25 Mart 2008 Salı

6.Ay..


Poyraz efendi 6 aylik.. 10 kg 430 gr ve 73 cm..
Bu ay Poyraz icin buyuk oranda beslenme degisiklikleri ile gecti..Artik mama sandalyemizde yemek yiyoruz..Biraz zorlaniyor cunku cok farkli geldi..Bir de surekli hareket ettigi icin agzini tutturmak zor oluyor ;) Sebze ve meyve hemen hemen herseyi denedik ve yemeye basladik..
Yogurdu kimi zaman sade kimi zaman meyve ile karistirip veriyorum, sade yemeye pek bayilmiyor cunku..
Sabah kahvaltilarimiza basladik.. Blenderdan gecirmeden vermeye calisiyorum cignemeyi ogrensin diye, ama herseyi karistirarak veriyorum..Tek tek vermeyi henuz denemedim, bakalim ne olacak.. Yumurta sarisi, pekmez, bebe biskuvisi, tuzsuz keci peyniri yiyoruz..Bu hafta ceviz eklenecek..Agzimiz yuzumuz en cok kahvaltida batiyo..
Her turlu meyveyi yedik..Muza avokado katmayi tercih ediyorum, avokadonun faydalarini ogrendikten sonra..Her meyve puresine mutlaka gun kurusu kuru kayisi haslayip ekliyorum, boylece tuvalet problemimiz de ortadan kalkti..
Sebzelerin icine kimi zaman buyuk ananenin yaptigi ovmac'tan kimi zaman pirinc, kimi zaman da irmik katiyorum.. Pistikten sonra da zeytinyagi.. Her turlu sebzeye asik oglum, babasina cekmis ;)
Yatmadan once Ayca'dan ogrendigim sekilde, evde cekilmis tahillardan muhallebi yapip, icine pirinc unlu mama katip veriyorum.. Bunu verirken gece uykulari daha uzun surer diye dusunmustum ama hic faydasi olmadi diyebilirim..Onceleri saat 1 ve 5 te beslenmek icin uyanirdi..Yine de uyaniyor..Yanliz ben gece beslenmeyi saat 3 te teke indirdim.. Sik uyaniyor ama ya tekrar uyutuyorum ya da su veriyorum..Gecen gece saydim sabaha kadar tam 9 kere uyandi ;( Sabah benim halimi dusunebiliyorsunuzdur sanirim..Ben ve kardesim de 9 aya kadar uyku sikintilari cekmisiz, belki bize cekmistir diye sabirsizlikla 9 ayi bekliyorum ;)
Gunduz sik sik su icirmeye calisiyorum ama nedense suyu cop cop icmiyor bi turlu.. Israrla devam ediyorum bakalim..
Kilomuz olmasi gerekenin ustunde ve ben yine doktora sordum, acaba yemekleri kismalimiyim diye..Nitekim zaten porsiyonlarimiz kucuk.. Ama doktor yine gerek yok dedi.. Boyu ile orantili bir kilosu oldugunu, ayrica cok hareketli oldugundan - ozellikle emeklemeye ve yurumeye basladiginda- yakacagindan kilomuzu abartili bulmadi doktorumuz..

Zaman cok cabuk geciyor..1 yas icin yolun yarisindayiz artik..

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Maşallah ,Maşallah, koca adam olmuş, gömleğide abi gömleği gibi çok yakışmış, son fotoğraftaki kocaman gülümsemeye bittim ben :)

Burcu Demirel dedi ki...

pitircik
gomlegi taa 4-5 aylik hamileyken almistik babasiyla cok begenip..12 aylik etiketi var ama giydirmek simdiye kismetmis..biraz kucuk dikiyolar bunlari ;))

KEO dedi ki...

Poyraz'ın "yarım yaş"ını kutluyoruzz!!!Küçük adama nice mutlu yaşlarrr.Ceroş da geceleri 2 ve 6 civarlarında uyanıp beslenip tekrar uyuyor.Ama dişten dolayı huzursuz olduğunda daha sık uyanıyor, bu gibi durumlarda ben de beslemiyorum, gönlünü alıp uyutuyorum:)
Kolaylıklarr...
Ekim

Esin dedi ki...

maşallah poyraza çok şirin ,tombik bir oğlan ollmuş..
ömer de aynı ,yaklaşık 7,5 aylk oldu hala aynı ,geceleri sık sık uyanıyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ,üstelik her sabah bir de işe geliyorum ....yok mu bunun bir çözümü..:(

Pelin dedi ki...

maşallah, kutlu olsun yarıyaşı, her geçen gün daha da sevimli oluyor... gömleği de pek yakışmış :)

AsYa dedi ki...

şişko ya,çoook tatlı ,çok yakışıklı olmuş..
efe bu ara hiç yemiyo..o yüzden hiç kilolu diye kafana takma Burcu..zayıf olunca daha çok üzülüyo insan..Hele yemeyince binbir türlü şekle girip bişiler yedirmeye çalışıyorum ..
o yüzden olsun kilolu..nasıl olsa verir ilerde..
ve tebrik ederiz.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Son foto mükemmel Burcu! Maşallah nasıl da içten gülmüş! Allah nazarlardan saklasın! Eee herşeyi yiyormuş Poyraz! Ne güzel inşallah hep böyle devam eder! Öptüm kocaman sizi:))

Yesim dedi ki...

Cok seker yaa bayildim fotolara, hele su ilk fotograf tam kucuk adam :) Kutlu olsun yarim yasi, zaten yarin gelip dis bugdayini da yicez isallah o zaman bol bol severiz artik tatli poyrazi :)

Adsız dedi ki...

sen coraplarini cikar, ben bir saate ordayim. 6 ay kontrolunu yapayim

AycA dedi ki...

Burcu merak etme hareket arttıkça kilo yerine oturur.. hele bir de yürümeye başlasın;)
Yarım yaşınız kutlu olsun..
:))

AsYa dedi ki...

Burcu merak ettim,su olayını doktora sordun mu?
biz kontrole yarın gidicez sorucam..Efe de sevmiyo suyu..zorla birkaç kaşık içirebiliyorum..günde 3-5 kere birkaç kaşık..sabahlarıiçtiği ıhlamurda yarım çay bardağı kadar..napsak acaba?

Burcu Demirel dedi ki...

asya,
poyraz gunder 60-80 ml su iciyor..son gunlerde biraz daha artti.. doktor buna normal dedi ama alismasi icin surekli ver diye ekledi..ben yemeklerle beraber veriyorum daha cok..bikac kasiktan sonra zaten agzini kapatiyo, anliyorum ki su istiyo, sonra devam ediyoruz..geceleri vermeyi de deneyebilirsin.. ilik olarak verirsen uyku arasi iciyo, belki bu sekilde alisir..