31 Ocak 2008 Perşembe

Bir sapka, bir sapka dahaa!

Babasi ogluma Danimarka'dan super bi sapka almis..Heryerimiz sapka oldu walla :)) Nasil tatli oldu nasil tatli oldu..Bir de hosuna gidiyo yeni biseyi giymek, denemek..

Markanin web sitesinde cok cesitleri var, ama en tatlisi bu ..(Model: Funky)

29 Ocak 2008 Salı

Tempo tutmak mi? Yok caniiim :)


Bugun disari cikmadan Poyraz'i koltuga oturttum, bi resmini cekim dedim..Ama baktim ki bizim oglan moda girmis, muzik askiyla yanmis tutusmus, neredeyse tempo tutuyo dicem yani, dayanamadim kameraya cektim..Oglum kocaman olmus yaa..

Ellere dikkat :)



28 Ocak 2008 Pazartesi

Gezenti oglumla sokaklarda..

Bugun gezenti oglum ve annemle sokaklardaydik yine.. Hadi dedik bu kez merkeze inelim.. Avenue Louise tarafina.. Yolda gordugumuz su ilginc yapiyi gostermeden gecemicem..

Bu eser, City Scape, Arne Quinze tarafindan yapilmis ve tahtadan olusan 40m uzunlugunde, 25m genisliginde, 18 m yuksekliginde bir eser..Avenue De La Toison D'or uzerinde gorebilirsiniz.. Ama gozlerinize inanamicaksiniz, cunku binlerce tahtanin birbirine cakilmasindan olusmus..detayli bilgi icin buraya lutfen..

Daha sonra Espace Louise'e girdik.. Poyraz icin sirt dinlendirme molasi verdigimizde bu ufak havuzun onunde durduk..bayildi bayildi..Hayir toparlanip kalkmasak, dakikalarca seyredecekti suyun akisini..Birsey degil, bez degisim zamanini one cekmek zorunda kalacaktim :)

Kopegi olanlar icin super bi magaza buldum.. Kopek giysileri satan bi dukkan..Nasi cici seyler var anlatamam..Fiyonklu giysiler, tasli tasmalar..Resmen kendi modalari var :) Magaza "Precious Dog"..

Veeee..gunun en guzel kismi..Poyraz icin aylardir aradigim ama bi turlu rastlamadigim kirmizi Converse'leri buldum ve aldim..Giydirmek icin sabirsizlaniyorum, azcik buyuk..1-2 ay beklemem lazim..

Arabamiza dogru giderken, yolda BMW nun showroom'u onunden gectik..Cengiz'in "Ogluma mutlaka alicam" dedigi ama pek imkanli gorunmeyen beyaz BMW nun hemen onunde, daha alinasi ufak bir BMW duruyordu..Super! Hem babamizi hem oglumu tatmin edecek bir fikir :) Baska modelleri burada gorebilirsiniz..Cok ucuz degil, ama BMW deyince korkacak kadar da degil :) Isteyene elektrikli, isteyene pedalli, isteyene bu mavi modelden..
Babalara duyurulur!

27 Ocak 2008 Pazar

Uzun zamandan sonra ilk kez..

Kendimi alisverise attim resmen..Cengiz'in biz yokken buldugu bir outlet center'da kendimizi kaybettik..
Roermond Designer Outlet, Bruksel'den yaklasik 110-120 km uzaklikta, icinde 100'u askin magazanin bulundugu buyuk bir outlet magaza..Oyle bizim Izmit'teki outlet gibi anlamsiz magazalar yok..Yani adi outlet ve gercekten outlet..
Armani, Hugo Boss, Ralph Lauren gibi markalar disinda, yerli ve diger baska markalari da iceriyor. Fiyatlar gercek satis fiyatlarindan oldukca dusuk, hele bu ay uzerine bir de %50-70 daha indirimli.. Ocak ayi sonuna kadar da boyle sanirim.. Yine bana degil, Poyraz'a yaradi burasi :)
Hava guzel oldugunda eminim cook daha guzel olucak..
Kizlar, toplanip gidelim diyorum, kime diyorum!

Adres: Stadsweide 2, 6041 TD Roermond, Netherlands

Iyiki dogdun cnm..


Gecen yil dogumgununde sana bir yildiz hediye etmistim, oglumuz Poyraz'i..
Bu yil da gokyuzunden bir yildiz satin aldim, senin adini verdim..
Oglumla basimizi her gokyuzune cevirdigimizde seni gorebilmek icin..
Iyiki dogdun cnm, nice yillara..

23 Ocak 2008 Çarşamba

4. Ay..

Poyraz 4.ayini geride birakti..Artik 68 cm ve 8 kg..


Bruksel'de asilarini nasil takip edices, doktoru iyi olacak mi..vs diye endiselenirken, Gizem'in tavsiyesiyle Dr. Lamehieu 'ya gittik dun..Oyle tatli ve ilgili bir kadin ki..Turkiyedeki asi programini takip etmemizi, boylesinin daha kolay olucani soyledi..Super oldu..
Oglus bu hafta elma suyu ve pirincli mama denedi..Cok sevdigi gibi hic de zorlanmadi..Tattirarak devam edices , Turkiyedeki doktorumuzun onerdigi gibi.. Malesef anne sutunu gittikce daha zor emiyor, buraya gelince cok degisti..Bir aglama tutturuyor, sonra susmasi 2 saat aliyor..Elimden geleni yapiyorum, zorluyorum ama bakalim nereye kadar gidecek..Hic olmazsa 6 ay devam etseydi :( Iyice ayaklarini tutmaya, onlarla oynamaya basladi..Saga sola donerek oyun minderinde uzun vakitler geciriyor..Aynasina bayiliyor..Ordaki baska bi bebek gibi uzun uzun konusuyor :)

Bakalim bu pandayi taniyabilecekmisiniz ..

20 Ocak 2008 Pazar

Ayaklarimizi kesfettiiikk..

Poyraz ayaklarini kesfetti..Yeni rocker'imizi deniyoruz ,simdilerde dinlemekten cok hoslandigi sarki esliginde..yanliz poposu ve ayaklari agir geliyo, eliyle desteklemek zorunda kaliyo :)

Komsu komsu huuu!

Yeni komsularimiz , ben giderken yeni yerlesiyolardi..Ben geldim, hala yerlesiyolar :) Isleri toparlar toparlamaz tanismaya ve hosgeldin demeye gittim..Elimde super kakaolu kekim ve harika gullerle.. Sarah, esi ve 2 cocugu..Ayrica 2 de kopekleri..Kalabalik ve neseli komsularimiz..Havalar guzellesince 2 ev kadini kendimizi bahceye ve parka aticas oglanlarla ..

Gel artik ilkbahar gel!

17 Ocak 2008 Perşembe

Bizim oglanlar icin..


Bunu Evin Delisi'nde gordum bayildim.. Super di mi? Tam bizim oglanlar icin..Ilginenler buraya..

16 Ocak 2008 Çarşamba

Iste geri donduukk..

Poyraz simdi uyudu, kendimi bilgisayarin basina attim..Zira su siralar blog update etmeye ayiracak pek zamanim yok :(

Cumartesi gununden beri getirdiklerimi yerlestirmeye, evi toparlamaya, Poyraz'in alisma surecinde gecirdigi buhranli saatleri atlatmaya calisiyoruz..Evin disina cikinca cocuklar huy degistirir derlerdi de inanmazdim.. Ama biz Poyraz'a evden disari cikmaktan fazlasini yasattik tabi, oglusum adapte olamadi..Bi kere evde surekli gormedigi birini artik gormeye basladi, babasini..Onceleri ayda bir gordugu bu adam kimdi? Sora uyudugu oda degisti..Henuz yatagini almadigimiz icin orda burda yatmaya, uyumaya calisiyor..Etrafindaki insanlar birden yok oldu..Babane, halalar, dayi ve dede nerdeydi artik?

Biraz geriden alalim..

Babamiz bayramda bizi gormeye gelince, Izmit'e ziyarete gidelim ordan da Abant'a ugraris dedik..Yolculuk super gecti..trafik berbatti..Adapazari Sapanca arasini nerdeyse 1 saatte aldik..Yol boyunca Poyraz oyle usluydu ki..Onunla ilk yanliz tatilimizde, bizi hic uzmedi canim oglum.. Sikildi arabada tabi ama oyun oynayarak, konusarak gecti bitti yolculuk..


Babanemiz, halalar cok ozlemisler Poyraz'i..Eee..boyle olunca ben biras rahat ettim tabi, Poyraz kucaktan kucaga :) Nilay hala supriz yapti bize ve okulu asip bir aksam cikti geldi Istanbul'dan..Nilgun halasi hamsi partileri duzenledi bize.. Bruksele donmeden onlari son gorusumuzdu, ayrilmak cok zor oldu..

Abanta geldigimizde buyuk bir hayal kirikligina ugradik..Kaldigimiz otel tamamen beklemedigimiz gibiydi..Oda dokuluyor, kalorifer nerdeyse calismiyordu..Allahtan yanimiza nolur nolmaz die ufak bir elektrik sobasi almistik - gerci o da sonra basimiza is acti ama .. 3 gun kalmayi planlarken 1 gunde kacar gibi ciktik..Bir dahaki sefere Buyuk Abant otelini tercih edices sanirim..(Yemekler guzeldi, hakkini yememek lazim)


Donuste Ankarada Poyraz'i oksuruk krizleri tuttu..Anladik ki elektrik sobasi havayi kuruttugu icin yavrumun bogazlari kurudu :( Halbuki su da koymustum icine ama demek ise yaramadi..Evde buhar makinesi calistirarak ve serum fizyolojik ile atlattik cok sukur, ilac kullanmadan..

Almak icin 3 ay bekledigimiz vizemizi de aldiktan sonraaa...Iste Poyraz'in ilk ucak yolculugu..Hersey yolunda basladi..Poyraz mamasini yedikten sonra uyudu..Uyandi..Guldu, oynadi..kendine Zuhre adinda bi kiz arkadas bile buldu..Guzel bi secim yapti :) Ama birsey oldu ve bir anda cildirdi..Ayaga kalktim, koridorda yurudum, hoplattim, ziplattim bi turlu susturamadim.. 10 dakika kadar sonra sakinlesti allahtan..Sora inise kadar rahat gecti zaman.. Hep korkuyodum, ucakta napicam, aglarsa naparim, acaba nasil gececek yolculuk die..Insanlara yol boyunca bebek aglamasi dinletmekten rahatsiz oluyorum..Sanki elimden birsey gelirmis gibi..


6 bavul, 3 el cantasi, 1 bebek arabasi ve 1 bebekle havaalaninda oldukca zorlandik ama hallettik..Apar topar bizi bekleyen babamiza kostuk..

Soyledigim gibi..Poyraz alismaya calisiyor bu gunlerde..Umarim kolay olur..Turkiyeden ayrilmadan onceki son doktor kontrolumuzde hersey yolundaydi.. Daha 4 ayimizin dolmasina 2 hafta varken boyumuz 65cm, kilomuz 7 kg 820 gr olmustu.. Artik yavas yavas kati gidaya gecelim dedik.. Pirinc unlu mama ile baslayip, sebze/meyve suyu ve puresini eklices beslenmemize..Bekledigimden daha stresli bi doneme girdim..Fazla yedirmek istemiyorum ama ac kalmasini da istemiyorum.. Ustelik Turkiyede gormeye alisik oldugumuz mamalar burda yok..Evde yapsam diyorum, sora belki hazir olanlar daha iyi olur diyorum..Arada kaldim..Daha zamanimiz var..Yine de sizlerden tecrubelerinizi ogrenmek isterim..Siz nasil basladiniz?

Poyraz destekli oturma calismalarina az az basladi..

Uzun uzun kahkaha atiyor..

Sabahlari emzirme seanslarinda resmen "anneeee" diye sesleniyor..

Koydugum yerde durmuyor, ayaklariyla poposunu kaldirip bir oraya bir oraya donmeye basladi, cok tehlikeli.. gecen gun yatagin ucunda zor yakaladim, elim ayagim bosaldi..

TV ye gozu cok takiliyor, mumkun oldugunca engelliyorum ama bir biraksam butun dizileri izlicek :)

Emzirmelerimiz sabah seansi disinda zor gecmeye basladi..Nedense eskisi kadar istekli degil, hos hicbi zaman cok istekli olmadi ama.. Cok agliyor, eger israr edersem de devamli huysuzlaniyor devaminda..Ne yapmali bilmiyorum, umarim bu kadar erken birakmaz..

Gece uykusuna 9 da yatiyor..1 de ve 5 te olmak uzere 2 kez uyaniyor..Sora sabah acaip neseli bi sekilde saat 7:30 gibi uyaniyor..Babasi ise giderken uyansa super olucak..

Yuzustu yatmaktan nefret ediyor..3-5 dakika sonra aglamaya basliyor..

Oyuncaklarini iki eliyle tutup kaldiriyor, uzun uzun bakiyor, ama sonunda mutlaka agzina goturuyor..

Gun gectikce daha tatli oluyor..Oglum benim..

13 Ocak 2008 Pazar

6 ay sonra, sonunda..

Turkiye'de gecen 6 ay sonunda, sonunda oglumla birlikte evimizdeyiz..Tek gidip, 2 kisi donduk..Babamizin yaninda..Bruksel'deyiz..
Poyraz yeni mekanina alismaya calisiyor, anliyor gibi uzun uzun evin ve arabanin penceresinden cevreyi inceliyor..ben donerken getirdigim 6 bavulu acip yerlestirmeye calisiyorum..
Isimiz biter bitmez yazacak cok sey var..