29 Mart 2007 Perşembe

Yeni alisveris tutkum :)

Yeni bi alisveris tutkum var, bebegimiz icin biseyler almak..Her alisverisden en az bir bebek kiyafeti ile donuyorum.. ama bu kucuk seyler o kadar sirin ki.. keske hemen kuculmeseler, veya bebekler hemen buyumeseler di mi?
(resim: www.mothercare.com)

24 Mart 2007 Cumartesi

Bebegimizle ilk milli mac..


Bu aksam bebegimizle ilk milli macimizi izledik, ve izledigimize degdi.. Her zamanki gibi cok heyecanliydi, mac bitimi disari cikmak istedik ama geceyi hamile hamile nezarette gecirme riskine karsi evde kaldik :)
En guzel an ise, Yunan'li taraftarlarin bizim takimi alkislarla soyunma odasina gondermeleriydi..Bunu gormek cok guzel..Darisi Carsamba aksami Norvec macina insallah..

22 Mart 2007 Perşembe

Bu Aralar Biz..

(karikatur:http://www.forumuz.biz/showthread.php?t=55194&page=3)

21 Mart 2007 Çarşamba

Dogdugunuz Gunku Gazete..

Bir arkadasimdan gelen bir emaili paylasmak istedim.. Asagidaki linkden, dogdugunuz gunku Hurriyet gazetesinin kapak sayfasini gorebilir, hatta satin alabilirsiniz.. Ama sadece 1 Mayis 1948 den sonra doganlar.. Siz merak etmez miydiniz? Bence super!

http://satis.hurriyet.com.tr/ProductList.aspx?pind=3

Benim dogdugum gunku kapak sayfasi..


18 Mart 2007 Pazar

Nacizane..Canakkale turkusunu benden dinleyin..

Dinlemek icin buraya tiklayin(acilan sayfada bir sure beklemeniz gerekiyor)..

Canakkale 1915..

Hep cok huzunludur..Hep aglatir bugun siirler, goruntuler..Hep dusundurur nasil ve hangi sartlarda kazanildi bu zafer..

Buyuk atamiz ve sehitlerimiz..Ruhunuz sad olsun..

Parc De Woluwe..

Pazar gunu havanin guzel olmasndan faydalandik..Aslinda bizim icin cok de GUNESLI sayilmayan bir gunde, herkes kendini cimenlere atmisti.. Cogu kisa kollu t-shirt lerle hatta ;) Bu da gunes mi dedik kendi kendimize..



Tok evin ac kedileri olan ben ve Cengiz, cebimizden 7 Euro cikmayinca bu sandallara binemedik, ama ben cok istemistiiimmm... Cuzdanlar evde dinlenirken, biz de sandala binenleri izlemekle yetindik..



( Diger resimleri albume ekledim)



Diamonds are woman's best friends ;) Antwerp'deyiz..

Gecen hafta sonu Antwerp'deydik.. Burasi Bruksel'den sonra Belcika'nin 2. buyuk sehri..Dunya'nin 4., Avrupa'nin 2. buyuk limanina sahip..Ve elmasin baskenti.. Dunya'daki elmasin %70 nin geldigi yer ..


Sabah evden cikarken haritamiz bile olmadigini farkettik, allahtan kurtaricimiz navigator'umuz her zaman yanimizda..O sirada yan komsu kapida belirdi.. Onceki aksam verdigim yaprak sarmalarinin tabagini geri vermek icin yanimiza geldi. Firsat bu firsat ondan bir harita aldik ve gormemiz, gitmemiz gerekn yerleri ondan ogrendik.. Henuz bu iste tam ustalasamadik, bir yere gitmeden plan yapma firsatimiz olmuyor. Ama dun aksam Lonely Planet gezi kitabini aldim, artik butun Belcika elimizin altinda.. Neyse..


Antwerp gercekten cok guzel.. Sehre girer girmez ilk dikkatimizi ceken , yollarda gordugumuz yahudiler oldu.. Antwerp'e girdik mi demeye gerek kalmadi, ne de olsa elmasin baskenti..Daha sonra farkettik ki bir toren cikisina denk gelmistik..

Once Grote Markt 'e yuruduk..Sansimiza hava oyle guzel ve gunesliydi ki, civil civildi meydan..


Her gittigimiz sehirde oldugu gibi burada da bir fayton bulduk ve sehri kisa surede ama detayli gorme sansimiz oldu..



Belcika'da beni en mutsuz eden sey, her kose basinda patates kizartmasi bulabilmek :( benim gibi zaaf sahibi bir insan icin cok tehlikeli.. Ama yine dayanamadim ;)


Cok detayli dolasamadik.. Hatta hayvanat bahcesine gidecektik ona bile yetisemedik ama diger resimleri albumde ( http://burcualbum.blogspot.com/ )bulabilirsiniz..

16 Mart 2007 Cuma

J'apprends le français !

Resmen bir fikranin gercek hayatta yasanmasiydi; 5 turk,1 japon,1 irlandali ve 1 alman bir ucaga binmisler ;)

Evet biz Fransizca ogreniyoruzzzz! Bugun ilk dersle basladik ve gorduk ki bir Turk icin ogrenmesi oldukca zor bir dil.. Bir kere kendi dilimizden aliskin olmadigimiz bir suru kural var.. Ogretmen bile kabul etti ve biz Ataturk'un yaptigini yapamadik, dilimizi o hale getiremedik dedi. Tabi bunu duymak cok gurur vericiydi ..

Neyse, en azindan simdi benim adim bu, suradan geliyorum, nasilsin iyi misin, selamlasma kisimlarini hallettik.. bir dahaki derse unutmazsam;) Ama bu 40 saatin sonunda Fransizca konusabiliyor (en azindan deniyor) olacagimi bilmek cok heyecanli.. Bir elimizde kalem, bir elimizde tuna fish sandwich with salad, resmen kendimizi adadik..oyle ki kurslari ogle aralari ofiste aliyoruz..

Bu arada dusundum de, nekadar multi-cultural bir ortamda buyuyor bebegim ;) "Anne seni duyuyorum" adli kitapta okudum.. bebek anne karninda duydugu seslere dogduktan sonra hassasiyet gosteriyor..Mesela yabanci dil konusulan bir ortamda, Turkce konusan insanlari ayirabiliyor ve onlara yoneliyor.. Ama bizim minik bu konuda zorlanacak cunku etrafinda hem ingilizce, hem turkce, hem flamanca , hem fransizca, hem de japonca konusuluyor ;) umarim bu durum sana ilerde avantaj saglar minigim..


(resim: http://www.cs.otago.ac.nz/postgrads/alexis/2dcreations/francais.jpg)

15 Mart 2007 Perşembe

"Brokoli mi? Asla ! " derkeeen...


Ben ki yillardir agzima brokoli sokmamisim ( cok saglikli ve faydali oldugunu bildigim halde) 2 gundur acaip bi sekilde brokoli yiyorum..

Demek brokoli yemek icin bu kadar minik bi sebebe ihtiyacim varmis ;) haslanmis brokoli, uzerine biraz zeytinyagi ve limon.. bi de yogurt...hmmm... bu ise en cok, bir sebze delisi olan cengiz sevindi.. Ye bakalim bebis, brokoliye doy ;)

Brokolinin faydalari icin : http://www.ekolojimagazin.com/?s=magazin&id=21


(resim: www.bodyslen.com)

14 Mart 2007 Çarşamba

Bizim Mucizemiz..




Yan yana gelmiş iki pembe çizgi, ancak bu kadar anlam ve heyecan yüklü olabilirdi..Çizgilerin oluşumunu beklerken geçen o 3 dakikaya, ancak bu kadar karmaşık duygu sığdırılabilirdi..Gözyaşları bile..

Ailemizin yeni üyesi, bizim mucizemiz yola çıktı.. Hissetmiştim, sanki haber vermişti bana geldiğini..Yola çıkış haberini aldığımda babamız yanımızda değildi.. Ama 27 Ocak'ta benden ,belkide hayatının en güzel doğumgünü hediyesini aldı..

Bu gerçekten bir mucize, insanın başta inanası gelmiyor. Dünyaya birini getirmek, gerçek bir aile olmak, büyütüp yetiştirmek için sana hediye edilen ufacık minicik bi varlik.. Bir sürü endişe ve bir sürü soru beraberinde geliyor; Acaba doğru zaman mı? Acaba hazır mıyız? Acaba onun bu dünyada nefes almaya başlaması için gerekli ve yeterli şartların hepsi sağlandı mı? İnsan kendinden çok o ufacık damlayı düşünmeye başlıyor, ilk dakikadan itibaren hem de.. Global isinma icin bile daha cok uzuluyorum artik..Hiç bencil olamıyorsun.. Babasının, babanesinin,ananesinin,halalarının,dayısının,büyükannelerin, büyükbabaların onu aslında nasıl sessizce ama çok istediklerini farkediyosun..Birden aslında onca kadının ve erkeğin sahip olmak için çabaladığı varlığın senin yediklerine ortak olduğunu düşünüyosun..Dünyadaki annelik duygusunu tadan şanslı kadınlardan biri oluveriyorsun..Bunun için Allah'a şükrediyorum..

Gelirken yanına birini daha almış bebegimiz.. Özge'nin bebeğini de getiriyor.. hem de aynı zamanda yola çıkmışlar.. Bu kadar olur..Tıpkı Özge ve benim şakayla karışık planladığımız gibi; ama başkası tarafından yapılan planın üzerinden geçmekti belkide sadece.. Gerçi erken geliyorlar ama olsun, onları dört gözle bekliyoruz :)

Bebeğimiz yola çıktı.. Yarin 12 haftalik olacak.."Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler?" başucu kitabı, "Anne seni duyuyorum" alındı..Simdiden ufak ufak bi suru kiyafet,minik minik seyler.. Doktor muayenemizde hersey yolundaydi cok sukur..Baslarda zor zamanler gecirtti bana ama su anda yavas ama emin adimlarla ilerliyor ;) Onun icin bugune kadar agzima koymam dedigim brokoliyi bile tabak tabak yiyorum..Ozgeyle hergun Bruksel-Ankara hattinda degisme ve gelismeleri paylasiyoruz..



Umarım çok sağlıklı, çok şanslı, çok mutlu, çok başarılı, olmasını isteyeceğimiz gibi bir hayatın olur bebek.. Baban ve ben seni çok seviyorus, bunu sen de hissedeceksin..

Annen..
(resim: http://my.opera.com)