30 Eylül 2008 Salı

Iyi bayramlar..

(http://karakitap.net/v1/content/view/4049/444/)

Bu bayrami her cocugun mutlu gecirmesi ve hepsinin yiyecek sekerleri
olmasi dilegiyle.. Iyi bayramlar..

23 Eylül 2008 Salı

Rahat-ul Hulkum..mmmh!



Durup dururken, aniden.. Hic de huyum olmadigi halde..Canim lokum cekti iste..Hem de gullu! Bir turlu firsat bulup meshuurrr Haci Bekir'e gidip alamadim ama bi yerlerden buldum iste..Simdi saatleri sayiyorum, iftar olsa da orucu acar acmaz lokumu atsam agzima die ;) Rahmetli Nuri amcam, salondaki vitrinin en alt kose dolabinda bir kutu lokum ve paket finger biskuvi bulundururdu..Iki biskuvi arasina lokumu ezip sikistirir, oyle yerdi.. Benim de taaa cocuklugumdan aklimdan bu manzara hic gitmez..

Biz Turkler arasinda yabancilar kadar ragbet gormese de bence lokum super bi tatli.. gerci abarti sekilde cesit bollugu yasaniyor ama klasik olanlar en guzelleri iste..

Lokum kelimesi Osmanlica'dan geliyor ve bogazi rahatlatan anlamina gelen "Rahat-ul Hulkum" dan tureyerek bu hali aldigi rivayet ediliyor..Gecmisi 15. yuzyila dayanan lokumun ilk ureticilerinden sayilan Haci Bekir Efendi, Kastamonu'dan Istanbul'a gelerek 1777 tarihinde uretime baslamis.. Baslarda bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokum,17. yüzyılda 'kelle şekeri' olarak bilinen rafine şeker ve nişastanın bulunup ülkeye getirilmesiyle yapilmaya devam edilmis, lezzeti daha da degismis..

Su siralar evde nasil gullu lokum yaparim'in tariflerine ulasmaya calisiyorum..Fikri olan yardimini esirgemesin aman ha ! ;)

22 Eylül 2008 Pazartesi

En guzel 365 gun..


"Madem ki..


Insan denilen mahlukun 9 ay 10 gunde gelisimine taniklik ettikten sonra,zamanin izafiligine daha bir inanir oldum..

Dogrudur,alti gunde yaratilmistir dunya.. Dogrudur,980 sene yasamistir Nuh peygamber.. Dogrudur, 300 sene uyumustur Yedi uyuyanlar o isiksiz magarada.. Ya da 300 arti 9 sene.. Nedir ki zaman?

Her canli bir mucize, hayatta her sey olasidir..

Madem ki yaratilmistir insan 9 ay 10 gunde.." Elif Safak / Siyah Sut

Poyrazi kucagima aldigim o ilk gunden bu yana tam 365 gun gecti.. Tipki romandaki gibi, zaman ne kadar da izafiymis..Ne kadar cabuk gecmis onca gun, farketmeden..Tipki onu icimde tasidigim, her seyimi paylastigim o 9 ay gibi..Bitiverdi..

Umarim omrunun her senesi boyle dolu dolu, boyle guzel ve bizimle gecer annecim..O kahkahalarin kulagimizdan hic gitmez insallah..

Iyiki dogdun oglum..

19 Eylül 2008 Cuma

Yolun yarisina 5 kala..


Iste sonunda beklenen gun geldi.. Ben de yasi "3" ile baslayanlar kervanina katildim ;) Bekledigim kadar cok yikilmadim ama :))))

Artik 30 oldum.. Gecen 10 yil icinde ,30 yasima girmeden yapsam iyi olur dedigim herseyi yapmis olmanin verdigi mutluluk var..Degisik is yerlerinde, degisik sehirlerde harika dostlarim var..2 yil once beni seven bir erkege es, 1 yil once dunyanin en tatli bebegine anne oldum..hayallerimdeki gibi bir dugunum, hep istedigim gibi bir dogumum oldu ;) Hayattaki en guzel meslek annelik disinda sahip oldugum guzel bir meslegim var, hep yanimda olacaklarini bildigim bir ailem, cok sukur guzel bir hayatim, hala uzerimden atamadigim ve neredeyse atmaya kiyamayacagim fazla kilolarim ;) Belki anne olmanin verdigi bir ruhsal durumla, neredeyse 20 senedir hic bu kadar kisa kestirmedigim saclarim var..

O kadar da korkunc degilmis yaw ;) Ama bundan sonra donduruyorum herseyi, artik hep 30 yasindayim duyduk duymadin demeyin..Bundan sonraki yillarda tebrikler kabul edilmez biline! ;)

Web de okudugum bir yaziyi paylasmak istiyorum.. 89 yasindaki Amerikan radyo ve televizyon yazari Andy Rooney demiş ki; "Yaşım ilerledikçe en çok otuz yaşını aşmış bayanlara değer vermeye başladım. İşte bunun sebeplerinden bazıları:

* Otuz yaşını aşmış bir kadın, sizi gecenin bir yarısı uyandırıp, "Ne düşünüyorsun?" diye sormaz.

* Otuz yaşını aşmış bir kadın TV'deki maçı seyretmek istemiyorsa söylene söylene yanınızda oturmaz. Yapmak istediği enteresan bir şeyi yapar.

* Otuz yaşını aşmış bir kadın, kendini yeterince iyi tanır ve kendinden emindir. Ne olduğunu, kim olduğunu, ne istediğini, kimden istediğini iyi bilir. Otuz yaşını aşmış çok az kadın onun hakkında ya da yaptıkları hakkında ne düşündüğünüzü önemser.

* Otuz yaş üstü kadın, çoğunlukla, büyük aşklara, ömür boyu sürecek bağlılıklara doymuştur. Hayatında en son ihtiyacı olan şey, mızmız, devamlı söylenen, ne yapacağına karışan, yapışkan bir aşktır.

* Otuzunu aşmış bir kadın, övgüler yağdırmakta çok bonkördür; çoğu hak edilmemiş bile olsa. Çünkü takdir edilmenin ne olduğunu iyi bilir.

* Otuzunu aşmış bir kadın, sizi bayan arkadaşlarıyla tanıştıracak kadar kendine güvenir.

* Kadınlar yaşı ilerledikçe medyumlaşır. Ona günah çıkartmanıza hiç gerek yoktur. Onlar her bir haltınızı bilirler.

* Otuz yaş üstü kadınlar açıksözlü, doğrucu ve dürüsttür. Ne kadar gerizekalı olduğunuzu bir çırpıda açık açık yüzünüze söyleyiverirler. Eğer bir gerizekalı gibi davrandıysanız onun için ne anlam taşıdığınızı merak etmenize gerek yoktur ;))

14 Eylül 2008 Pazar

Hayata ilk adimlar..

Beklenen gun geldi.. Bizimki dun , onundeki uzun hayata ilk adimlarini atti.. Hala eger isterse yuruyor, istemezse emekliyor ama seytanin bacagini kirdik gibi..Gunlerce bekledik tik yok, birden pitir pitir yurumeye basladi..Sanirim bana cekmis, ben de yuzmeye ayni sekilde baslamistim..Yuzenleri seyrettim seyrettim, hic yuzmek istemedim.Sonra bigun yuzmeye baslayiverdim..Hadi hayirlisi!



Tabi bunun verdigi heyecan ve mutlulukla ayni aksam ortalikta dort dondu ;) Gece basini yastiga koymadan sizmisti tahmin edersiniz..

12 Eylül 2008 Cuma

Bugunlerde..

Bugunlerde Poyraz devamli yeni seyler ogreniyor..Antenler acik anlicaniz ;) Henuz ( hala) yurumeye niyetimiz yok ama, emeklemesi saatte 10 kmye filan cikti herhalde :))))

Son 1-2 gundur cok soz dinlemeye basladi.. Televizyonu ve isiklari acma kapama konusunda tecrubelendik.. Her soyledigimde yapmiyor gerci, kendi de istiyorsa eger ;) Birseyi ver oglum, getir oglum dendiginde guzelce yapiyor..



Kendi kendine yemek yeme calismalarina basladik.. Yemek istemedigi zamanlarda bile eger kasik/catal elinde olursa zevkle ve heyecanla agzina goturuyor.. Ozellikle catalla seftali yemege bayiliyorus ;) Daha kendi catali saplamayi beceremiyor ama yakindir..


Bu aralar ev harp alani gibi.. Butun koltuk minderleri yerlerde.. Altindan gecelim, yikalim bastan yapalim derken aksam oluyor..Ha oruc oruc bunca hareket kolay mi? hic degil ne yalan solim ;) zaten susadikca Poyraz'a su iciriyorum..

Takla atmayi cok seviyorus.. Brukseldeyken little gym'de yapiyorduk, demek ki unutmamis, buraya gelince daha bir istekli yapmaya basladi, orda cok eglenceli gelmiyordu.. Simdi hadi oglum takla atalim deyince hemen pozisyon alip benim onu cevirmemi bekliyor, bitince de kendini mutlaka alkisliyor..

Evdeki butun cekmece ve dolaplarin ici disinda.. Biz de oturup izliyoruz, sonra o sIkIlIp gidince hepsini topluyoruz..Hayir katli halleriyle biraksa kolay olacak, inadina yapar gibi ucunu tuttugu seyleri sallayip oyle atiyor :)


Butun bunlarin yaninda zor bikac gun de gecirdik..Poyraz sag ust azi disini cikardi gecen hafta..Tabi beraberinde ishal, ates ve huysuzlukla..Beklemedigimiz icin biz bunlarin sebebini baska seyler sandik ama kocaman disi gorunce demek buymus dedik..Simdi artik yiyecekler sadece onde degil sagda da cignenmeye basladi..Dis sayimiz 9'a cikti..

Beraber yatma olayina dun gece son verdik..Burdayken alistiralim diye dun geceden itibaren kendi yataginda yatmaya basladi..Bekledigimiz kadar zor gecmedi gece..Ben yine yanindaydim ve uyandiginda onu yatistirip tekrar dalmasini sagladim..Beraber yatmaktan sikayetci degildik ne yalan solim ama gunduz uykularinda mecburen yer yatagi yapiyorduk, uyanip dusmesin diye..Dondugumuzde bu zor olucandan artik yavas yavas gecise basladik..Burada cami evimize cok yakin oldugundan sabah ezanlarina aglayarak uyaniyor..Gunduz korkmuyor, hatta ezani duyunca elini kulagina goturuyor,uzun uzun dinliyor, ama alisik olmadigindan olsa gerek sabah ezani baslar baslamaz uykusunda oturup aglamaya basliyor.Simdilik tum pencere ve kapilari kapayarak sesi azaltmaya calisiyorus ama alisir yakinda sanirim..bakalim gunler ne gosterecek..

Veee...Iste bu da , bayramliklariyla bizim sucu Poyraz efendi ;)

10 Eylül 2008 Çarşamba

Tersi mumkun mu?


Bugun annemle bir alisveris merkezinden cikarken, yuksek sesle tartisan genc bir ciftin konusmasina ister istemez kulak misafiri olduk.. Bir kiz erkek arkadasina soyle bagiriyordu : " Sen beni hic sevmiyorsun Cem!".. Cocugun yuzune baktim.."Uff be kizim ne diyosun yaa!" der gibi ,ayni hisleri paylasmayan veya aksini ispat icin cildirmayan bir ifade..Birden icimden su gecti.. Bunun tam tersi bir manzarayi gorme ihtimalimiz ne kadar dusuk.. Yani ayni cumleyi bir erkegin bir kiza bagirdigini gozumde canlandiramiyorum, neden?

Biz mi cok sey bekleriz, yoksa onlar mi kanaatkar? Kadinlar mi daha cok fedakar ve asik , yoksa erkekler mi daha bencil ?

Uzuldum..