27 Temmuz 2007 Cuma

Çok üzüldüm..

Dün akşamüstü, daha önce bahsettiğim hamile arkadaşım Özge ile onun doktor kontrolüne gittim..O da benimkine gelmişti, bizim oğlanı görmeye..Ben de görim bakım küçük kızları nasıl dedim.. Orada otururken doktoru bana benim doktorumun kim olduğunu sordu, ben de Lütfü Bey dedim.. Bana söylediği ilk şey şu oldu :" Oooo, o seni kesin keser." Ne dicemi şaşırdım ve birden bire kalakaldım.. Moralim sıfırın altına düştü, halbuki günüm o kadar güzel geçiyodu ki..

Şimdiki duruma göre sezeryan ihtimalini konuşmadığımızı, bir terslik olursa (normal olarak) o zaman düşüneceğimizi söylediğimde ise daha kötüsü oldu : " Görürsün bak, demişti dersin.."

Yaw tamam anlıyorum, Türkiye'de birçok doktor annenin isteği dışında veya gerek olmadığı halde sorgusuz sezeryanı tercih ediyor olabilir, doktor doktoru çekemeyecek kadar çiğ de olabilir..Ama bunun gibi hasta/hamile psikolojisinden anlamayan bir doktor da olsa (Üstelik bunu söyleyen 2 çocuğu olan bayan bir doktor), normal doğum yapmayı düşünüyorum diyen ve doğumuna çok az bir zaman kalan bir hamileye bu şekilde birşey söylenir mi? Bir de gülerek..Hayır bari olaydan sezeryan diye bahset, kesmek ne demek? Kendimi et gibi hissettim..

Bütün gün kafama takıldı ve akşama kadar düşündüm..Çok üzüldüm.. Birçok insan sezeryan'i tercih ediyo olabilir veya istemediği halde mecbur kalabilir, hatta belki ben de bu şekilde doğum yapmak zorunda kalabilirim.. Ama yaklaşım berbat..İnşallah herşey yolunda gider ve normal şekilde getirebilirim dünyaya oğlumu..Sora da bu yazıyı okur gülerim..

4 yorum:

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

selam burcu uzun zamandır takip ediyorum ama bugün ilk defa yorum yazma ihtiyacı duydum.sakın kafanı takma böyle densiz insanların dediğine,bazı tıpçıların duyguları körleşiyor bence bu da onlardan biri gibi,kendi hastası olsan eminim daha farklı yaklaşırdı,seni hamile bir insan olarak değil müşteri olarak gördüğünden o konuşmaları bence,içini rahat tut.hayırlısıyla oğlunu sağlıklı şekilde kucağına almak nasip olsun.eşinin gelmesine az kaldı bence buna odaklan :) hoşçakal

Burcu Demirel dedi ki...

Selam Ebru..yazdıkların için sağol..gerçekten dediğin gibi duyguları körelmiş,ticari insanlar bazıları..Umarım onun yüzünü kara çıkarabiliris oğlumla..

Esra dedi ki...

Bugun tesadufen girdim sayfana ve bu yaziyi okudum. Gercekten insanlar ne kadar densiz oluyorlar bazen. Fakat soz konusu bir kadin dogum uzmani doktor olunca, insan daha da hayret ediyor. "kesmek".
:-(
Normal ya da sezeryan, sonucta bebis bir sekilde cikacak. Nasil ciktiginin cok da onemi yok. Ben normal dogum yaptim, 36 saat suren bir macera sonunda ama sanirim sezaryani tercih ederdim.

Saglikli gunler, kolay bir dogum dilerim.
Esra

Burcu Demirel dedi ki...

selam archisugar..evet sanirim her kadının kendi doğum hikayesi var, yani kimi aman normal doğum mu illallah derken kimi sezeryandan dertli..bekleyip benim başıma gelecekleri görücem, ama züldüğüm kadın bir doktorun bu tarz yaklaşımıydı..