24 Ekim 2008 Cuma

Yeni bir ilk..

Poyraz bey artik bizimle beraber dislerini fircaliyor..Bruksel'e donmeden dis doktoruma gittigimde dislerime hiiiic iyi bakmadigimi bir kez daha farkettim, daha dogrusu hatirladim.. Nasil mi? Floresan isikta fosforlu parlayan dis plaklarimi ve bakterileri gorunce ;) dislerini iyi fircalamayan ama bunu cok isteyenlere tavsiye ederim, cok caydirici bi manzara.. Peki doktordan cikip ne mi yaptim? Poyraz'a bir dis fircasi aldim..O gun bugundur dislerimizi beraber fircaliyoruz.. Simdiden alissin sonra zorluk cekmesin.. Hos simdi daha cok cikan disleri kasiyo ama bunun icin bile super bence !


Bugun harika bi sonbahar gunu.. Bruksel'de sonbahar gercekten guzel.. Ortada camur yok, pislik yok ama heryerde kuru yapraklar..Sanki gercek deil, bi film seti gibi ;)) Yola ciktik, IKEA ya yonlendik..Amac Poyraz'a su icinden gecilen tunellerden almak ;) Gecen gun oyun grubunda cok sevince eve de alalim dedim bi tane.. Tabi Poyraz IKEA da kendini kaybetti.. Bir elimde aldiklarim, bir elimde puset, Poyraz onde ben arkada ;) Bayliyo ole herseyi ellesin alsin kossun filan.. Zavalli yurumeye baslayinca dunyasi bir anda kocaman oldu :))

Bu pazar Poyraz'i sirke goturuyorus, bakalim ne yapacak?

22 Ekim 2008 Çarşamba

Baharat? Spices? Epices?

(foto:http://www.zeynepinyeri.com/hosgeldiniz/2006/02/baharat_bilgisi.html)

Son zamanlarda bi sardirdim bu baharat isine.. Degisik baharatlari sebze ve etlerde kullanma hevesim var ama bilgim yok :)))) Burda marketlerde envayi cesit var raf raf ama anlamiyorum ki hangisi nedir..

Benim gibi bu konudan yakinanlar icin bir hizmet.. Hangi baharatin ingilizcesi nedir? Fransizcasi nedir? ve hatta almanca ve italyancasi da nedir?

Bu linkten A'dan Z'ye hepsini ogrenebilirsiniz efendim!

20 Ekim 2008 Pazartesi

Biz buyudukce, dunya kuculuyor..


Bruksele donus yolunda havaalaninda gordugum bu afis ne kadar anlamli geldi ;) Poyraz buyuyor,dunya gittikce kuculuyor..Ve Poyraz ne cabuk buyuyor..

Evet, Bruksel'e, evimize donduk.. ama gocebe hayatimiz henuz sona ermedi.. Kasim sonu insallah temelli olarak memlekete donus icin son bir ucak seyahatimiz olacak..Ondan sonra zaten 1 yil evden ayrilmamayi, bavullarimi yakmayi dusunuyorum :)))

3,5 saatin 2 saatini uyuyarak, geri kalanini oyun oynayarak gecirdi Poyraz..Gayet sakin ve guzel bi seyahat oldu..Eve gelince bi afalladi, artik yuruyordu ve kesfedecek ne cok yer vardi meger ? :) Oyuncaklari yeni gibi geldi yavruma, birini birakti oburunu aldi.. Hala eve doyabilmis degil..

Donmeden Poyraz'a buyukannesi bir tulum ormustu.. Buz gibi evimize gelince ne guzel oldu, sicacik giydik.. Cok sagol ananecim, eline saglik..

16 Ekim 2008 Perşembe

Yok Artik..!

Bugun Martha Stewart'in sitesinden gelen bi email ile artik yok artik dedim yaaaa..

Ev hanimi (!) oldugum gunden beri firsat buldukca Derya Baykal'in "Derya'li gunler" programini izlerim..Ama yeni sezonla birlikte artik bu kadar da olmaz diyorum.. Surekli Martha Stewart'in sitesindeki fikirlerden biseyler yapiliyor, ustelik fikirler Derya Baykal'a ait gibi.. Bu beni cok rahatsiz etti.. Isim vermeden bile belirtilmiyor bu durum..

Programin studyosu zaten Martha'ninkine benzedi gitti hadi neyse..Bir de dun ayakkabi kutusu ve derdolabi (Derya Baykal'in verdigi isim) gorunce oturdum derya Baykal'a bi email attim.. Hos cok da umursayacagini sanmiyorum ama bence ayip artik..

Tamam yaratici ve atom karinca gibi bi kadin ama olmaz ki canim..

15 Ekim 2008 Çarşamba

Ozlenen puslu Izmit gunleri ..

Meger zamaninda begenmedigim bu sehri ne kadar seviyormusum.. Yillar once bana deselerdi ki, sen Izmit'te 4 yil yasayacaksin, ustelik evlenip oralara yerlesiceksin, hadi be derdim, benim ne isim var orda? Ama simdi evime donmeyi 4 gozle bekliyorum..Simdi babanemizdeyiz.. Bruksele donmeden once bikac gunlugune ziyarete geldik.. Izmit otogarina tepeden bakan mutfak balkonundan bu sabah gordum yine puslu, sisli, yagmurlu Izmit'i..Bi oofff cektim..Ne kadar ozledim.. Sabahin korunde kalkip servise bindigim gunler geldi aklima..

Poyraz 2. azi disini cikariyor ve ilki gibi cok zor oluyor.. Ates yok ama ishal, uykusuzluk, huysuzluk, istahsizlik, popoda pisik hepsi bi arada..(not: pisik olmmasin diye mustela kullaniyorum ama bu ishal durumlarinda ne yapsam pisik oluyor, o zaman Hametan kullaniyorum..Gece suruyorum sabaha hicbirsey kalmiyor, yine de doktorunuza danisin tabi..oneririm) Geri kalan iki azi disi de boyle olucaksa yandik :( Ustune bi de sag kulaginda ufak bi dolgunluk var.. Burnu yuzunden geniz akintisi.. Bruksele gider ayak hepsini atlattik yani burda..Bugun oyun grubu mail grubundan Olcay Aqua Doodle ile ilgili bi mail gondermis.. Ben Poyraz'a almistim ve bizimkiler icin super bisey oldugunu dusunuyorum..Gerci henuz kendi bilincli biseyler yazip cizmiyor ama cok guzel karaliyor :) Hicbir zarari yok, kalemin icine su doluyor ve ucundaki sunger islaninca, ozel ortusu uzerine yazi yazilabiliyor..Ustelik bikac dakikada kuruyup gidiyor.. Ne ustun, basin ne de duvarlar yerler boyandi derdi var ;) Siddetle oneririm..

10 Ekim 2008 Cuma

The little seed..


The little seed ile bu sabah izledigim Ellen Degeneres Show da tanistim.. Merak ettim bi girip bakim nedir dedim.. The little seed , yeni anne olmus 2 bayan tarafindan kurulmus, eco- friendly ve organic urunler iceren bir site.. Kendi bebekleri icin , toxic olmayan, organik urunler ararken zorlukla karsilasmislar ve bu siteyi kurmaya karar vermisler.. Buradaki her urun bebek sagligi icin tamamen zararsin ; yapildiklari maddeler, uzerlerindeki boyalar.. vs. Anneler icin de guzel seyler var ; kiyafetler ve hatta mucevher ! ;)

Bu sey super bence..Tamamen cocugun hayal gucune bagli olarak ister araba, ister at, ister bisiklet, ister dinazor olabilir ;) Eglenceli bisey.. Bu kolyeyi de cok begendim.. Altin bi lades kemigi ;) Ilginc kolye uclari hosuma gidiyor, ama bu oldukca pahali.. Yine de orjinal..

5 Ekim 2008 Pazar

Kucuk hamamci..


Suyu gorunce derisi degisiyo oglumun :) Poyraz efendi hamamda burus burus oldu geldi..Suya zaten bayiliyo.. Once termal havuzda cip cip, sonra kadinlar hamaminda bi kopuk, bi kese.. Kucuk hamamcima bornoz bile verdiler orda ;)

Bugun evimize donduk.. Carsamba da babamiz geliyo, ooohhh!

" Ssstt! Kizdirmayin acarim haaaa! "

2 Ekim 2008 Perşembe

Ihtiyac molasi..


Afyon'a dogru yola ciktik bu sabah.. 2 araba, 6 yetiskin, 3 cocuk ve 1 toddler (ya bu toddler icin neden turkce bi kelime yok? var da ben mi bilmiyorum? ;)).. 3 gunluk bir tatil.. Termal gunler, spa da gecirilen dakikalar, cilt bakimlari, masajlar, Poyraz icin kosturacak bolca koridor , genis alan ve yesillik..

Yolda, Afyona yaklasik 30 km kala bir ihtiyac molasi verdik..Ihtiyac = yemek :) Koroglubeli mesire yeri..Yolu dusen herkese tavsiye ederim..Kofteler super, sucuk harika..Kendin pisir kendin ye..Yesillige karsi guzel bir mola vermek isteyenlere onerilir..