15 Haziran 2007 Cuma

Baby Shower zamaniiiii !!

Biliyorum Turkiye'de cok yaygin degil.. Ama internetten soyle bir check ettim, yavas yavas baslamis diyebilirim..Bazi organizasyon sirketleri coktan el atmislar duruma. Gerci bunun icin bir organizasyon sirketine gerek oldugunu dusunmuyorum cunku annenin kendi,yakinlari veya arkadaslari tarafindan hazirlanan bir parti cok daha guzel ve sicak olur sanirim..

Filmlerde hep izlerdim ve cok hosume giderdi , ama birgun hamile olabilecegimi dusunmeden tabi ;) sora dedim ki neden olmasin? Ben de bir baby shower duzenleyebilirim.. Gerci tam bir baby shower olmayacak ama en azindan bebegime bir hosgeldin partisi, ve bugunu beraber gecirmek isticem ailem, akrabalarim, arkadaslarim ile beraber guzel bir gun..Gelecek icin guzel bir ani..Neden olmasin?

Sanirim simdiden hazirliklara baslamaliyim.. Dekorasyon fikirlerim bile olusmaya basladi kafamda ;) Ayyy cok heyecanli ! ;) Temmuz ayi sonu icin planladigim bu partiden sizi de haberdar edicem..
Bu arada, daha once boyle bir partiye katilan veya duzenleyen oldu mu?
(resim:www.gallery19.us/images/100-41253.jpg)

7 yorum:

AsYa dedi ki...

Burcu benim bildiğim kadarıyla bu evlilik öncesi ve bebek öncesi yapılan shower partileri bi arkideş parti kişisi için düzenliyo..Kendin düzenlesen de olur heralde:) ne fark eder..
Ben Meltemde gördüm galiba..Onun bloguna bakabilirsin.

AycA dedi ki...

Bende çok yapmak istemiştim hatta bir listem bile vardı ama Türkiyede maalesef pek yaygın değil yapamadım kimse anlamadı beni
:)) umarım yaparsın.. yani asıl dogru olanı birinin senin için yapması bunu galiba.. benim çevremde bir hamile olursa ben yapacağım benim çok içimde kalmıştı :))

Adsız dedi ki...

Bir süredir Türkiye dışında yaşayan Türklerin bloglarında bu baby shower olayını okuyorum. Ama bizim ülkemizde de bu tip bir adetin olduğunu bilmiyorsunuz galiba. Özellikle Anadolu'da bebeğin doğumundan sonra kız annesinin organizasyonu ile yakın akraba, komşu ve dostlara "bebek görme" adıyla bir davet veriliyor. Herkes hediyesini getiriyor, bebeği görüyor, iyi dileklerini iletip ikramları yiyor. Yani güzel bir adet....

Bebeğinizi sağlık içinde kucağınıza almak dileğiyle,
Fatma

Burcu Demirel dedi ki...

Evet evet biliyorum, bunu genelde arkadaslar duzenliyor ama ne yapim yani simdi,biri dusunmediyse ben kendim yapim bari dedim ;) supriz bisey varsa da bilemiyorum, riske atmim diye ben pacalari sivadim ;) benimki zaten tam baby shower olmayacakta, sadece oyle bir araya gelip bebegin gelisini kutlamak gibi..

selam fatma,
bundan kesinlikle haberim var, onu zaten annem mutlaka duzenleyecek.Ama benim yapmak istedim oncesinde birseyler yapmak..Cunku bu bebek gorme davetleri genelde akrabalar, yakinlar ile yapiliyor.Ben benim davetime arkadaslarimi cagirmak istiyorum..

Aysan dedi ki...

Merhaba Burcu,

Ben de bir arkadasim icin baby shower yapmistim. Showerda cok begenilen iki tane sey vardi bir tanesi baby punch digeri de kavundan yapilma bebek arabasi icinde meyve salatasi (kendi blogumda resmi var bakmak istersen). Punch genelde alkollu iceceklere verilen bir ad ama bunun icinde alkol yok baby shower oldugu icin. Vanilyali dondurmayi biraz disarida bekletiyorsun hafif erir gibi oluyor, sonra da buyuk bir punch kabina istedigin kadar cilekli soda koyuyorsun, ustune dondurma ve hafif cozulmus donmus cilekler ekliyosun. Super kopuklu bisey oluyo. Tabi pembe oldugu icin kiz bebek showerlari icin cok ideal ama erkek bebege de olur healde. Koydugun seylerin miktarlari onemli diil nasil yaparsan yap guzel oluyor.

Bezen Hindistan dedi ki...

merhaba. tebrik edeyim oncelikle. ben bayagi bir baby shower partisine katildim. dogumdan once olmasi cok iyi bence cunku obur turlu sen tum alisverisini yapmis oluyorsun zaten. dogumdan once olunca en azindan isine yarayan seyler hediye gelmis oluyor. oncelikle, henuz yapmadiysan eger, sectigin 1-2 bebek magazasina register ol. orda alinmasini istedigin seylerin bir listesini olustur ve shower'a davet ettigin herkese de linkini gonder. hediyeleri ordan secip almalari senin de isini cok kolaylastirir. onun disinda shower zaten sevdigin insanlarla parti gibi birsey oluyor. partinin yapilacagi ev susleniyor, balonlar da guzel oluyor. ha bir de anne adayina bir koltuk hazirlaniyor, susleniyor falan, anne orda oturuyor parti boyu. hatta burda gelen hediyelerin paketlerindeki baglama ipleri (varsa), yoksa da paket kagitlarindan birer parca alinip varsa bir sapkaya yoksa kagit bir tabagin ustune yapistirilip sapka yapiliyor ve anne adayi onu geciriyor kafasina hediyeler acilirken. bir de ufak tefek hediyeler hazirliyor partiyi duzenleyen, gelenlere ani olarak dagitmak icin. son baby shower'da ordek seklinde sabun dagitilmisti mesela. umarim isine yarar bunlar.
sevgiler.

Burcu Demirel dedi ki...

Selam.. baby shower bilgileri icin tesekkurler! umarim istedigim gibi birsey olur,, isin kotusu benim planladigim zaman herkes tatilde olucak ;( bilmem ki arkadaslarimin hepsini toplayabilecekmiyim..kendimi o suslu koltukta dusundum de, cok guldum ;)