 cay bardagi zeytinyagi
2 limonun suyu
Tuz
Haslanmis patates ezilir, pure haline getirilir.. Icine yag, limon ve tuz eklenerek iyice karistirilir. Sonra 3'e ayrilir..Bir parcasina kiyilmis maydanoz ve yesil sogan , bir parcasina zeytin, bir parcasina da ocakta az yag ile kavrulmus havuc eklenir..Bunlar yine az once bahsettigim kaliba sirasiyla sikistirilir.. Soguyunca ters cevirilip istediginiz sekilde susleyebilirsiniz..


YOGURTLU PIDE (Beypazari usulu )
Hamur icin malzemeler:
2 su bardagi iilik sut
2 yemek kasigi kuru maya
2 yemek kasigi seker
4-5 su bardagi un
2 yumurta aki
2 fincan siviyag
1 tatli kasigi kadar tuz
Ici icin malzemeler:
1 su bardagi suzme yogurt
1 kalip yagsiz peynir
1 cay bardagi zeytinyagi
Yesil sogan
Maydanoz
1/2 su bardagi kavrulmus kiyma
Baharat ( tuz, kirmizibiber, karabiber)
Hamur icin verilen malzemelerin hepsi sadece 2 yemek kasigi un ile yogurulur ve 20 dakika kadar beklenir.. Daha sonra unun geri kalani da eklenir ve tekrar mayalanmaya birakilir.. Hazirlanan ic ile istediginiz sekili verebilirsiniz..200 derecede alti ustu kizarana kadar piser..Her firinin pisirmesi farkli oldugundan dakika veremiyorum.. Bu hamur icine patatesli, peynirli, cevizli, zeytinli, kiymali.. her turlu ic harci koyulabilir..


Afiyet olsun!

11 yorum:

Gizem dedi ki...

Burcu, simdi farkettim; steteskopu alenen sen tutmussun.
Buyuyunce doktor yapalim seni.

KEO dedi ki...

Ooo herşey çok güzel görünüyor Burcu, ellerinize sağlık, şu tavukgöğsünü denemek geldi içimden.Poyraz'ın diş buğdayı kutlu olsunn, nice sağlam dişleree:)).Bu arada ilk çıkan dişin fotosunu çekmek gerçekten de çok zormuşş.Ben de uğraşıyorum kaç gündür başaramadımm...

Burcu Demirel dedi ki...

gizem yok artik yani ;)o resim Poyraz tuttuktan sonra ben elinden alirken cekilmis bi kere..once o tuttu..

keo..iyi dileklerin icin tesekkurler..dis resmi icin hic ugresme, cabalar faydasiz..ama cok kocaman guldurursen basarirsin ;)

Yesim dedi ki...

Burcucum, hersey cok guzeldi tesekkur ederiz. Ama tavuk gogsunun cilekli sosunun tarifini de alalim lutfen, eksi eksi pek guzeldi o :) Bi de yogurtlu pide cok superdi...Ellerinize saglik.

Burcu Demirel dedi ki...

Afiyet olsun Yesimcim..O sos hazir soslardan, dr.ortker meyveli sos cnm ;)

Adsız dedi ki...

ilk makas tuttuysa modaci yada kuafor felanda olabilir :)))

Esra dedi ki...

Dis bugdayiniz hayirli ugurlu olsun. Inci gibi disleri olsun insallah.
:-)))
Bu arada yemekler de harika gorunuyor. Ellerine saglik...

Burcu Demirel dedi ki...

tesekkurler esracim..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Herşey çok güzel gözüküyor! Hayırlı olsun! İnşallah Poyraz'ın şansı bol, bahtı açık olsun! İstanbul'dan sevgiler...

Adsız dedi ki...

Süper bi masa olmuş ,iyiki öğlen yemeğinden sonra baktım yoksa bi yerim şişerdi:)
Diş buğdayınız hayırlı olsun.

Ebruli dedi ki...

Merhaba;
Patates salatasi ve yalanci tavuk gogsune verdiginiz sekil cok guzel. Ben genelde bu kaliplari kek yaparken kullanirdim. Ama artik bende şsekilli kek kaliplarinda, patates salatasi yapacagim.
Fikir icin tesekkurler...