24 Nisan 2008 Perşembe

7. Ay..


Poyraz 7 ayı geride bıraktı..2 hafta onceki olcumlerde 75 cm ve 11 kg 120 gram'dı..

Kilo konusundaki endişelerimi Türkiye,deki doktorumuzla da payşaştım ama aynı cevabı aldım.." Evet normalin üstünde ancak hareketli oluşunu ve yürüyünce vericeni düşünürsek panik yapmaya gerek yok.. Yanlız yemesi için ısrar etmeyin, istemiyorsa zorlamayın.."

Yemek rutinimize devam ediyoruz.. Et de ekledik artık günlük menüye..Dana sote'den kıymalık çektiriyorum (2-3 kere çekiliyor) , onu az suda haşlayıp, hafifçe kavurup sebzesine katıyorum..Sebzeyi sevdiği gibi eti de sevecek gibi.. Su içişi birden arttı..Sanırım havaların sıcak gitmesinin etkisi.. Gündüzleri pek uzun uyumuyor.. 2 kere kısa kısa ( 30 ~ 45 dak arası), 1 kez uzun denebilecek kadar ( 1,5~2 saat ) uyuyor.. Gece uykularında bir değişiklik yok..

Poyraz için pek çok ilkin yaşandığı bir ay oldu bu ay.. Emekleme çalışmaları başladı, menüde değişiklikler oldu, anlamsız şeyler söylemeye başladı :)
ilk kez havuza girdi, ilk kez güneşlendi, ilk kez hamamda göbek taşında köpüklendi :) , ilk kez tatile çıktı..

7 yorum:

KEO dedi ki...

Poyraz'ın saçları da baya uzamış ne güzel!!Burcu bir ara bebekli tatilin püf noktalarını yazarsan çok sevinirim:)biz de haz.sonu düşünüyoruz da:))

Adsız dedi ki...

Bayildim...Masallah, masallah...Hulya

Pelin dedi ki...

maşallah o kadar güzel yiyor ki benim bile mutfağa gidip ekmeğin köşesini kopartasım geldi :)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Maşallah Poyraz'a:)))Çok tatlı annesi! Uykusu var gibi sanki. Hem gözler gidiyor hem de ekmeği yemeye devam ediyor! Ben de küçükken elimde ekmekle uyurmuşum:))) Allah nazarlardan saklasın! Öptüm Burcucum ikinizi de:)İyi tatiller tekrar!

Burcu Demirel dedi ki...

keo,
tatil icin dusunduklerimi en uygun ve kisa zamanda yazicam..umarim faydasi olur herkese..
pelin ve sebla,
poyraz ekmek yemeye bayılıyor ve biz yemek yerken oyalamanın tek yolu da bu gibi simdilik :) ekmegi kepekli veriyoruz ki daha cok kilo almasin :)

Adsız dedi ki...

ayy ne kadar tombik böleeee
kilo iyi bişeeey değil ama ya şimdiden 11 kilo wooww !

annecik dedi ki...

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN