29 Haziran 2007 Cuma

Istifa..

Bugun istifa mektubumu yazdim, Pazartesi Lucia'ya teslim edilmek uzere hazir.. Bu is hayatim boyunca 3. istifam..Hepsi benim icin cok zor oldu, cunku herbirinde cok guzel insanlar ve anilar biraktim..


Ilkinden Adapazari'ndan Ankara'ya donmek icin, ikincisinden Ankara'dan Adapazari'na geri gitmek icin ayrildim..Bu son isimden de bebegimiz olacagi ve evde onunla olmak istedigim icin..Ve anladim ki, calistigin sure ne kadar kisa veya uzun olursa olsun, yine de hayatinin buyuk bir kismini gecirdigin ortamdan, insanlardan, hatta yemeklerden bile ayrilmak cok zor ;)
Hep girdigin kapidan girememek, hep bindigin asansore binememek, yemekhanede domateslerin uzerine o harika vinegrette sostan bir daha dokememek,hergun 13:30 toplantisina katilamamak,her sabah bilgisayarimi actigimda gordugum o harika wallpaper'i gorememek, Cengiz'le birlikte her sabah ayni istikamete dogru ama farkli arabalarla yola cikmamak,penceremden yemyesil dumduz yesilligi izleyememek,katindeki zenci Fransizla kasada turkce konusamamak,Falko ve Yannick'le eglenceli gunler ve toplantilar gecirmek,Lucia'nin o bicir bicir hallerini bir daha goremeyecek olmak...Cok ozleyecegime eminim..
Ama olsun iste.. Ayriliyorum sonucta.. Umarim bu seferkinde aglamam cunku bunu hic basaramadim ;) En azindan bu sefer cok guzel bir sebebim var..

25 Haziran 2007 Pazartesi

Gel teskere gel teskere ,bitsin bu gurbet...

Turkiye'ye donus yolculugu 18 Temmuz'da insallah...Ama ben 14 Mayis'tan beri geri sayiyorum, cetelem yukarda ;) boylece gunler daha cabuk geciyor sanki, veya ne bilim bana oyle geliyo..Cok az kaldi, 3 haftadan daha az..Hergun nasil bir zevkle boyuyorum o kutulari kirmiziya anlatamam ;)

Ama diger yandan, babamizi 4.5 ay boyunca burda yanliz birakicas ;( Neyse ki iznini Turkiye'de kullanacak, ve is icin sIk sIk gelip gidicek.. "Evde olup aklim sen de kalacagina, en azindan guvende olacagini,yaninda birilerinin olacagini biliyorum" diyor.. Yine de bu son aylarimda yanimda olmayacagi icin uzuluyorum..

24 Haziran 2007 Pazar

Yasama Yolculuk..

"Anne karninda yasama yolculuk" DVD sini ilk kez Ozge'den duydum.. Cok guzel ve detayli bir DVD oldugunu, yumurtanin ilk dollenmesinden, bebegin dogumuna kadar butun devreleri anlattigindan bahsetti.. Hemen dayimiza siparis ettik, sagolsun alip gonderdi..

Filmin kahramani Barbara..Ve kocasina asik ;) Izlerseniz siz de bunu goreceksiniz..Embriyonun ilk evrelerinden, hafta hafta, ay ay gelisimini gorebiliyorsunuz.. Once genetik detaylar, donra gelisim ile ilgili detaylar..Disari ile iliskisi..Duyularin gelisimi; koklama, duyma, gorme, hissetme..Doguma yaklasildigindaki gelismeler, olusabilecek aksilikler..

Barbara epiduralli normal bir dogum yapiyor..Bu sekilde bir dogum isteyenler icin cok ic rahatlatici, cunku hic aci cekmiyor ;) Julia 'nin dogumuyla DVD sona eriyor.. Toplam iki DVD den olusan bu setin ilk CD si daha kisa, ikincisi ise doktorlar ve uzman yorumlarini iceriyor..2. den baslamanizi oneririm..

Inanilmaz bir olayi, birkez daha detayli izleyebilirsiniz.." Iki kisilik bir maceranin sonu, uc kisilik bir maceranin baslangici.."

19 Haziran 2007 Salı

Mutfaktan gelen sesleri engelleyin ;)

Inanamiyorum, sadece 100 gun kaldiii!!

Yaw bu kadar cabuk mu gecer yaaa! Hesaplara gore 100 gun kaldi..Hayir istesen gecmez, daha gecen 2oo kusurdu, ne cabuk 100 oldu...

Seni cooook buyuk heyecanla bekliyorus oglusum, neler hazirladik neler gelisin icin bir bilsen.. Gerci seninle oyun oynamaya baslamistik ana-ogul, icerdeyken de hersey cok guzel ama yine de sabirsizlaniyoruz.. Yarin ananen geliyor yanimiza, 1 ay da onunla beraber vakit gecirecegiz..Turkiye'ye dondugumuzde de 2 ay babanen,halanlar,dayin, buyuk amcanlar,buyuk halan,kuzenlerin ve dedenle !!

18 Haziran 2007 Pazartesi

Sevgi Cemberi..Yorumsuz..


17 Haziran 2007 Pazar

Gunun kutlu olsun babacigim..

Dunyanin en iyi babasi, babalar gunun kutlu olsun .. Yaninda degilim, belki ilk kez babalar gununu uzaklardan kutluyorum.. Ama sana belki de bu zamana kadar aldigin en guzel hediyeyi gonderdik, torununun kalp atislarini..

Seni seviyoruz.. Cengiz, Burcu & Torunun..

Ebe Sobe!

Demek beni sobelersin Asya ;)

Benim blog hikayem aslinda tamamen gurbet ellere yollara duserken yanliz olmamak icin, buralardan Bruksel'den bir memleketlimi bulmak amaciyla basladi.. Sora Gizem'le karsilastim, onun sayfasini dolasirken " ya ben de yapim bole bisey, hem ben yokken bizimkiler bizi takip edebilirler " dedim.. Bir heves, bir telas kendimi blog dunyasinda buldum..

Onceleri her an acaba ne yazsam, neden bahsetsem, neyin resmini koysam diye dusunuyordum..Sora yolculuk basladi, buraya geldik.. E sonrasi zaten sokuk gibi geldi..Simdi takip ettigim bircok blog var, degisik duygular, degisik yasamlar, degisik sehirler..

Hergun mutlaka kimler girmis, hangi sehirlerden takip edilmisim, kimler yorum yapmis, kimlere cevap yazmayi unutmusum bakiyorum. Itiraf edim isten de girip, cok yazi ekledigim, yorum yazdigim olmustur ;) kendimi kotu hissediyorum bunu yaparken ama napim.. bebek hayatimiza girdikten sonra herseyin yonu degisti..Simdi bircok yeni arkadasim oldu, kimi anne, kimi anne adayi benim gibi..Hic gormedigim, sadece yazilarla ilerlettigim arkadasliklarim oldu..

Hic pisman degilim, yine olsa yine yaparim ;)

Uzun zamandir bakiyorum birseyler yazmiyor, Yesim'i sobeliyorum!

15 Haziran 2007 Cuma

Baby Shower zamaniiiii !!

Biliyorum Turkiye'de cok yaygin degil.. Ama internetten soyle bir check ettim, yavas yavas baslamis diyebilirim..Bazi organizasyon sirketleri coktan el atmislar duruma. Gerci bunun icin bir organizasyon sirketine gerek oldugunu dusunmuyorum cunku annenin kendi,yakinlari veya arkadaslari tarafindan hazirlanan bir parti cok daha guzel ve sicak olur sanirim..

Filmlerde hep izlerdim ve cok hosume giderdi , ama birgun hamile olabilecegimi dusunmeden tabi ;) sora dedim ki neden olmasin? Ben de bir baby shower duzenleyebilirim.. Gerci tam bir baby shower olmayacak ama en azindan bebegime bir hosgeldin partisi, ve bugunu beraber gecirmek isticem ailem, akrabalarim, arkadaslarim ile beraber guzel bir gun..Gelecek icin guzel bir ani..Neden olmasin?

Sanirim simdiden hazirliklara baslamaliyim.. Dekorasyon fikirlerim bile olusmaya basladi kafamda ;) Ayyy cok heyecanli ! ;) Temmuz ayi sonu icin planladigim bu partiden sizi de haberdar edicem..
Bu arada, daha once boyle bir partiye katilan veya duzenleyen oldu mu?
(resim:www.gallery19.us/images/100-41253.jpg)

13 Haziran 2007 Çarşamba

Fotojenik oglumuz bizim..

Yok yok, herhalde bizim oglanin yuzunu ancak dogdugunda gorebilicez..Aylardir bir turlu lutfedip yuzunu donmedi bize, gordugumuz sizin de gordugunuz gibi hep bu manzara ;) Cemberin icinde ne oldugunu tahmin ettiniz herhalde..Bugun binbir umitle gittim ama yok, yine sirtima donuktu yuzu.. Acaba bir mesaj mi vermek istiyor diye aklimdan da gecirmiyor degilim ;))


Bu resmimizi, bugun mezuniyet toreni olan ve okulunu basariyla bitiren dayimiz Emre'ye armagan ediyoruz ;)

12 Haziran 2007 Salı

Babasinin oglu..

Ufaklik simdiden babasini hissedebiliyor, benden ayirabiliyor..


Bu cok garip, yani ilginc bir his..Uyumadan once mutlaka birbirlerine iyi geceler diyorlar, kendi anladiklari sekilde..Ve kuzumuz garip bir sekilde onun elini hissediyor ve saat kac olursa olsun, oynamak ister gibi ordan oraya yer degistiriyor ;) Babasinin biraz uzgun oldugunu farketti sanki ve onu neselendirmek icin elinden geleni yapti bicirik..
Dun gece uzunca bir sure birbirlerinden ayrilamadilar, umarim hep boyle olurlar..

10 Haziran 2007 Pazar

Takeshita San veda turlari -1

Takeshita San bizim koordinatorumuz..2 yildir Bruksel Heaf Office'de ve benimle birlikte o da Japonyaya donuyor..Onun icin veda turlarina basladik dunden itibaren.. Lucia onun icin evinde bir yemek verdi..Yemegin en guzeli ve sirini Kano , Takeshita San'in 1 yil 10 haftalik kizi.. Ufakken bu kadar mi sirin olur bu Japonlar ? Hos Japon kadinlari sonra da hos oluyorlar, istisnalar disinda ;)


Lucia Ispanyol, esi Bernard is Belcikali..Boyle olunca masada cok guzel Ispanyol soslari vardi, ana yemek Tortillas harikaydi.. Butun gece mutfak tezgahi basinda gecti desem abartmis olmam..Hemen kendime bir Ispanyol yemekleri kitabi almam lazim..
Cengiz zamaninin cogunu Kano,yu onunla ilgilenmeye razi etmekle gecirdi..Cocuklari cok sevmesine ragmen , onlarla ilk iletisimi biraz zaman aliyor..Ama gordum ki bu konuda cok sansliyim..Butun gece ilgilenebiliyor bir cocukla ;) Sonunda kaynastilar ama gece bitmsti coktan..
Veda turlari devam edecek dedigim gibi..Ay sonuna dogru daha eglenceli bir program bekliyor bizi.. Ben de bunu yazmak icin sabirsizlaniyorum..

7 Haziran 2007 Perşembe

O gun hangi gun, saat hangi saat?..

Zaman ne cabuk geciyor oglumcum, 6 aylik oldun bile ! Nasil heyecanliyim anlatamam.. Seni kucagima alicam o gun hangi gun, saat hangi saat acaba..

Hersey yolunda gitsin, saglikla dunyaya gel de, biz bekleris...

(resim:http://www.inventiveparent.com/Layers_ofLearningPuzzle%20Numbers.jpg)

6 Haziran 2007 Çarşamba

Como Como..


Gecen Cuma aksami Tarik ve Berna ile onlarin onerdigi bir Ispanyol restaurant'ina gittik.. Cok farkli ve alisilmamis bir mekan..Como Como..
Bir kere kapida "Use your fingers" yaziyor, yani yemeginizi catal kasik olmadan yiyorsunuz..Zira isteyemiyorsunuz bile.. Bar sandalyelerine oturuyorsunuz, ve onunuzdeki hat uzerinden kayip giden renk renk seramik tabaklar icindeki ufak ufak yiyecekleri izlemeye basliyorsunuz ;) Asci yiyecekleri hazirliyor, herbiri farkli renklerdeki tabaklara koyup uzerlerine seffaf kapaklarini kapatiyor ve hat uzerine birakiyor..

Tabaklar onunuzden gecerken siz de istediginizi secip aliyorsunuz.. Herbir renk bir cesit yiyecegi temsil ediyor: sari tabaklar peynirliler, yesiller sebzeliler,kirmizi domuz etliler, mor tabaklar sarimsaklilar, maviler balikli, siyahlar etli ve turuncu tabaklar tatlilar.. Daha sonra onunuzdeki bos tabaklara gore odemenizi yapiyorsunuz..Zaten duvarda menu listesi var, ne tur yiyecekler oldugunu gorebilirsiniz..

Yanliz tavsiyem; eger kolay kolay doymuyorsaniz, ufak porsiyonlar sizi acmiyorsa onceden midenize biseyler doldurup oyle gelin.. Aksi takdirde asagida gordugunuz sekilde Cengiz ve Tarik gibi bir suru tabak dizersiniz ust uste ;)

Daha fazla bilgi ve adres/telefon icin web sitesini check edebilirsiniz..

Karpuz kabugu denize dustu!


Bu senenin ilk karpuzunu yedik onceki aksam! Oglus cok sevdi ama anne sevmedi..Cunku gece zaten 4 kere kalkiyorum, o gece uykuya bile dalamadim ;) Normal marketlerden aldigimizi hic begenmemistik, susuz tatsiz gelmisti..Sora gidip Candan Market'ten (bizim Turk marketi) aldik bir tane..Iste bu dedik!

Bruksel'den Ferhat Gocer gececek..


Ferhat Gocer'in Bruksel'de konseri oldugunu duydum..Daha dogrusu Cengiz radyoda duymus ama ne yerinden ,ne de zamanindan emin ;) durumdan haberi olan var midir? Bizim oglani ilk konserine goturucezde...

5 Haziran 2007 Salı

Domatesin cekirdegi. kirmizi kirmizi !

Bir gunumu bile domatessiz geciremem.. Su gibi birsey benim icin.. Her kahvaltida yemeliyim, hatta aksam yemek yoksa yine domates yemeliyim.. Yanina kimi zaman carliston biber dogramali, uzerine limon ve zeytinyagi dokmeli,mumkunse beyaz peynirler keyfini cikarmaliyim.. Haftasonlari disarida yapilan kahvaltilarda tabaga sogus dogranmali, yaninda maydanoz ve salatalik..

Ben domatessiz yapamam.. Bugun bunu farkettim.. Sora faydalarina baktim:
"Bol ve çeşitli vitaminleri, mineralleri ve faydalı organik asitleri ile tıbbi değeri çok yüksek bir sebze olan domatesin, vücuda kükürt, fosfor ve organik sodyum verdiğini vurgulayan uzmanlar, bir domatesteki C vitamininin, tavsiye edilen günlük miktarın yüzde 50’sinden fazla olduğunu bildiriyor. Uzmanlar, domatesin damarları yumuşattığını, kanı durulttuğunu, üre miktarını düşürdüğünü, vücudu gençleştirdiğini belirterek, kalp, karaciğer, böbrek bozuklukları ve şekerliler için çok faydalı olduğunu ifade ediyor. Domatesin, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü ifade eden uzmanlar, vücutta biriken üre asidi ve ürat tuzlarını eriterek idrarla dışarı attığını, vücutta biriken suyu boşalttığını kaydediyor. Uzmanlar, kansere tutulmamak için domatesin iyi bir sebze olduğunu bildiriyor. Domatesin C ve E vitaminleri içerdiğini, zengin bir potasyum kaynağı olduğunu ve çok az miktarda tuz bulunduğunu söyleyen uzmanlar, yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu ve vücudun su tutmasını engellediğini ifade ediyor. Domatesin hazmı kolaylaştırdığını, özellikle nişastalı yiyeceklerin (hamur işleri, kuru erzak) kolay sindirilmesini sağladığını vurgulayan uzmanlar, kabuk ve çekirdekleriyle bağırsakları harekete geçirdiğini ve pekliği giderdiğini belirtiyor. (www.ntvmsnbc.com)"

Domates sevmeyeni ,ben hic sevmem ;)