18 Ağustos 2008 Pazartesi

Caretta caretta !

Poyraz'la ilk tatili bitirdik ve Ankara'ya donduk.. Cok yogun gecen 2 haftanin ardindan simdi dinleniyorus..

Konaklama konusunda ugradigimiz hayal kirikligi disinda tatilimiz guzel gecti..gerci yorucu da diyebilirim.. İyiki halalarimiz da bizimle gelmisler zira ruhumu Cesme'de teslim edebilirdim :) Alisik olmadigimiz sicak hava, yolculuk, surekli mekan degisimiyle Poyraz tatili biras guclestirdi..Ama cok eglendigi kesin..


Oncelikle kaldigimiz yer..Daha once bahsetmistim..Bi arkadasimizin tavsiye ettigi bir yerden villa kiraladik diye..Cocukla gercekten bu tarz tatil kesinlikle daha rahat oluyor..İstediginiz zaman uyku, yemek, oyun..Deniz havuz.. Kisitlanmiyorsunuz veya baskalarina uymak durumunda kalmıyorsunuz..Ama bizim kaldigimiz yer, bize soylenen ve web sitelerinde gordugumuzden cok farklı oldugu icin pisman olmadik desem yalan olur.. Yine de gunler guzel gecti ama insani sinirlendiren aptal yerine konmus gibi hissetmek.. Gittigimiz evde esya namina bisey yoktu.. Kaldigimiz villa sitenin en kosesinde, barin arka kapisina bakan, cikisinda sitenin coplerinin birakildigi bi evdi..Sanirim bu yuzden bi tek burasi bosmus.. Guya VIP villa denen bu evde kendimizi gercekten VIP hissettik.. Ilk gun sikayetimizi belirttik ama muhatabımız resepsiyondaki 19 yasindaki genc bayandı tabi.."Dogru haklısınız, tabi tabi" ama ne? Siz siz olun sakin resimlere aldanmayin, telefonda etraflica detay alin ve verdiginiz paraya degecek bi tatile gidin..Haa birde onerim.. VillaSaray'da tatil yapmayin ;) Butun bunlarin yanında, 2 yıldır tatil yapmayan benim icin, her tatil cennet!

Simdi guzel seylerden bahsedelim..Poyraz havuza ve denize bayıldı..İlk gun gece firtina oldugundan ertesi gun hemen denize giremedik, cok ruzgarliydi ama aksama dogru hava acildi.. Bizim caretta caretta gozu kapali denize hucum..Gozume tuzlu su kacarmi? Bogulurmuyum? Bu kocaman kuvette ne? Bu kadar su nerden gelmis? hicbir cekince olmadan kosturdu denize :) Bakın benim mıcırık caretta carettama ..



Ha bir de eger kucagimiza alirsak basti yaygarayi.. Havuz deseniz baska macera.. Ya girip eliyle suya vurmak, veya havuzun kenarinda emeklemek istiyo beyefendi.. Banyoyu sevmeyen oglumuz, bu cokca suya bayıldı yani..

Cesme herzamanki gibi cok guzeldi, Alacati harika...Bebekle tatil bekledigimden zor gecse de, degdi..Nilguncugumun dogumgununu kutladik, Dalyan'da ozlenen balık ziyafetini yaptik, Sabahlari erken yuruyusler yaptık, balık halinden acik arttırmada aldigimiz balıkları evde pisirdik, Kumrucu Sevki'de kumru yedik, Alacatida aksam yuruyusleri yaptik, neseli bi araba yolculugu yaptik, Poyraz'la bol bol yuruyus calismasi..

Guzel anilar resimlerde..Sagolasın elinden makinası dusmeyen Nilos hala!

( Cesme ve Alacati icin konaklama, yemek..vs detay bilgi ve interaktif haritaya buradan ulasabilirsiniz)

4 yorum:

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Maşallah nasıl da pıtır pıtır suya koşuyor:))) Aman sevsin suyu maşallah! Korkmasın da! Fotolar çok güzel! Kaldığınız yere rağmen güzel bir tatil olmuş anlaşılan. Seneye denizde Poyraz'ı hiç tutamazsınız;)) Öptüm Burcucum seni ve su kuşu Poyraz'ı:))

Yesim dedi ki...

Poyraz cok seker, belli cok hosuna gitmis tatil :) Diger aksakliklara ragmen tatil tatildir, deniz super gorunuyor valla :) Burda havalar bozdu, tadini cikarin oralarin...

Burcu Demirel dedi ki...

sebla > sevdi walla, zaten seneye yurumus de olacak, nasil tutaris simdiden derdine dustum :)

yesim > evet aksakliklar oldu ama poyraz icin cok buyuk degisiklik oldu..evde cok sıkıldı butun kis..bi de hep benimle..iyi geldi bu tatil..sadece birbirimizden ibaret olmadigimizi anladik ;)

Gizem dedi ki...

havasindan da gecilmiyor. Mayo sapka uyumu falan...
havan kime yakisiklim?