24 Mayıs 2008 Cumartesi

Somon ve havuclu kekli bir haftasonu..

Bu cumartesi hepimiz icin superdi..Poyraz ilk balik deneyimini yasadi, bizim arka bahcedeki yagmur ormanlari ve cimler sonunda bicildi :)

Brukselde mustakil evlerin bahceleri oldukca bakimlidir ve herkes mutlaka her yil zamani geldiginde bahce duzenleme isine girer..Ozellikle bizim mahallede her bahce bir sanat eseridir. Bizimki haric ;) Geldigimizden beri o kadar ilgilenmedik ki, arka bahce yagmur ormanina dondu..Ha aldik ha alicaz derken bi turlu bi cim bicme makinasi alamamistik, birilerini tutup yuzlerce euro verip temizletmek de mantiksiz geliyordu.. Ve iste oldu..dun azmettik gittik bi makina aldik..Simdi cirlop gibi trasli bi bahcemiz var artik, yuppiii!

Cengiz de evdeyken, mutfaga biraz zaman ayirim dedim ve marketten aldigim somonlarla "Asya usulu somon izgara" yaptim..Tarifi internette buldum, cok basit ve lezzetli bir ogun..



Ben 4 parca somon aldim, bi kisi 2 tane yer diyerek ama o kadar doyurucu ki bence teki yeter..Balik gorunce gozum dondu sanirim :) Sostaki miktarlar bir parca icin..ama bence tek parca icin bunlarin 2 katini koyun, cunku bana az gibi geldi..Isterseniz sosun bir kismini, pistikten sonra da uzerine dokebilirsiniz..

1 yk zeytinyag
1 yk hardal
1 yk soya sosu
2 yk sarimsak (ezilmis veya ufak dogranmis)
2 yk limon suyu
isterseniz karabiber




Tum bu malzemeleri karistirip, baligi iyice soslayip, dolapta 1,5-2 saat bekletin..Cikarip izgarada pisirin..Zaten 10-15 dakikaya kalmadan kizariyor, kendi zevkinize gore sureyi ayarlayabilirsiniz..

Poyraz da bu aksam ogununde bizimle beraber somon yedi..Resimde en solda gordugunuz tatsiz, tuzsuz, sossuz parca ona hazirlandi.Ama 1/4 unu anca yedi yavrum.Yanliz vermeyi kestigimde basti yaygarayi.Bayildi resmen..Haftada bir balik yemeye devam edices insallah..

Somon baliginin icinde bol miktarda Omega-3 yag asidi var. Bebeklerin zekasi icin cok onemli.Ben hamileyken de yemeye calismistim. Sansliyiz, burada heryerde rahatca bulabiliyoruz..Somon hakkinda biraz daha bilgi icin buraya bakabilirsiniz..

Daha sonra, yogun istek uzerine meshuuuur ev haniminin basucu kitabi "Kolay ve ekonomik yemekler" kitabindan havuclu kek denedim..pek umitli degildim ama tekrari konusunda tesvik alinca sIk sIk yapmaya karar verdim ;)



Malzemeler:
1 sb seker
3 yumurta
3 sb un ( ben kepekli un kullandim ama tarifte normal undu)
2 sb rendelenmis havuc
1 sb zeytinyagi
2 ck tarcin
2 ck karbonat

Seker ve yumurta iyice cirpilir..Daha sonra uzerine yag ve rendelenmis havuclar eklenip tekrar cirpilir..Ayri bir yerde un,karbonat ve tarcin karistirildiktan sonra, bu da karisima eklenir..Hepsi iyice karistirilip unlanmis ve yaglanmis kaliba dokulur..180 derecede 50 dakikada haziiiir!

Afiyet olsun..



Melek oglum benim ..

4 yorum:

Yesim dedi ki...

Ellerine saglik Burcucum, valla kekin super gorunuyor burdan :) Poyrazcim cok tatli olmus, yan tarafa koydugun yeni fotoya bayildim. Nasil da gulmus oyle :))

Desperate Employee dedi ki...

sen buna bir de 3/4 sb ceviz koy bir de oyle ye bakalim. dua edersin bana ;P

Tuğba dedi ki...

Burcu ellerine sağlık somona bayılıyoruz biz bu şekilde de deneyeceğim.Poyrazı ve seni çok öptük oğluşla

Burcu Demirel dedi ki...

yesim; ya evet cok tatli oldu, bildin gibi deil..insanin sekerini yukseltiyo :))
desperate employee; gizem sen misin?
tugba; farkli tarifler varsa ben de senden alim tugba, afiyet olsun..