24 Ekim 2007 Çarşamba

Yaşama sebebim..


7 yorum:

AycA dedi ki...

çok güzeller:))

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

maşallah,çok tatlı çok yakışıklı oğluşun var nazarlardan esirgesin Allah..eşin mi geldi siz mi gittiniz?

ela selin dedi ki...

slm burcu,
sütle ilgili yazini okuyunca cok üzüldüm, biraz moralini düzeltmek istedim.
basta benim de sütüm hic gelmedi. cok emzirmek istememe karsin aglaya aglaya mama verdim. bu arada süt sagmaya devam ettim. hergün biraz daha arttirmaya calisarak. 6-7 hafta sagdigim sütü -günde en fazla 150-200 ml oluyordu 4 saat sagmama karsin- mamayla karistirip verdim. ebemiz bana iki güzel ögüt verdi: 1)biberonun en kücük deliklisini kullan ki bol süte alismasin. 2)hergün en az bir kere gögsüne koy ki memeyle tanisikligi gitmesin. bénimki memeden en fazla 10 ml emiyordu, o da iyi gününde. ama yavas yavas cenesi kuvvetlendi ve 6. haftada 50 ml icti. sevincten uctum havalara. o günden sonra mama miktarini gittikce azalttim. simdi günde 100-120 ye düsürdüm. yani henüz süt olayi bitmis gözüyle bakma sakin. sebat edersen sonuca hala ulasabilirsin. bir de elektrikli cift pompalar var. onlarla gögüsler uyariliyor ve daha cok süt geliyor. bir de bebegin emdigi miktar sagdigin sütten daha fazla oluyor her zaman. cünkü beyin uyarilarak o anda bile süt üretiyor.
son olarak: stres yapma bence. bizim kusak mamayla büyüdü de ne oldu. hepimiz saglikliyiz, kafamiz calisiyor. en önemlisi oglunla arandaki iletisim. biberon verirken bile senin sevgini hissetmesi. ben baslarda biberonu verirken bluzumu cikarip kizimi tenime yasliyordum, baska birseyle ilgilenmeden yalnizca ona konsantre olarak.
sana kolay gelsin. sevgiler.
özlem.

Esra dedi ki...

:-))) ben de aynen cekiyorum onlari boyle yakalayinca. Ne guzel bir duygu degil mi? Hic birseye benzemiyor...

Burcu Demirel dedi ki...

Aycacim,
bakma uyurken cok masumlar ama bi de uyanıkken gor ikisini de :)
Ebru,
Bu babamızın en son gelişinde çekilmişti. Haftaya tekrar geliyo,oğlunun hasretinden THY karlı çıkıyo walla :)
Ela,
Yazdıkların için teşekkürler..Eskiye göre çok daha arttı sütüm. Yani çok dediğim 2-3 saatte bir 50 ml filan çıkarabiliyorum pompayla. Dediğin gibi göğsümden emzirmeyi ihmal etmiyorum.Ağladıkça veriyorum diyebilirim.Süt artışımı uykuya bağlıyorum. Geceleri uyuyamıyordum fazla.Şimdi Poyraz'ın uyku düzeni yavaş yavaş oturdu, bir de annem sağolsun gece çok destek oluyor.Bakalım hayırlısı, inşallah daha da artar sütüm..

AsYa dedi ki...

Allah ayırmasın....

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Burcucum merhaba:) Poyraz 1 ayı geçmiş ne güzel:) Fotoya bayıldım:) Maşallah! Hep bir arada olun inşallah!