22 Mayıs 2007 Salı

Icimde patlayan minik balonlar..

Bu sabah gunlerdir bekledigim bir sabahti..Dun gece gordugum ruya gercek oldu ve oglumuzun ilk hareketlerini,hatta yumruk ve tekmelerini hissettik !


Gunlerdir neden hissedemedigimi dusunup uzuluyordum.. Her anne ayni zamanda hissetmiyor biliyorum ama yine de her sabah kalkmadan, her aksam uyumadan elimi gobegime goturup bi hareket bekliyordum.. doktor 24. haftaya kadar bile uzayabilecegini soylediginde biras olsun rahatlamistim.. Dun gece ruyamda bebek hareket ediyordu, ben de oyle seviniyordum ki.. Disardan bile gorebiliyordum hareket ettigini.. Sora sabah uyandigimda, icimdeki o "baloncuk" duygusunu hissettim.. Resmen sol tarafimda, icimde balonlar patliyordu ;)

Herkes anlatmak zor diyordu, gercekten oyleymis..
Bir yerde bir yazi okumustum.. Bazi annelerin bebekleri dogdugunda az da olsa uzulduklerini cunku aralarindaki bag kaybolmus gibi hissettiklerini yaziyordu.Onu hep icinde hissetmek, dokundugunda konustugunda ondan buna karsilik almak, her an her saniye beraber olmak..Ve dunyaya geldiginde -baska bir sekilde devam edecek olsa bile- bunlarin artik olmayacagini bilmek..Sanirim hissedilen bu duygu..Yoksa bunun yaninda bir hayatin baslamasi apayri birsey..Bu sabah ben de boyle dusundum ve daha iyi anladim..

Ufacik bir hareketin, bir anne adayi icin neler ifade ettigini anlatmam mumkun degil..Allah herkese bunu hissetmeyi nasib etsin..

11 yorum:

AsYa dedi ki...

canım , bende 18 hafta gibi hissetmiştim o baloncukları:) bizim ki biraz pır pır biraz luk luk biraz pıt pıt garip bişeydi..:) anlatması gerçekten de zor..Şimdi o baloncuklar onyüzbinmilyon baloncuk oldular :) biraz sabırlı ol bak ..sonra dışardan göbişinin oynadığını bile görmeye başlıcaksın..Seni duymasına 2-3 hafta kalmış..Sonra onunla konuşunca cvp verdiğini farkediceksin..Efe özelikle bu aralar babasıyla muhabbet ediyo..Babası kulağını yapıştırıyo karnıma oğluyla konuşuyo o da sanki anlıyo gibi cvp veriyo tekme atıyo yada elini kolunu oyanıyo bilemiyorum..Henüz yerinide tesbit edemiyorum yani kafası şurda poposu şurda diyemiyorum ama içimde ki bebeğin bizim bebeğimiz olması ve sağlıkla büyümesi bütün soru işaretlerini alıyo..Ben ilkin zuzaylı gibi hissediyodum kendimi..Sonuçta olağanüstü bir olay bu di mi..içimde kıpır kıpır bişi olmasına alışmak zor olur diye düşünyodum ama ilahi güç heralde..bayılıyosun sonra her hareketinde mutlu oluyosun:)neyse sevgiler...Çok sevindim bebeğinin sağlıklı olmasına...

Burcu Demirel dedi ki...

Bugun havalardayim zaten sorma asyacim, aklimi ise bile veremiyorum ;) Bunlari yazarken bile hissediyorum hareketini..Bizim de babamiz cok hevesli konusmaya, sarki soylemeye..O basladi coktan ama bana hala gobegime konusmak komik geliyo ;) zamanla alisirim sanirim.O uzayli hissini aynen ben de hissediyorum ;)

Gizem dedi ki...

Ilk kipirdaginda kime bakarsan bebek ona benzermis. Aynaya mi baktin, esine mi?

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Burcucum yazılarını okudukça hamilelik günlerime gidiyorum.Çok keyifle okuyorum yazılarını.
Hamileyken bu hissetme duygusu , emzirirkende devam ediyor. Emzirmeyi bıraktırırkende üzülüyorsun artık bağımız kalmıyor gibi geliyor ama sonrada beraber uyumalar başlıyor. Sarılıp koyun koyuna uyuyorsun. Evet belki fiziksel bir bağ kalmıyor ama gönülsel bir bağ çok daha kuvvetli devam ediyor canım.
Burcucum blogun beni gerçekten çok mutlu eden bir blog . Blogumda sanada bir link verebilir miyim ?

Burcu Demirel dedi ki...

Gizemcim,
Sabahin korunde oldugu icin gozumu actim Cengiz'i gordum ;)Baskasina benzicene ona benzesin ;)

Burcu Demirel dedi ki...

Mutlu kadin ;)
Hala ismini bilmiyorum ama yazdiklarin icin cok tesekkurler.Link verebilirsin tabi.. Beni zaten anneler ve anne adaylari daha iyi anliyor sanirim, onlardan bole geri donus oldugunda ben de cok seviniyorum ;)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Günaydın Burcu:) Senin adına çok mutlu oldum. Eminim çok özel bir histir ve tabiki anlatmak bir yere kadar. Annelerin ve anne adaylarının bloglarını okudukça bebek sahibi olmak istiyorum;) Maşallah diyorum Burcucum!

Sevgiler.

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

İsmim Canay . Linkini hemen ekledim bloguma. Tekrar tanıştığımıza mutlu oldum .
Bu arada isim konusunda ne düşünüyorsun bebiş için ?

Burcu Demirel dedi ki...

Memnun oldum Canay..Walla isim konusunda degisik fikirler ortaya ciktigi icin bi sure dusunmeyi erteledim, bi turlu babayla ortak bi isimde karar veremedik :) ama ben klasik isimleri severim, bakalim ne olucak..Yazarim buraya zaten mutlaka :)

Seblacim, darisi basina ne diyelim..Bence fazla dusunmeden ise koyulmalisin :)

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu hanım bende 23 haftalık hamıleyım Allah kısmet ederse bizimde bir kızımız olacak ilk bebegımızı down sendromundan dolayı aldırmak zorunda kalmıstık ama sımdı hersey yolunda sizin sitenize bayıldım hersey cok güzel ve esinlenerek bende bir site hazırladım o dvd den aldık seyrettık cok guzel ınsallah bende kızımın dogumunu ve dogduktan sonrakı gunlerını boyle yazacagım sızın gıbı size birşey soracagım kolaj seklınde yapmıs oldugunuz resımlerı nasıl yaptıgınız hakkında benı bılgılendırırsenız sevınırım poyrazı cok opuyorum cok sanslı bir bebek Allah saglıklı bir şekilde büyütmek nasip etsin analı babalı.öpüyorum

Burcu Demirel dedi ki...

selam
isminizi yazmadiginiz icin adinizla seslenemiyorum :) iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler.. kolajlari picasa programini kullanarak yapiyorum, free olarak yukleyebilirsiniz internetten..kolay gelsin..