6 Ekim 2007 Cumartesi

Poyraz'ın vize işlemleri..

Yok artık olmaz böyle şey! dedirtecek şeyler yaşıyorum şu günlerde.. Poyraz'ımı Brüksele evimize götürmek için ona vize almaya çalışıyorum..Ama öyle belgeler istediler ki yuh dedim..İnanın onu doğurmak, yurt dışına çıkarmaktan daha kolaymış :) Öyle bir liste var ki elimde..Kendim için bu kadar belge hazırlamadım..

Artık Belçika büyükelçiliği vizeleri kendisi vermiyormuş.. IKS diye özel bir firmaya devretmiş.. Onlar da elçilikten daha fazla kasıyorlar..Yok efendim telefonla bilgi alabiliyorsun, bilgi almak için bankaya 40 YTL yatırıyorsun sana bi PIN code veriliyor. Bu PIN code ile evrak bilgisi alıyorsun..Evrakların listesini sana telefonda tek tek okuyorlar..(Bizimki 43 dakika sürdü) Sonra telefonda randevu alıyorsun ve eksik olmadan belgeleri teslim etmeye çalışıyosun..Üstelik telefondaki kızlar yaptıkları işten pek emin değiller ve sürekli şu cümleyle karşılaşıyorsun :" sizi 1 dakika bekletebilir miyim?" .. Bana telefonda " bebeğin davetiyesi var mı?" diye bile sordular..Yahu biz zaten orda yaşıyorus ne davetiyesi..

14 günlük bebeğin vesikalığını istediler mesela.. 3x4cm boyutlarında ve beyaz fonlu..Yahu bu bebek hergün değişiyo zaten, vesikalığı ne yapacaksınız? Ayrıca bu bebek nasıl poz verecek :)) Anlatim..fotoğrafçıda masa üzerine alt açma bezi serildi..Fotoğrafçı amca zar zor önden bi poz yakalamaya çalıştı, daha sonra da bilgisayarda fonu beyaz yaptı.. Tabi kesinlikle flaşsız..Uyurken bebeğim ancak böyle poz verebildi :))

Hadi onu geçtim..14 günlük bebek için nüfustan bekar olduğuna dair belge istediler, dalga mı geçiyosunuz ?? Şaka gibi..gidip nüfus memuruna bunu nasıl sölicemi düşünüp gülüyorum 2 gündür :)

Diyorum ki, acaba Brüksel'de doğum yapmış olsam daha mı kolay olacaktııı yoksa daha mı zor?

11 yorum:

Esra dedi ki...

Orada dogum yapmis olsan, kesin daha kolay olurdu bu isler. Zaten hastanede gelip gerekli islemleri yapiyorlar, gitmene bile gerek kalmiyor. Ancak nufus cuzdani ve pasaport icin kesinlikle fotograf istiyorlar artik Avrupa'da. Her ulkede uygulama ayni. Ben de 10 gunluk bebegin fotografini cektirmek icin ne taklalar atmistim. Cok sacma bir uygulama ama var iste. Sonucta 10 gunluk fotografla 5 senelik pasaport veriyorlar. 5 senede cocuk tamamen degisiyor.

Bu arada, "bekar" belgesi icin cok guldum. Hic duymamistim oyle birsey. Bir de nufusta evli cikarmis.... hehehe...

Kolay gelsin. :-)

AsYa dedi ki...

:)))
inanmıyorum ya cidden komedi :)
resmide çok komik ya poyrazımın :)) ne vesikalığı istiyolar harbiden :))
poyraza aferin kim takar sizi pozu vermmiş:)

Miniş dedi ki...

Öldüm gülmekten valla, hayret birşey insanların işlerini zorlaştırmaktan zevk alıyorlar...
Kesin sabıka kaydıda istemişlerdir...

Gizem dedi ki...

Burcu,
saka degil kahkahalarla guluyorum ben bu cocuga.
Sen yakina dur, Poyraz gayet gusel dunya ile dalga geciyor.
Bu ne poz yaaa.

Kikir Gizem

CeRoXiMo dedi ki...

İnanılmaz. Vesikalık fotograf, bekar belgesi, üstüne bir de sabıka kaydı,askerliğini yapmıştır raporu, CV isterlerse de şaşmamak gerek. Sanırım düzen değiştiği için biraz saçmalamışlar. Geçen yıllarda bu kadar çok şey istemiyorlardı. İkametgah,doğum belgesi vs gibi küçük şeylerdi:) Allah kolaylık versin.

Benim Hayatim dedi ki...

Ben bu poza bittim :) Bu insanlar kafayı yemiş başka açıklaması yok!

Yesim dedi ki...

Şaka gibi ya, bekar belgesi falan inanılır gibi değil. Poyrazcımın pozu süper ama Belçika konsolusluğundakileri takmaz bir şekilde :))

Evren Yasa dedi ki...

insanin inanasi gelmiyor ama sanirim burada dogum yapmis olsan daha kolay olurdu neyse insallah bir an once halledersin

Cihan dedi ki...

burcu merhaba,

Ben Bruksel'e yeni geldim. Bir ay once ayni anlattiklarini yasadigim icin seni cok iyi anliyorum. IKS ne yazikki yaptigi ise hakim degil. Onlar icin vize alacak kisinin 14 gunluk olmasi farketmiyor. Standart sorulari ve evrak listesi var onlerinde. Bize de kamyon soforu musunuz diye sormuslardi hatta :) Neyse, ben burada blogger kizlarla tanistim. Gelince seninle de tanisiriz insallah. Kolay gelsin.

buyulubahce dedi ki...

Gördüğüm en yakışıklı vesikalık resim, öldüm gülmekten. Öp oğlumun adaşını benim için lütfen...

Sweety dedi ki...

Burcu merhaba
su an kahkahalarla yazıyorum ya cok komikmiş olanlar. ama bence poyraza anlatacak komik bir hatıra kalmış size yani umarım geride kalmıştır :D Bu arada poyraza bayıldım süper şirin mimikleriyle gördüğüm en komik vesikalık olmuş, çok şeker... sevgiler :))