18 Ocak 2007 Perşembe

Yorumsuz..

Rambo: ''Ermeni soykırımı filmim sıcak bir patates''

Rambo filmleri ile tüm dünyada üne kavuşan Sylvestre Stallone, “Ermeni soykırımı" konulu bir film yönetmeyi düşünüyor. Yaratılacak tepkilerin farkında olan Stallone, film projesi için “Bu siyasi bir sıcak patates. Türkler, konuyu 85 yıldır öldürüyor" ifadesini kullandı. The İndependent gazetesi ise “Yanında Mel Gibson’nun Tutku: Hazret İsa’nın Çilesi’nin yarattığı gürültü çok yumuşak gibi gözükebilir" yorumunu yaptı.
Halen son filmi “Rocky Balboa"yı tanıtmak üzere Londra’da bulunan Sylvester Stallone’nun yeni projesi şimdiden tartışma yarattı. Stallone’nun, Avusturyalı yazar Franz Werfel’in 1934 tarihli “Ermeni Soykırımı" konulu kitabından esinlenen bir film yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Filmin “bir uygarlığın tümüyle yok edilmesiöni konu alacağı da belirtiliyor.
Sylvester Stallone’nun bu projesinin yaratacağı tepkilerin farkında olduğu belirtiliyor. Nitekim, Stallone bu konuda “Bu siyasi bir sıcak patates. Türkler, konuyu 85 yıldır öldürüyor" diye konuştu. Stallone’nin bu sözlerine yer veren İngiliz The İndependent gazetesi de tepkilerin şimdiden yükseldiğine dikkat çekerken, Asılsız Soykırımı İddiaları ile Mücadele Derneği Başkanı Savaş Eğilmez’in filmi önlemek için bir “öfkeli bir mektup kampanyasıönı başlattığını belirtti. Eğilmez’in “Kitap yalanlarla dolu çünkü yazarı verileri milliyetçi ve radikal Ermenilerden elde etti" dediğini aktaran gazete, Stallone’nin projesinin yaratabilecek fırtına ile ilgili olarak Yahudileri öfkelendiren Mel Gibson’un İsa konulu filmi anımsatarak “Yanında, Mel Gibson’ın Tutku: Hazret İsa’nın Çilesi filminin yarattığı gültürü çok yumuşak gibi gözükebilir" değerlendirmesini yaptı.(ANKA)
http://www.milliyet.com.tr/2007/01/18/son/sontur14.asp

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben TR gunesi ile hasir nesirim gerci ama yine de hosgeldiniz!

Burcu Demirel dedi ki...

tesekkurler gizem, hosbulduk :)