8 Ağustos 2008 Cuma

Son birkac gun...


Super otesi bir yolculukla Ankaraya sag saglim ulastik gecen Persembe..1 hafta oldu bile :(

Hersey yolunda gitti.. Ucakta toplasak 20 kisi yoktuk herhalde..Hostesler resmen " yayilin millet !" dedi yani :) biz de oglumla babayi sutladik ve 3 koltukta ana ogul guzel bi yolculuk yaptik.. Sıkıs tıkıs olmadigindan Poyraz da ben de rahat ettik.. Uyudu, oyun oynadi..hatta muzik dinleyip dergi karistirdi :)

Ankara Esenbogaya indigimizde soz verdigimiz gibi dedemize yuruyerek gittik..tabi poyrazin tek alini tutarak.. heyecanla beklediler acaba kapıdan yuruyerek cıkar mı dıye..biz de hic yoktan iyidir diye bu sekilde ciktik ve Poyraz herkesi yıktı gecirdi ..Hatta fanlari bile olustu, bi kız kostu geldi optu Poyrazı :) cok tatlıydı..ama biz de babamlar da heyecandan bu anı olumsuzlestirmeyi unuttuk..

Ankarada gecen 3 gunumuz icinde doktor kontrolumuzu de aradan cikardik.. Poyraz 82 cm olmus ve kilosu 12,330 gr. Doktor artık Poyraz'ın "slim" bi bebek oldugunu soyledi, onceki obezite korkularından sonra.. Herseyimiz normal ve yolunda gorunuyor..Ayrica gelmisken hem bilgi almak hem de endiselerimizş paylasmak icin tanıdık bir cocuk psikolojisi profesorune gittik..Ozellikle disiplin konusunda dogru davranip davranmadigimizi ogrenmek ve Poyraz'ın psikolojik gelisiminin nasil oldugunu gormek icin.. Benim tel sarar ve baybay konusundaki endiselerimi hatirlarsiniz..Bunlarin yersiz oldugunu, her bebegin kendi zamani oldugunu soyledi..Bu yasta onunla bizim yaptigimiz gibi bol bol oynamamizi, konusmamizi, sarkiler soyleyip etrafi tanimaya calismamiz gerektigini, zamanla taklit yeteneginin gelisecegini de.. (ayrica her sorunun cevabını internette aramanın bizi bazen yanlıs yonlendirecegini de) Poyraz'a, yapmasini istemedigimiz seyler icin " hayir" dememizin dogru oldugunu, ancak bunu uzun cumleler kurarak onun aklini karistirmadan yapmamiz gerektigini soyledi. Mesela birseye dokunmasini istemiyorsak ona " hayir poyraz , onu ellemek yok" demek yerine sadece "hayır" veya sadece "yok" diyerek, o hareketi bu kelimelerle bagdastirmasi saglanmalıymıs..Uzun cumleler kuruldugunda, bu eslemeyi yapması zorlasırmıs..

Velhasil Poyraz aynı aksam gozlerimi yasartmayı basardı ve gec de olsa ilk kez bay bay yaptı..Amcam aksam eve giderken onun kucagına verdik ve gayri ihtiyari "hadi poyraz bay baaay" dedik..bi baktim elini kaldirdi ve o da karsilik verdi.. Sanki okumayı yazmayı sokmus gibi aglamaya basladım, kendimi nasil kastiysam :) simdi herseye herkese bay bay yapıyo :) zavallı yavrum Turkiyede insan gorunce birden sosyallesti..

Kisa Ankara gunlerimizde iki arada bir derede bir Beypazarı dugunune katıldık..Bir akrabamızın oglunun dugunu..gidip goren varmı bilmiyorum ama dugun inozu vadisindeki bir bagda oldu.. Bilmeyen ve gitmeyen de varsa tavsiye derim..Buradan Beypazarı ile ilgili bilgi ve resimlere ulasabilirsiniz..

Ananemin ordaki evinde cok eski fotograflar bulduk o aksam..kimisi 1930 lardan kalma, cogu rahmetli dedeme ait..Onlari scan eder etmez sizlerle paylasmak istiyorum..Hele biri var ki, gormelisiniz..

Keske dedem de simdi yasasaydı da, Poyraz'a da o bize hep verdigi cikolatalardan verseydi..Onu cok ozledik..

Simdi İzmitteyiz..Babane ve halalarla birlikte..Gunler harika ve dolu dolu geciyo..Cogu yurume alistirmasi yaparak :) Ama gelmisken bir İstanbul yapmayı ve bogazda balık yemeyi de unutmadık tabi..Poyraz bu ise bayıldı.. Yer Cengelkoy İskele Restaurant.. Bir yandan levrek yuvarlayıp diger yandan bogazı izledi, iskeleye yanasan vapurun sesini dinledi, uzun uzun ufka bakarak hasret giderdi yavrum.. Su manzaraya bakarken dedim ki, insanın memleketi gibisi yok iste.. Bu manzara dunyanin neresinde bu kadar guzel?


Sonra dun Nilay'la "Kung fu panda" ya gittik.. nerdeyse 2 senedir sinemaya gitmiyorum.. Cocuklar gibi sendim anlıcanız.. Filmin basindan sonuna kadar gulduk cunku filmdeki panda Po sanki Poyraz :)))) hele kung fu egıtımı ıcın hocası onu yemekle terbiye ediyo ya, koptuk koptuk.. Eve kosa kosa gidip cooook ozledigim ogluma sarılırken hala guluyordum...Ondan ayrı kalmaya alıskın degılım, kısa zamanlar bile cok uzun geliyor..

Pazar sabah erkenden Cesmeye yola cikiyorus, donuste gorusuruz!

4 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba,
türkiye'ye hoşgeldiniz:) günlerinizin güzel geçmesine ve rahatlamış olmanıza çok sevindim. Iyi tatiller...

KEO dedi ki...

Hoşgeldiniz, maşallah hızlı bir Türkiye turu yapıyorsunuz neredeyse:)İzmitt mii?Biz de anneannemizi bugün gönderdik aynı havayı soluyorsunuz şimdi demek:)Çeşme'de iyi tatiller, iyi eğlencelerr...

Rakunt ideas dedi ki...

Ne güzel Poyraz geziyor.Aman maşallah buralara kadar gelmişsiniz.Bir dahaki İstanbul seyehatinizde bekleriz.

Sevgiler

zehra dedi ki...

poyraza ve annesıne yaramıs bakıyorum turkıye:))