23 Mayıs 2008 Cuma

Eddy ve Poyraz..Nasil olacak acaba?

Eddy bizim kopegimiz, bir German Shepard..Su anda Turkiye'de ve henuz Poyraz'la hic karsilasmadilar..Donusumuz yaklastikca dusunuyorum, acaba nasil olacak? Eddy ve Poyraz birbirlerine ne tepki verecekler..

Internette biras arastirma yaptim..Dikkat edilmesi gereken bazi seyler var..

1- Evin babasi kopekle daha uzun zaman gecirip daha cok oynamaliymis..Boylece kopek eski ilginin azaldigini dusunmemeli..zaten Eddy , Cengiz'e benden daha aliskin, onun kopegiydi..Dolayisiyla onu kiskanip Poyraz'i yabancilayabilir..
2- Bebegin kiyafetleri onceden koklatilmali ki boylece aniden aileye yabanci biri girmis olmamali kopek icin..
3- Kopegin asilari ve kontrolleri mutlaka yapilmali, saglikli ve temiz olmasina dikkat edilmeli..Eger evde ise disaridan gelirken ayaklari temizlenmeli, disarda copleri koklamasina veya bisiler yemesine izin verilmemeli..
4- Cocuk henuz kucukken ( Poyraz Eddy ile 1,5 yasinda karsilasacak gibi gorunuyor), kopek ailenin izni olmadan cocuga yaklasmamali, bu kurali bilmeli..Zaten cocuk buyudukce daha rahat ve dengeli hareket etmeye baslayinca isterse kendi yaklasabilir, veya tersi durumda uzaklasabilir..Köpege cagirilmadan bebeğe yaklaşılmayacağını öğretilmeli. Köpek huzurlu oldugu anlarda bebeğin yanına çağırılmali ve odullendirilmeli, kendiliğinden onun yanına gitme durumlarında yerine dönmesi için komut verilmeli.
5- Bebege gosterilen ilginin aynisi kopege gosterilmemeli cunku kopek bunu insanlardan farkli algilar..Bu durumda kopek kendini bebekle ayni seviyede gormeye baslar..
Gerci Poyraz ufak bi bebek olmicak tanistiklarinda ama yine de endiseleniyorum..Bakalim nasil olucak..Baska ne yapmali? fazla endiselenmemeli mi? Cok mu korumaci olmali yoksa rahat birakip iliskilerini gelistirmeleri mi saglanmali? ..

Hiç yorum yok: