20 Mayıs 2008 Salı

Bir cesit egzama :(

Poyraz daha yeni dogdugunda, iki kolu ve bacaginin dis kisimlarinda kuruluk vardi..Banyo sonrasi vucut kremi surerken elime gelirdi..Sonra zamanla gecti..Normal bi kuruluk gibi..Ama sol kolundaki kaldi ve kizarmaya, hatta kiyafetlerine surtundugu zaman az az sulanmaya basladi..

Bir dermatolog arkadasim bunun egzama oldugunu, konak olmus bebeklerde bu cesit egzama gorulebilecegini soyledi..Prednol krem kullaniyorduk..10 gun sureyle gunde 2 defa sonra yine bi 10 gun gunde 1 defa.. Aslinda cok once basladik ama 1-2 uygulamada kizariklik hemen kayboldu..Ben de bos yere surmim dedim ama bugun bi baktim, yavrum pusetinin kenarina surtup kasiyor kolunu :( hemen kizardi ve sulandi..Eve gelir gelez kremini surdum..10 dakikada kayboldu..Bu sefer kanmak yok, 10 gun devam..

8 yorum:

KEO dedi ki...

geçmiş olsun Burcu, yeter ki çözümü olan problemler yaşayalım di mi?sevgiler,
Ekim

Burcu Demirel dedi ki...

tesekkurler keo..kolunu kasiyisi hala gozumun onunden gitmiyo :( yavrum eliyle kasimayida bilmiyoki..neyse, insallah gecer hemencecik..

Adsız dedi ki...

cnm gecmıs olsun arkadasın dedıgı gıbı gecıcı bısı olsun yeterkı kafana takma.
opuyorum sızı

Burcu Demirel dedi ki...

tesekkurler gulsum..

Adsız dedi ki...

Burcu bu merhem nerede bulunur? burada ise receteli mi?

Ayrica Bruksel`de egzama ile tanisan cok insan biliyorum. neminden midir suyundan midir?

Burcu Demirel dedi ki...

ben bu kremi turkiyeden aldim gizem ama burdaki eczanelerde var mi bilemiyorum..yaw ne bilim neden oldu, ama gecsin diye gozunun icine bakiyorum resmen.Artmasin da iyice :(

AsYa dedi ki...

aaa geçer inşallah hemencecik:((

Burcu Demirel dedi ki...

Saol Asyacim..