24 Nisan 2008 Perşembe

7. Ay..


Poyraz 7 ayı geride bıraktı..2 hafta onceki olcumlerde 75 cm ve 11 kg 120 gram'dı..

Kilo konusundaki endişelerimi Türkiye,deki doktorumuzla da payşaştım ama aynı cevabı aldım.." Evet normalin üstünde ancak hareketli oluşunu ve yürüyünce vericeni düşünürsek panik yapmaya gerek yok.. Yanlız yemesi için ısrar etmeyin, istemiyorsa zorlamayın.."

Yemek rutinimize devam ediyoruz.. Et de ekledik artık günlük menüye..Dana sote'den kıymalık çektiriyorum (2-3 kere çekiliyor) , onu az suda haşlayıp, hafifçe kavurup sebzesine katıyorum..Sebzeyi sevdiği gibi eti de sevecek gibi.. Su içişi birden arttı..Sanırım havaların sıcak gitmesinin etkisi.. Gündüzleri pek uzun uyumuyor.. 2 kere kısa kısa ( 30 ~ 45 dak arası), 1 kez uzun denebilecek kadar ( 1,5~2 saat ) uyuyor.. Gece uykularında bir değişiklik yok..

Poyraz için pek çok ilkin yaşandığı bir ay oldu bu ay.. Emekleme çalışmaları başladı, menüde değişiklikler oldu, anlamsız şeyler söylemeye başladı :)
ilk kez havuza girdi, ilk kez güneşlendi, ilk kez hamamda göbek taşında köpüklendi :) , ilk kez tatile çıktı..

13 Nisan 2008 Pazar

Poyraz emeklemek üzere (sanırım)..

Poyraz son 1-2 haftadır dizleri üzerinde durup yaylanıyor ;) hem de tam anlamıyla..sanırım henuz , eger kolları ve bacaklarını senkronize hareket ettirirse ileri gidebileceğinin farkında değil. Bu yüzden de ya odayı geri geri geziyor, ya da olduğu yerde uzun uzun yaylanıyor..

Oturduğu yerde bir canavar olan oğlum emekleyince ne yapıcamı hiç bilemiyorum ve korku-sevinç-heyecan karışık bekliyorum ;)

10 Nisan 2008 Perşembe

Yolculugumuz beklenenden iyi geçti..

Yolculuk gaayet iyi gecti..Korktugum kadar olmadı yani ;)

Ufak bir hile sanırım ise yaradi..Mamamıza azcık anason kattık, boylece o cılgın bagırıslar ve aglamalar minimuma indi..Sızıp uyumadı ama en azından sakin gecirdik 3,5 saati..

Hostes ablaların, arka koltuktaki teyzelerin ve yan koltuktaki amcanın sevgisini kazandı oglum, neden? Cunku cok usluymus, hic aglamamış uçaktaki diğer bebekler gibi..Ama tabi bunu saglamak icin bir amuda kalkmadığı kalan anne ve ananeye hic övgü yok ;)

Ucağın dolu olduğunu duyunca üzüldük biraz, yan koltuğumuzun boş olma ihtimali kalmadığı için..Şimdi rahatsiz edersek ya oturan kişiyi, biz de rahat edemezsek diye.Gel gör ki yanımıza coook tatlı bir abla oturdu, hem de bebek hastası..Ee hal boyle olunca yolculuk harika gecti tabi..Poyraz 2 saat kadar uyudu..Inıse dogru biras huysuzlandı ama onuda aman oğlum, hoppala oğlum geçirdik..Asli ablaya desteği ve anlayışı için teşekkür ederiz..

Simdi Ankara,dayız ve burdaki günlerimizin tadını çıkarıyoruz..Yakın zamanda halalarımızı ve babanemizi de gormeye gidicez..Poyraz kalabalığa çok tan alıştı bile..Ananesinin salona yayılıp oyuncaklarıyla oynuyor, kucaktan kucağa geziyo bakalım..





Yandın kızım sen Bruksele donunce ;)

4 Nisan 2008 Cuma

Biz gidiyorus..


Biz yarin bu saatlerde havada olucaz, Ankara'ya gidiyoruz.. Bikac gun yazamam gibi ama en kisa zamanda yolculuk maceralarimizi paylasicam..Zira cok hararetli dakikalar geciricemize eminim ;)
Gorusmek uzere..

1 Nisan 2008 Salı

Mahkumiyetten sonra ozgurluk sarhosu..


Inanmasi zor ama sanki Poyraz 6 ayi doldurdugu ilk gunden itibaren bi acaip oldu..Yerinde duracak isi yok..Pusetinde oturmaktan sikiliyo, kucakta bile yerinde duramiyo..Bugun hele, bi ayri cilgin..Belki de hava kotu diye uzun suredir eve kapandigimizdan oldu, oglumu oksijen carpti..
Beraber Woluwe Shopping Center'a gittik.. Poyraz her kucagima alisimda enseme yapistigi icin saclarin malesef gitmesi gerekiyordu , gitti.. Cunku dayanilmaz bir aci..Ben can havliyle sesimi yukselttikce oyun zannedip daha cok asiliyordu ;) Bu kuafor isi benim icin bi ilkti cunku yurt disinda ilk defa kuafore gidiyorum.. Ne Ingilteredeyken ne de Belcikada fon icin bile gitmemistim daha once..Turkiyedekilere derdimi zor anlatiyorum, burda kesin istedigim gibi olmaz diye ;) Ya istedigimden kisa olur, ya rengi hic tutmaz.. Nitekim yine oyle oldu, ama bu sefer mecburdum..Baya kisaca kestirdim, rahatladim simdi..Poyraz elini atiyo, ama nafile, ense bos ;)
Oradaki oyuncaklara da ilk defa bindi Poyraz..Sanki biraksam direksiyonu tutup, dugmelere basacakti ;) O kadar cok zipladi ki birtane bulanik olmayan resmi yok..Kendini cennette sandi yavrum evdeki mahkumiyet gunlerinden sonra..

Bugun alisverise gitmemizin sebebi Poyraz'a mayo almakti.. Haftaya Turkiyede olucaz ve allah kismet ederse 1 haftalik kisa bir tatil firsatimizda olucak..Bu Poyraz'in ilk tatili, benim Poyrazla ilk tatilim.. Eee..dedeyle havuz sefasi var isin sonunda..Coook guzel bi mayo aldik ona Archimede'den.. Ici kalin ve emici, boylece bez baglamadan direk onu giydirip suya sokabilicem..Ayrica ic kumasi cok yumusak ve kalin.Boylece kumda otururken de rahat edecek..Yanlardan cirtlari oldugundan giymesi cikarmasi da kolay.. Altiyla takim, omuzlarini ve ensesini de gunesten koruyan sapkasi da var..2 yasina geldikten sonra da Archimede Buoyancy 'lerden almayi dusunuyorum, simdi pek guvenli degil, bas asagi donebilir diye..







Eve geldikten sonra, onca hareket ve ziplamaya dayanamayan minik vucudu, boyle serildi yavrumun ;)

Pilav hosaf mevzusu ;)