27 Mart 2008 Perşembe

Dis bugdayi icin nostalji..Kayisi kurabiye..



Yarin Poyraz icin dis bugdayi yapiyoruz.. Eee tabi bir suru hapur hupur hazirliyorum..Bunlardan biri benim icin cok ozel.. Cunku annem bu kurabiyeleri ilk kez benim okuma bayramim icin yapmisti..23 sene once yani.. Dedim ki kuzumun dis bugdayi icin ben de bundan yapmaliyim, hatta belki Poyraz'in okuma bayramina da yaparim allah nasib ederse ;)
Malzemeler:
2,5 su bardagi un
150 gr margarin
1 yumurta
1/4 su bardagi pudra sekeri
limon kabugu rendesi
vanilya
2-3 corba kasigi marmelat
Susleme icin:
kirmizi, sari ve yesil gida boyasi ( kirmizi ve saridan turuncu sivi hazirladim)
1/2 sb seker
Unu eledikten sonra, icine yag, yumurta, pudra sekeri, vanilya ve limon kabugu ekleyip yogurdum. Cok fazla yogurursaniz hamur bozuluyor o yuzden klasik kulak memesi kivami lutfen ;) Daha sonra kucuk parcalara ayirip yuvarladim.. Yanliz icinde kabartma tozu olmadigindan cok ufak yapmayin..Bitmis kurabiyeyi ne kadar istiyorsaniz o kadar olsun buyuklugu.. Tepsite dizip, 180 derece onceden isitilmis firina surdum.. Yaklasik 30 dakika sonra cikardim ve sogumasini bekledim..Yagli hamur oldugundan cabuk pisiyor, firinda fazla birakmamak lazim.. Kurabiyeler beyaz kalmali..Ayrica icine cekilmis findik ta koyabilirsiniz..


Kurabiyeler hazir olduktan sonra sira en zevkli asamada, susleme! Bunun icin kayisi marmeladi (bende olmadigi icin kuru kayisilari haslayip blenderdan gecirdim) ,gida boyalarina, toz seker ve bahcenizden kopardiginiz yesil yapraklara ihtiyaciniz var..


Once kurabiyeleri aralarina marmelat surerek birlestiriyorsunuz.. Bir sure bekledikten sonra, hazirladiginiz boyali sulara bu 2 parcali kurabiyeyi batirin..Iyice dondurun suyun icinde ki boyayi guzelce alsin..( isterseniz bir parcayi turuncu bir parcayi yesil de yapabilirsiniz..sanki yarisi ham kayisi havasi vermesi icin ;)) Daha sonra hemen ardindan toz seker uzerinde yuvarlayin.. Son olarak aralarina yapraklari da sokuuuun... Iste haziirr!

Afiyet olsun..

Dip not: Benim aldigim gida boyalari ufak siseler icinde siviydi..Renkleri elde etmek icin uzerinde yazandan cok daha az suya yine yazandan cok daha fazla damlattim..Ama annem toz gida boyasi kullanmis, onlarin daha guzel renk verdigini soyluyor..

3 yorum:

Sweety dedi ki...

Burcuuu super sirin olmus bunlar ya acayip begendim :D cok ugrastirici ama yoksa kesin denerdim. ama kimbilir belki benim cocugum olursa dis bugdayi yapacagim zaman denerim dimi :d sevgiler opucukler

Esra dedi ki...

Burcu ne kadar guzel ve degisik kurabiyeler bunlar. Bayildim bayildim. Ellerine saglik!

Adsız dedi ki...

hayirli olsun oglun...