4 Temmuz 2007 Çarşamba

Sucluyum hakim bey..

Dun Bruksel'deki ilk trafik cezami aldim. Farkinda olmadan trafik canavarligi yapmisim ve kirmizi isikta gecmisim. Hos hangi gun , hangi saat ve hatta hangi kavsak onu bile hatirliyorum. Sabahin korunde hastaneye gidip tahlil sonuclarimi almistim ve ise donup bir toplantiya yetismeye calisiyordum.Birden kendimi kavsakta buldum,insanlar bana korna caliyorlardi.Meger bana kirmizi yanmis da haberim yokmus ;) Sora unuttum gitti.. Ama neymisss, su uyurmus, trafik kameralari uyumazmis ;)

Neyse, burada bu is bile oyle resmi ve duzenli ki.. Once evinize ilk uyari dokumani geliyor. Uzerinde detayli sekilde olay mahalindeki durum anlatilmis. Gorseniz upuzun, butun detayiyla..hayir insan okurken utaniyor yani ;) Altta cezanizin tutari ( ki hic de azimsanacak bir tutar degil, 150 Euro kadar ) ve bundan sonraki prosedur anlatiliyor. Aldiginiz bu 1. belgeden sonra evinize banka odeme talimatini iceren baska bir belge daha geliyormus.. Boylece direkt olarak bankadan cezayi transfer edebiliyorsunuz. Bu ilk dokumanla birlikte bir form geliyor ve resmen insani kirmizi isikta gectigine gececegine pisman ediyor..Sorular soyle: Sucu kabul ediyor musunuz? Hatanizin farkinda misiniz? Cezayi odemeyi kabul ediyor musunuz? ..vs vs.

Su cezami odeyeyim de, icim rahat etsin.. Hayir ben o paraya bebek icin neler alirdim ama di mi ;))

3 yorum:

Adsız dedi ki...

aman burcum parayı bosverde dıkkatlı olmak lazım ıkı can tasıyosun allah koruusn kendıne dıkkat et guzleım optm grzrz beklerız sevgıler
irem*lara

Burcu Demirel dedi ki...

tabi tabi, saka bi yana dikkat ediyorum edebildigimce. Ama iste arada bole kacamak oluyor ;)zaten turkiyeye dondukten sonra doguma kadar araba kullanmicam..Nolur nolmaz..

Gizem dedi ki...

Sen kirmizida yemissin, beni sarida polisler durdurdu! Woluwelaan'da polis arabasi takibinden sonra (bir sure anlayamadim beni takip edebileceklerini!) anladimki buyuk suc islemisim.
Neyse, ben yine de memnunum bu duzenden. Sana da gecmis olsun.