23 Ekim 2007 Salı

Poyraz'ın hayatının ilk 1 ayı..


Poyraz'ımız dün 1 aylık oldu! Ne kadar cabuk gecti zaman, sanki hic gecmicek gibiydi..

Zorlu geçen bir 1 ay oldu ama hergünü aslında çok güzeldi..Kimi zaman ağlayarak, kimi zaman gülümseyerek geçti bu 1 ay.. Acaba yapabilecekmiyim, anne olabilecekmiyim, hazır mıyım soruları arasında, ben artık anneyim, benim bi oğlum var düşünceleriyle.. Çok huysuz olsa da , bazı geceler beni çok üzse de ben oğlumu çok seviyorum, iyiki geldi hayatımıza..

İlk ayımızda neler yaşadık.. Önce 1 haftalıkken 2 gün hastanede yattık..ikimiz için de üzücü ve yorucu 2 gün oldu.. Onu öyle gözleri bağlı ,çıplak ,ışık altında yatarken görmeye dayanamadım.. Zor bi annelik tecrübesi oldu.. Daha sonra gaz problemlerimiz başladı..Her bebekte olduğu gibi..Ama miktarca fazla..Her türlü şeyi denedik, hala deniyorus.. Emme güçlüğü yaşadık, hala yaşıyorus.. Süt miktarımdaki azlıktan dolayı malesef mama takviyesi ile başladı hayatımız :( Ama aç kalmasındansa buna razı oluyorum..Malesef ne yaparsam yapim sütümü artıramadım..Sık sık emzirmeme, herşeyi yiyip içmeme rağmen olmadı.. Öyle dolaplarını sağılmış sütlerle dolduranları duydukça hem imrendim, hem üzülüp ağladım..Ama yapacak birşey yok.. Daha sonra mamadan dolayı kabızlık problemi başladı tabi..Onu da yavaş yavaş hallediyorus..Önceleri 3 günde 1 yaparken, şimdi hergün yapmaya başladı..

Uykuya gelince.. Çok uyuyan bir bebek olmadı hiç Poyraz..40'ından sonra değişir diyorlar ama ben pek ümitlenmiyorum.. Yeni yeni geceleri 12 den 4 e kadar uyanmadan uyumaya başladı..ama çoğunlukla gaz probleminden dolayı uykusu bölünüyor..ayrıca hamileyken dinlediğimiz müzikleri unutmuş olarak doğdu Poyraz :) Banamısın demiyor, hatırlamıyor bile..Ama saç kurutma makinası sesini seviyor..Ona yeni bi CD sipariş verdim, bakalım beğenicekmi.. Çok methini duydum..


Zor günler geçirdik, geçiriyorus..Bir düzen tutturmak için çabalıyorus..Anneliğin güzel yönleri kadar zor yönlerini de kısa zamanda gördüm.. Belki Belçika'ya dönüp Poyraz'ın bu ilk aylarında yanlız ve başbaşa olacak olma fikri beni korkuttu biras.. Yavaş yavaş birbirimize alışıyorus.. Tamam babasıyla düşündüğümüz gibi çok uslu bi bebek deil, yatağa koyunca uyumuyo, cop cop emmiyo ama olsun.. Ben onun her haline razıyım..

İşte bu yüzden annelerin hakkı ödenmez di mi?


5 yorum:

Yesim dedi ki...

Burcu'cum Poyraz süper ya, kıyafetine bayıldım, çok artist ayakkabılar falan :) İlk fotoda da çok tatlı çıkmışsınız, sen Belçika'ya gel de biz de Poyraz'ı sevmeye gelelim, hep beraber büyütürz artık :)
İlk aydönümünüz kutlu olsun bakalım :)

Adsız dedi ki...

merhaba ben sizi sesiz takip edenlerdenim:)
gerçekten poyraz çok tatlı ,çok yakışıklı,son resimler süper,bende 4 yıllık evliyim artık hamile kalmaya çalışıyoruz, bu ayda olmadı ama umutluyum yakında ,

anne olmak ve sorumlulukları çok zor olsada yinede değer

AycA dedi ki...

Burcu.. maaşallah.. hemende 1 aylık oluverdi .. tabii bir de sana sormak lazım.. ama inan değişiyor 40ından sonra .. 41. gün değil tabii:)) ama dünyaya adapte oluyorlar daha çok ..
kolay gelsin size..

buyulubahce dedi ki...

Burcu'cum, oğlumun adaşının annesi. Sen süper bir annesin, oğlun da süper olmuş gerçekten. Merak etme, uykusu da, poposu da, kilosu da düzeliyor. 40 gün gerçekten kritik bir süre. Büyüme ataklarında tuhaflaşıyorlar ama inan bana 3 ayı dolduktan sonra belli bir düzeni olacak Poyrazcığın. İkinize de kucak dolusu sevgiler :)

Esra dedi ki...

Ne cabuk gecmis bir ay. Hayirli olsun. Ilk 2 ay cok zor geciyor Burcu. Bebek dunyaya, sen bebege alismaya calisiyorsun. Inan gaz da gececek, uykusuzluk da gececek.
Amaaa baska problemler cikacak... Annelik sonsuz bir hizmet. Olume kadar suruyor... biri bitiyor biri basliyor.
Ama dedigin gibi iste o yuzden annelerin hakki odenemiyor...
Sevgiler
Esra