18 Ocak 2007 Perşembe

Odamda birgun daha..

Buraya 2 gun once yerlestik.. Esyalarimizin Cuma gunu gelecegini ogrenmeden yani (nihayet!).. Daha once yogun sekilde calismis biri olarak, aylardir evde olmak ve dahasi son bikac gundur kendimi otel odasina kapatip uzun uzun dinlenmelerim.. Dinlenme mi dedim? Nerdeyse kursa gitmeden Fransizca ogrenicem ! Bu dinlenme ve nadas'a cekilme cok uzun surdu..Neyseki calisan kadin hayatina donmeme sadece 2 hafta kaldi sayilir, ilk gun ne giymeliyim??

Gresham Belson Hotel.. Kalmamiz icin ayarlanan Business Flat deki rahatsiz durumun cozumu.. kendimizi burda bulduk.. Zamanimin cogu bilmedigim dillerde kanal izlemekle ve uyumakla geciyo.. cevre kesifleri var tabi.. Ama buradaki inanamadigim soguk ve ruzgarli hava beni engelliyor..Mesela bu sabah bi araba beni bastan ayaga camurlu suya buladi, kendimi odama zor attim..

Coktan hergun izledigim dizilerim oldu bile.. Everwood, Home and Away, Friends (Fransizca ama olsun, izlerken anliyorum)..BBC de sabah 10:00 baslayan Homes Under The Hammer.. Insanlarin eski pusku evleri alip, nasil harikalar yarattiklarina inanamazsiniz..100.000 GBP ye alip evleri 300.000 GBP ye satabiliyorlar.. resmen bir sektor..Bir de en cok aksam sinemalari.. Gecen gun Micheal Douglas' in bir filmine rastladim.. Daha once izlememistim..Sora her aksam ayni kanali izlemeye basladim.. Independence day, Blade.. Bu aksam da Perfect Storm..Hepsini daha once izledim ama olsun..


Bu sabah markete gittim yine.. Croissant, Muz, pringles Light (onemli.. cunku %30 daha az yag iceriyor), su ve portakal.. Kasada Emine ile tanistim.. Turk bir kasiyer.. Uzaktan gorunce onun Turk oldugunu hissetmistim zaten.. Garip bi cekim belki, toprak ne de olsa.. Sora biri ona Emine diye seslenince ,kasaya gidip "ne kadar?" diye sormak icin sabirsizlandim.. Sasirdi mi? Hayir.. cunku burada zaten o kadar cok turk var ki Brukselde yasayan Turkler icin yeni bir Turk normal.. Ama benim icin burada gordugum her Turk yuzumde bir gulumseme..Zamanla alisir miyim?

saat 15:02.. Odamdayim.. Penceremden baktigimda 2 gundur ruzgarda dalgalanmalarinin cikardi sesten kafam sisen otel ve Belcika bayragi.. Camda yagmur damlalari.. Kosedeki parfumeri.. Ve daha once boyle yagmur ve ruzgar gormemis gibi etrafta kosusturan zavalli insanlari goruyorum.. Semsiye satisi mutlaka artti, cunku cogu parcalanmis sekilde yollarda..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

o pita plaka basbayaa bildiğimiz iskender ben söyliyim:)