24 Haziran 2007 Pazar

Yasama Yolculuk..

"Anne karninda yasama yolculuk" DVD sini ilk kez Ozge'den duydum.. Cok guzel ve detayli bir DVD oldugunu, yumurtanin ilk dollenmesinden, bebegin dogumuna kadar butun devreleri anlattigindan bahsetti.. Hemen dayimiza siparis ettik, sagolsun alip gonderdi..

Filmin kahramani Barbara..Ve kocasina asik ;) Izlerseniz siz de bunu goreceksiniz..Embriyonun ilk evrelerinden, hafta hafta, ay ay gelisimini gorebiliyorsunuz.. Once genetik detaylar, donra gelisim ile ilgili detaylar..Disari ile iliskisi..Duyularin gelisimi; koklama, duyma, gorme, hissetme..Doguma yaklasildigindaki gelismeler, olusabilecek aksilikler..

Barbara epiduralli normal bir dogum yapiyor..Bu sekilde bir dogum isteyenler icin cok ic rahatlatici, cunku hic aci cekmiyor ;) Julia 'nin dogumuyla DVD sona eriyor.. Toplam iki DVD den olusan bu setin ilk CD si daha kisa, ikincisi ise doktorlar ve uzman yorumlarini iceriyor..2. den baslamanizi oneririm..

Inanilmaz bir olayi, birkez daha detayli izleyebilirsiniz.." Iki kisilik bir maceranin sonu, uc kisilik bir maceranin baslangici.."

1 yorum:

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Hamileyken bende böyle bir cd izlemiştim. İnsan çok etkileniyor. İnanılmaz bir mucize bu.