24 Haziran 2008 Salı

9. Ay..

Poyraz 9 ayi geride birakti..Bu 9 ay icinde sanirim ben de 5- 10 yili ;)

Son zamanlarda disinden dolayi oldugunu umdugum uykusuzluk, gun icinde huysuzluk ve gunduz uykularimizin neredeyse yarim saate dusmesi.. Butun bunlarin yaninda bir turlu su " bas bas, tel sarar, gel gel" olayina giremememiz.. Her cocuk bu donemde bunlari yapar mi? yapmamasi kotu mu? uzulmelimiyim bilmiyorum..

Artik benimle evde atamica kadar cok enerjisi var.. Havalar da hazir guzel gitmeye baslamisken , uzun zamandir bir turlu baslayamadigimiz oyun gruplarina ve The little gym'e basladik.. Oyun gruplarinda genelde Poyraz ile ayni ayda bebekler yok..Hepsi yurumusler..Ee oyle olunca pek egleniyo denilemez..Ama ortam ve oyuncaklar degisik geldigi icin bi sure vakit gecirebiliyoruz..Benim icin de degisiklik oluyor, bikac farkli yuz goruyorum.. Yaz icin tatile giriyor grup ama 1-2 grup devam edecek sanirim..Biz de 31 Temmuz'da Turkiyeye donene kadar devam edices bakalim..

The Little Gym ise Turkiye'de de benzeri olan bebek ve cocuklar icin bir aktivite merkezi..Burda baya hareket ve kosturmadan sonra Poyraz yorgun dusuyor, eve gelmeyi beklemeden arabada siziyor ;) Bu iyi.. Ama dilin ingilizce ve fransizca olmasindan dolayi sanirim bizim icin cok anlami olmicak..Gerci su anda bu Poyraz icin cok onemli degil.. Haftada 1 gun de buraya devam edices..



Poyraz artik her turlu seyi yiyor bizimle birlikte..Evde pisen herseyi tuzsuz ve ona gore pisirmeye calisiyorum ki o da yiyebilsin..Bunun yaninda haftada 1 gun mutlaka somon baligi yiyor.. Kahvaltimiz hala ayni ama nasil cesitlendirebilirim bilmiyorum.. Bebe biskuvisi, ceviz, pekmez, yumurta ve peynirle devam ediyoruz.. Yumurta hergun vermiyorum, gerisi ayni.. Acaba farkli ne yedirebilirim?

Yurume calismalari devam ediyor.. Koltuklarda sirakiyor, elinden tutunca guzel yuruyor ama kendi ayakta durma denemelerine gecmedi henuz, daha zamani var sanirim..Yuruse mi daha iyi yoksa boyle mi secemiyorum acikcasi ;) allah bilir o zaman neler olacak..



6 yorum:

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Yerim ben bu Tombik Kuşu ya Çok tatlı :) Sevgiler..

Esin dedi ki...

Burcu ,dil peyniri ,ev reçeli,tereyağı ,domates verebilirsin kahvaltı da ...
Hem yavaş yavaş bulamacı bırakıp ,onun yerine küçük ekmeklere sürerek tüm kahvaltılıkları verebilirsin ,böylece poyrazın damak tadı oluşur.

AsYa dedi ki...

ben şu gym olayını gördükçe o kadar üzlüyorum ki burda yok diye..
Efe'yi gündüzleri götürebileceğim serin ve eğlenceli yerler olsa keşke..bebekler için ne güzel olurdu..artık sıkılıyorlar bizden ortam arıyo adamlar:)

Burcu Demirel dedi ki...

yeme oglumu misir patlagi teyzesi ;)

esincim; evet deniyorum bu hafta artik yavas yavas..allahtan itiraz etmiyor hicbiseye..

asya; sanirim istanbulda da var bole bi yer ya? yok mu? adini hatirlamiyorum simdi ama..G ile basliyodu sanki.. resmen ortam adami oldular, cok dogru solemissin..evde zaptetmek mumkun degil.Bu gidisle asosyal olacaklar die korktum walla ;)

AycA dedi ki...

Maaşallah Poyraza.. ama son kare beni benden aldı:) suratı ne tatlı yahu.. Bu arada İstanbulda mygym diye bir yer var Levent taraflarında..

Burcu Demirel dedi ki...

ayca; evet..bu 1 numarali "anne sikildim alisveristen gidelim" bakisi :)))