23 Temmuz 2007 Pazartesi

Bebek cilt bakimi..

Bugun otururken aklima geldi, ben bebegimin cildi icin ne kullanicam? Veya neler kullanmaliyim? O kadar hassas ve ince ki ciltleri, insan birsey kullanmaya korkar herhalde :) Kimisi diyor ki, su islak bezler bile cok saglikli degil, popo temizlemek icin islak pamuk kullanin..

Hep duydugum ve iyi olabilecegini dusundugum bir marka var: Mustela.. Ha bir de Avéne var,kendim icin de urunlerini kullandigim icin biliyorum..Acaba urunleri nasildir? Veya onerebileceginiz belli urunler var mi?

Size soyluyorum coktaaan anne olanlar :)

9 yorum:

AsYa dedi ki...

çoooktaaan anne olanlara sorduğun için ben bişi sölemiyorum ama aklıma gelmişken seninle paylaşiiim..bi tane şimdiden sürebileceğin göğüs ucu kremi al Burcu..Bana da Ayça söledi evicap diye bi krem varmış kullanmış mennun kalmış ama ben mothercare de görünce nipple cream onu aldım..henüz bilmiyorum tabi etkisi ne olcak ama..şimdiden kullanmak gerekiyo..hatta bunu bloga yaziim ben

AsYa dedi ki...

http://www.mothercare.com/gp/product/B000MLSWV6/sr=1-3/qid=1185208509/ref=sr_1_3/203-1155978-2941514?ie=UTF8&mcb=core

Burcu Demirel dedi ki...

Asyacim olur mu yaa.. ben onlar kullanmistir,tecrubeyle sabit olur diye oyle yazdim.Su gogus ucu kremini ben de alim ve baslim o zaman.Daha erken degil mi yaw? Ama erken baslamak ise yariyosa hemen yarin baslarim walla,bu konudan cok korkuyorum zira..

AycA dedi ki...

Burcu ben doğumdan 1,5 ay önce Evicap Gellerinden kullandım.Ucuz bir marka eczanelerde var.. hiç göğüslerim yara olmadı ama emzirmeye başlar başlamaz lansinoh krem sürüp Aventin kalkanlarından taktım.
Bebek için ise ilk günler hastanede bepanthe su pamuk üçlüsü kullandılar ben 2. aya kadar neredeyse onları kullandım bildiğin su +pamuk+ bepanthe merhem.
Daha sonra pişik kremi olarak desitin creamy günlük pişik olursa original kullandım.şampuan chicco ya da bübchen ya da nivea. son zamalnalarda jhonson bed time kullanıyorum ama gün içersinde sıack olduğu için 3-4 kere sadece su ile suluyorum :))mümkün olduğunca az kullanıyorum şampuan zaten ..Bunlarla ilgili daha fazla bilgi yazmıştım sitede bakabilirsin..tecrübe tecrübedir :)) umarım işine yarar..
http://www.pi.web.tr/aycao/?cat=32

AsYa dedi ki...

şaka şekerim:)
Bu arada kremi 1-1,5 ay önceden kullanmak iyi oluyomuş...
Ama değişik birkaç marka var...sen kendine göre bişi alırsın...mesela bi ark. purelan var ondan çok memnun kalmıştı..

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Burcucum bizde ilk kırk gün poposunu pamuğu suyla ıslatıp temizlemiştik sonra poposillere geçtik. Bebekler ilk doğduklarında çok hassas oluyorlar.

Gizem dedi ki...

Hastane bu konuda zaten seni bilgilendirecek ve yonlendırecek ama islak pamuk zaten cok bilindik ve gecerli olan bir soylemdir. Hatta ben ilk sene alt degistirirken altini hep yikadim. En sagliklisi. Diger krem kozmetikleri icin de tamamen aliskanlik esasen. Kotu marka olmasin da hangisi bebegine ve sana uygun gelirse. Ben Sebamed kullaniyorum hala. Sen asil hastane cantana kendin icin gogus kremi koymayi unutma. Lanonıl yagi, piyasada bırkac marka var zaten. Bana soyleyen olmamisti, ilk gun afallayiverdim!

Pratik Anne dedi ki...

Burcu ben hala Kipircan'in poposunu mumkun oldugunca banyoda ilik suyla yikar sonra Mermer Sahi denilen pamuklu bezlerle kurularim. Johnson and Johnson urunlerini hic tavsiye etmem. Bebekler icin picik, krem, sampuan vs Sebamed i tavsiye ederim. Pisik icin burada Desitin ve A+D denilen koyu kremler de var ama en ufak cilt hassasiyeti probleminde Sebamed Healing cream bir gunde herseyi geciriyor. Aveeno yu cok fazla kullanmasamda birkac urununu denedim. Begendigimi soyleyebilirim. Ama ben sebamed'ciyim ve burada olmadigi icin Turkiye'den annemlere tasitiyorum. Iki senedir pisik tecrubemiz toplasan 3 u 4 u gecmez Allah'a shukur.
kendin icin hamilelikte Lierac in phytolastil ini oneririm. Ne alirsan al hem gobegine, hem bel arkana, hem de goguslerine kullan. Hepsi genlesiyor cunku. Gogusler icin herkesin tavsiye ettigi lansinoh tan sasma. Dogumdan once kullanmaya baslarsan faydasi olur.

Burcu Demirel dedi ki...

Kızlar hepinize tek tek tesekkur ederim..sayenizde gözümü korkutan bir konu daha tarihe karıştı :) Artık pişik ve göğüs ucu yaraları beni korkutamaz ! :)