22 Ağustos 2007 Çarşamba

Eller ayaklar havaya !

Bugün de annemle kendimizi e-bebek'e attık.. Uzun zamandır alışveriş anlayışım ne kadar da değişti :)

Kısa günün karı, oğluş için çok güzel bir set aldım : Lamaze Gardenbug Footfinders and Wrist Rattle Set .. Nasıl şirin bişey anlatamam..üstelik bence çok da faydalı olacak.. Eller ayakları tutmaya başladığı anda :)
Şirin çoraplar ayağa, minik oyuncaklar bileklere.. Biran önce denemek için sabırsızlanıyorum.. Çıtır pıtır, şıngır mıngır bişiler.. Oyuncakların gülen yüzleri bebeğin odaklanma ve görüşünü geliştirirken, tekmeleme ve uzanma hareketleri kaslarına yardımcı oluyor..Hareket ettikçe çıkan sesler ise bonus..
Ayrıca uzun zamandır istediğim ve bir türlü denk getiremediğim , araba koltuğumuz için kılıfımızı aldım.. Maxi- Cosi Cabrio-Fix Summer Cover.. Koltuğumuz siyah, kılıfımız aqua mavi.. İlk zamanlar kusma..vs gibi durumlarda koltuğu korumaya birebir.. Yumuşacık bir havlu kumaştan yapılmış, kolayca takılıp çıkarılabiliyor ve yıkanabiliyor.. Ayrıca sıcak yaz günleri için de bebeğin bunalmaması için ideal..Lacivert, aqua mavi ve beyaz seçenekleri var..

Bunların yanında Avent VIA ISIS göğüs pompalı saklama/beslenme sistemi, her ihtimale karşı Medela Soft Cup da hazır artık.. Soft Cup kaşıklı biberonu Ayça'da okumuştum..Hoş içindeki açıklamalardan bu soft cup ın nasıl kullanılacağını pek anlamadım ama ihtiyacım olunca anında çözeceğime eminim :) Göğüs pompasını VIA ISIS aldım çünkü ISIS göğüs pompası biberonlu diğeri saklama kaplı. Daha önce birkaç biberon aldığımdan ve saklama kaplarını daha sonra da kullanabileceğimden bunu tercih ettim..

Babamız dün akşam " Bruksel resmen kışı yaşıyo,kaloriferleri yaktım, yorganla uyuyorum" deyince bugün bebişe hemen bir büyot aldık.. miniş ayakları üşümesin. yatmadan yatağını biras ısıtalım die..

Şimdiden tüm bunları evimize dönerken nasıl götürücem onu düşünmeye başladım..Neyseki biz dönene kadar biçok kıyafetimiz dar geliyo olucak, onları burdakilere hatıra bırakıcas, koklayıp bizi özlesinler diye ;)

8 yorum:

NiNo dedi ki...

kolay ve saglikli bir dogum dilerim sevgiler tirandan

Esra dedi ki...

Su ayak cingiraklarindan (corap olanlardan) ben de almistim, fazla kullanmadi kizim. Ama cok seker olduklari kesin. :-)
Isvicre'de de kaloriferler yaniyor.
:-(
Belcikaya donunce kis icin tum bedeni saran bodyler var (bacak dahil), onlardan tavsiye ederim, al. Petit Bateau'un var. Kis icin ideal, hic usumez tatlis.
Sevgiler
Esra

Esra dedi ki...

Hah, fotosu surada var, kis icin mukemmel:
http://www.petit-bateau.fr/control/product/~category_id=SS_VETEMENTS_BE/~pcategory_id=BE_FRA/~product_id=78050

Ayrica su sekilde kapanan bodyler ilk bir ay icin en ideali:

http://www.petit-bateau.fr/control/product/~category_id=SS_VETEMENTS_BE/~pcategory_id=BE_FRA/~product_id=76847

Burcu Demirel dedi ki...

Teşekkür ederim Nihan..

Bu uzun body lerden ve yandan kapananlardan aldım Esracım,dediğin gibi kullanışlı olucanı düşünüyorum.Hoş artık yeni bişey almak istemiyorum,giymeden eskicekler nerdeyse :)

AsYa dedi ki...

burcu,kaşıklı biberonu bize de önermişlerdi eğitimlerde nipple confusion yaşamasın diye bide ters akımlı biberonlar çıkmışmış vsvs ama bak canım fazla alışveriş yapma bebeğin istedğine göre de hareket etmemiz gerekecek belkide hiç kullanmıcaz bunları emziricez bebeği rahat rahat ..ayrıca kaşıklı biberonn yerine normal kaşığıda önerdiler..yani biraz ticaret var işin ucunda tamam mı:)
bu arada ben oto koltuğuna kılıf almamışım aquayı hemen aliim bende:) bu lazım işte...

bu arada herşeysi hayırlı olsun güle güle kullanın ...

AsYa dedi ki...

heee bu arada ürünün açıklamasını okuyunca da tekrar hafızam yerine geldi bak ne diyo;prematüre, emme güçlüğü Çeken , emme refleksi tam gelişmemiş hasta, ilaçla tedaviye yada ek besine ihtiyaç duyan, yarık dudaklı/ damaklı bebeklerin beslenmesini kolaylaştırır..yani belkide bebeğin öyle bi emicek ki hiiiç gerek kalmicak bunlara..o açıdan şeettim bebiş doğduktan sonra ihtiyacına göre al diye...yanlış anlaşılmak istemem

Burcu Demirel dedi ki...

yok asyacım yanlış anlarmıyım hiç?anlıyorum ne demek istedini ama işte ne bilim ben de hazır olsun dedim ,just in case..haklısın aslında..en kötü sütümü sağarsam kullanırım böylece biberona alışmaz dedim..

AycA dedi ki...

Aslında ihtiyac olunca almak cok iyi.. ilk günler ben bayılıp uyudugum için biberon kullanmamak adına ben gidip almıstım ben bayıldıgımda annem sagdıgım sutu soft cupla veriyordu.. ama sonra annem sıkıldı onu kullanmaktan kaşıkla verdi :)) bayılmaktan kastim bilinçsizce uykuya dalmak!! 1 saat uyudugunun bile farkına varmamak!!:) ben biraz uyku duskunuyumde.. alışmam vakit aldı biraz...ama cok fazla işe yaramadı az kullandık gecen gun belki birine lazım olur diye sakladım :)))Bu opyuncaklarda cok işe yarıyor Erin çok severek oynadı hala takıyorum bileğine ama sinir oluyor artık cıkartmak istiyor :P ayaklar için olanını ise kullanamadık:ÇOK SICAK!! birde ayak için olanını coraplarla kendinde yapabilirsin:)) el için olanının iş bittiğinde oyuncakları cıkartıp coraba takarsan al işte aynısıı::)) güle güle kullandın bebişşşş
şu kılıflardan benimde almam lazım sırtına havlu koyuyorum gerçi ama bizim kılıf cok terletiyor...