16 Ocak 2008 Çarşamba

Iste geri donduukk..

Poyraz simdi uyudu, kendimi bilgisayarin basina attim..Zira su siralar blog update etmeye ayiracak pek zamanim yok :(

Cumartesi gununden beri getirdiklerimi yerlestirmeye, evi toparlamaya, Poyraz'in alisma surecinde gecirdigi buhranli saatleri atlatmaya calisiyoruz..Evin disina cikinca cocuklar huy degistirir derlerdi de inanmazdim.. Ama biz Poyraz'a evden disari cikmaktan fazlasini yasattik tabi, oglusum adapte olamadi..Bi kere evde surekli gormedigi birini artik gormeye basladi, babasini..Onceleri ayda bir gordugu bu adam kimdi? Sora uyudugu oda degisti..Henuz yatagini almadigimiz icin orda burda yatmaya, uyumaya calisiyor..Etrafindaki insanlar birden yok oldu..Babane, halalar, dayi ve dede nerdeydi artik?

Biraz geriden alalim..

Babamiz bayramda bizi gormeye gelince, Izmit'e ziyarete gidelim ordan da Abant'a ugraris dedik..Yolculuk super gecti..trafik berbatti..Adapazari Sapanca arasini nerdeyse 1 saatte aldik..Yol boyunca Poyraz oyle usluydu ki..Onunla ilk yanliz tatilimizde, bizi hic uzmedi canim oglum.. Sikildi arabada tabi ama oyun oynayarak, konusarak gecti bitti yolculuk..


Babanemiz, halalar cok ozlemisler Poyraz'i..Eee..boyle olunca ben biras rahat ettim tabi, Poyraz kucaktan kucaga :) Nilay hala supriz yapti bize ve okulu asip bir aksam cikti geldi Istanbul'dan..Nilgun halasi hamsi partileri duzenledi bize.. Bruksele donmeden onlari son gorusumuzdu, ayrilmak cok zor oldu..

Abanta geldigimizde buyuk bir hayal kirikligina ugradik..Kaldigimiz otel tamamen beklemedigimiz gibiydi..Oda dokuluyor, kalorifer nerdeyse calismiyordu..Allahtan yanimiza nolur nolmaz die ufak bir elektrik sobasi almistik - gerci o da sonra basimiza is acti ama .. 3 gun kalmayi planlarken 1 gunde kacar gibi ciktik..Bir dahaki sefere Buyuk Abant otelini tercih edices sanirim..(Yemekler guzeldi, hakkini yememek lazim)


Donuste Ankarada Poyraz'i oksuruk krizleri tuttu..Anladik ki elektrik sobasi havayi kuruttugu icin yavrumun bogazlari kurudu :( Halbuki su da koymustum icine ama demek ise yaramadi..Evde buhar makinesi calistirarak ve serum fizyolojik ile atlattik cok sukur, ilac kullanmadan..

Almak icin 3 ay bekledigimiz vizemizi de aldiktan sonraaa...Iste Poyraz'in ilk ucak yolculugu..Hersey yolunda basladi..Poyraz mamasini yedikten sonra uyudu..Uyandi..Guldu, oynadi..kendine Zuhre adinda bi kiz arkadas bile buldu..Guzel bi secim yapti :) Ama birsey oldu ve bir anda cildirdi..Ayaga kalktim, koridorda yurudum, hoplattim, ziplattim bi turlu susturamadim.. 10 dakika kadar sonra sakinlesti allahtan..Sora inise kadar rahat gecti zaman.. Hep korkuyodum, ucakta napicam, aglarsa naparim, acaba nasil gececek yolculuk die..Insanlara yol boyunca bebek aglamasi dinletmekten rahatsiz oluyorum..Sanki elimden birsey gelirmis gibi..


6 bavul, 3 el cantasi, 1 bebek arabasi ve 1 bebekle havaalaninda oldukca zorlandik ama hallettik..Apar topar bizi bekleyen babamiza kostuk..

Soyledigim gibi..Poyraz alismaya calisiyor bu gunlerde..Umarim kolay olur..Turkiyeden ayrilmadan onceki son doktor kontrolumuzde hersey yolundaydi.. Daha 4 ayimizin dolmasina 2 hafta varken boyumuz 65cm, kilomuz 7 kg 820 gr olmustu.. Artik yavas yavas kati gidaya gecelim dedik.. Pirinc unlu mama ile baslayip, sebze/meyve suyu ve puresini eklices beslenmemize..Bekledigimden daha stresli bi doneme girdim..Fazla yedirmek istemiyorum ama ac kalmasini da istemiyorum.. Ustelik Turkiyede gormeye alisik oldugumuz mamalar burda yok..Evde yapsam diyorum, sora belki hazir olanlar daha iyi olur diyorum..Arada kaldim..Daha zamanimiz var..Yine de sizlerden tecrubelerinizi ogrenmek isterim..Siz nasil basladiniz?

Poyraz destekli oturma calismalarina az az basladi..

Uzun uzun kahkaha atiyor..

Sabahlari emzirme seanslarinda resmen "anneeee" diye sesleniyor..

Koydugum yerde durmuyor, ayaklariyla poposunu kaldirip bir oraya bir oraya donmeye basladi, cok tehlikeli.. gecen gun yatagin ucunda zor yakaladim, elim ayagim bosaldi..

TV ye gozu cok takiliyor, mumkun oldugunca engelliyorum ama bir biraksam butun dizileri izlicek :)

Emzirmelerimiz sabah seansi disinda zor gecmeye basladi..Nedense eskisi kadar istekli degil, hos hicbi zaman cok istekli olmadi ama.. Cok agliyor, eger israr edersem de devamli huysuzlaniyor devaminda..Ne yapmali bilmiyorum, umarim bu kadar erken birakmaz..

Gece uykusuna 9 da yatiyor..1 de ve 5 te olmak uzere 2 kez uyaniyor..Sora sabah acaip neseli bi sekilde saat 7:30 gibi uyaniyor..Babasi ise giderken uyansa super olucak..

Yuzustu yatmaktan nefret ediyor..3-5 dakika sonra aglamaya basliyor..

Oyuncaklarini iki eliyle tutup kaldiriyor, uzun uzun bakiyor, ama sonunda mutlaka agzina goturuyor..

Gun gectikce daha tatli oluyor..Oglum benim..

5 yorum:

Seyhan dedi ki...

İkinizin 4 fotoğrafına bayıldım süper muzur ve sevimli :)

Sevgiler

Burcu Demirel dedi ki...

Pitircik, o ben degilim..kucuk hala nilay :) ama evet, cok tatli bi fotograf..

Adsız dedi ki...

merhaba,sena ben,Dahiliye doktoruyum ,bloğumuz da www.furkanulu.blogcu.com.ekma püresi ve yoğyrtla yavaş yavaş başlayabilirsin,önemli olan alıştırmak biliyosun,öncelik anne sütünde,karnını muhallebiyle doyurma derim ben,acıktıkça emsin,elma yoğurt tadımlık,kolay gelsin

AsYa dedi ki...

burcu,kilosu çok iyi maşallah,sütünü emmeye istekli diil diye mi ek besine geçtiniz..benim doktor bana 6 aya kadar hiçbişi verme dedi ama ben elmaya başladım..Efe ne kadar süt emsede yediklerimize öyle bir bakıyor ki bence bu artık onunda tatmak istediğinin bir işareti olsa gerek..
neyse..
Poyraz büyümüş,tatlı tombiş bişi olmuş..
Umarım yerleşme ve alışma dönemlerini kolayca atlatırsınız...
hoşgeldin aramıza..baba-anne-bebek 3lü hayat maceralarına :))

Burcu Demirel dedi ki...

selam sena..
dedigin gibi yapicam evet, sadece tadimlik olacak bu ekler..
asyacim,
malesef poyraz basindan beri hem anne sutu hem mama gidiyo zaten..mamayi kutuda yazandan az aliyor, anne sutu de aldigi icin..cok sukur kilosu da boyu da sagligi da iyi..bir de su yeni evimize alissak, tam super olacak :)