16 Mart 2007 Cuma

J'apprends le français !

Resmen bir fikranin gercek hayatta yasanmasiydi; 5 turk,1 japon,1 irlandali ve 1 alman bir ucaga binmisler ;)

Evet biz Fransizca ogreniyoruzzzz! Bugun ilk dersle basladik ve gorduk ki bir Turk icin ogrenmesi oldukca zor bir dil.. Bir kere kendi dilimizden aliskin olmadigimiz bir suru kural var.. Ogretmen bile kabul etti ve biz Ataturk'un yaptigini yapamadik, dilimizi o hale getiremedik dedi. Tabi bunu duymak cok gurur vericiydi ..

Neyse, en azindan simdi benim adim bu, suradan geliyorum, nasilsin iyi misin, selamlasma kisimlarini hallettik.. bir dahaki derse unutmazsam;) Ama bu 40 saatin sonunda Fransizca konusabiliyor (en azindan deniyor) olacagimi bilmek cok heyecanli.. Bir elimizde kalem, bir elimizde tuna fish sandwich with salad, resmen kendimizi adadik..oyle ki kurslari ogle aralari ofiste aliyoruz..

Bu arada dusundum de, nekadar multi-cultural bir ortamda buyuyor bebegim ;) "Anne seni duyuyorum" adli kitapta okudum.. bebek anne karninda duydugu seslere dogduktan sonra hassasiyet gosteriyor..Mesela yabanci dil konusulan bir ortamda, Turkce konusan insanlari ayirabiliyor ve onlara yoneliyor.. Ama bizim minik bu konuda zorlanacak cunku etrafinda hem ingilizce, hem turkce, hem flamanca , hem fransizca, hem de japonca konusuluyor ;) umarim bu durum sana ilerde avantaj saglar minigim..


(resim: http://www.cs.otago.ac.nz/postgrads/alexis/2dcreations/francais.jpg)

2 yorum:

Yesim dedi ki...

Bonjour Burcu :)
Ben de Brükselde yaşıyorum, blogunu tesadüfen gördüm bugun, Brükselde yaşadığını görünce ilgimi çekti. sonra okudukça farkettim ki eşimle aynı sınıfta fransızca dersi alıyorsunuz :)) Komik bir tesadüf oldu yani :) Görüşmek dileğiyle...
Sevgiler,

Burcu Demirel dedi ki...

Ben de tam senin sitene bir yorum yazmistim ki senin yorumunu gordum yesimcim ;) tanistigimiza cok sevindim!