31 Temmuz 2008 Perşembe

Biz gidiyoruuuusss!

Biz birkac saat sonra Ankara ucaginda olucas, ordan yazmaya devam edices..O zamana kadar kendinize iyi bakin!

29 Temmuz 2008 Salı

Bi sicak, bi sicak..


Bu ne sicak yaa? Buraya geldigimizden beri ilk kez boyle sicak gunlere denk geldik.. Bruksel'in dengesiz havasi iste..Gunlerce hava kapali, soguk, yagmurluyken..Birden 3-4 gundur bi sicak bastirdi.. Durum boyle olunca Poyraz ilk kez evde atletle gezme firsati buldu, saclar mecburen toka ile toplandi ;)


25 Temmuz 2008 Cuma

Yine Cesme, yeniden Cesme..

Bu yaz tatilimiz, oglumuzla birlikte cok sevdigimiz Cesme'de gececek yine.. Baska bir yer dusunemiyorum.. Donduk dolastik yine Cesme'ye karar verdik..

Henuz cekirge surusu gibi yigma yabanci turistin ususmedigi bi yer Cesme..Kalabalik ama bogmayan sIkmayan bi kalabalik.. Son yillarda hep oradaydim, simdi cok farkli olacak..Poyraz da ilk yaz tatilini orada gecirecek..bakalim, nasil olacak..

Otelde kalmak yerine havuzlu bir siteden bir villa kiraladik..Boylece hem ev ortami gibi olacak, hem Poyraz'la daha rahat edices diye dusunduk.. Yemek ve uyku saatlerini otele uydurmak, odaya cik plaja in yapmamak, sakince bahcemizde sisme havuzumuzu doldurup oglusla cip cip oynamak icin .. Bir arkadasimin onerdigi bu yerden donuste daha detayli bahsedicem..

2 aylik seyahatimizin diger zamanlarinda Ankara ve Izmitte olucas..Insallah ilk dogumgunumuzu hepberaber, ailemizle kutlicas..Harika olacak!

22 Temmuz 2008 Salı

10. Ay..

Poyraz 10 ayi geri birakti.. Yurume calismalari devam ediyor, tek elinden tutunca yuruyebiliyor ama henuz kendi bir deneme yapmadi.. Karisik kurusuk bisiler soyluyor ama belirgin bi ifade yok ;) Birtek "mama" anlasiliyor aralarindan.. "baba nerde oglum? Emzik nerde?" ..vs dedigimde basini cevirip etrafa bakiyor, araniyor.. Disler hizla cikmaya devam ediyor..Ustte ve altta 3. ler gorundu, 4. ler yolda..

Kaldi 2 aaayyyyy....


21 Temmuz 2008 Pazartesi

Kendini kaybetmenin adi : Lindt..

Evren'i dinledim, ve dedim ki henuz Belcikadayken kendimi kaybettim kaybettim, sonra gitmedim diye uzulmim..Zaten Belcika'da tatil oldugundan heryer kapali..Attik kendimizi Aachen'daki Lindt fabrika satis magazasina.. Buldumcuk olmak buna denir..Ama bir cikolata cenneti.."Onu mu alsam? Yok ondan cok aldim sundan alim biraz da? Hayatim annemlere sunu mu alsak sunu mu? Aaayy..bunlar cok siriiinn, kizlara su pembelerden alim.."


Fazla bir kayip olmadan ciktik ordan ama burayi kesfetmenin zevkini haykirasim var yani..Resmen gec kalmisiz.. Cengiz bile - ki cikolata sevmez diyebilirim- burayi cok sevdi..

Satin alirken yine de son kullanma tarihlerine dikkat etmeli.. Hemen tukenecekse (genelde oyle olur :)) onemi olmayabilir ama hediye vs icin kontrol etmekte fayda var..
Siddetle tavsiye olunur..Evren cok tesekkurler ;)

Adres:
Süsterfeldstr. 130
52072 Aachen, Germany

19 Temmuz 2008 Cumartesi

Monschau!

Bu haftasonu yine napsak napsak diye bir celiski icindeyken ( bi turlu onceden plan yapmayi beceremedik ). Yesim sagolsun bize Monschau ' yu onerdi.. Daha once baska biri daha onermisti ama cok da bisey yok, degisik bi yer deyince onemsememistim herhalde..Ama mutlaka gidilmesi gereken, cok sirin bi yer !



Bir kere daha oraya giderken sizi super yemyesil manzaralar bekliyor..(Biz Aachen uzerinden gittik) Sonra tepeden kivrila kivrila yesil bi vadinin ortasindaki Monschau'ya inen nefis bir yol..Gittiginizde hemen eski sehir'in girisindeki el yapimi urunler pazarina bir ugrayin derim..Guzel cam urunler var, her zamanki gibi pahali ama olsun.. Orada arabanizi birakip dereyi takip ederek eski sehir'in merkezine girebilirsiniz..Iste size bikac resim..














Gerci hava muhalefeti nedeniyle cok hizli bir gezinti oldu bizimki ama ben cok begendim..Hele guzel bir havada eminim cok daha guzel olur..Gidildiginde gorulecek yerlere buradan goz atabilirsiniz..

18 Temmuz 2008 Cuma

Yaramazlara ilginc biseyler..

Internette dolasirken asagidaki ilginc seylere rastladim..internet siteleri Spoon Sisters ve Boon Inc. Daha baska bircok eglenceli sey var..bi goz atin derim..


Oncelikle su super catal ve kasiklar.. bundan Poyraz'a bi tane edinmeyi istiyorum..cok sirinleeerrr! Catal, kasik ve itecek ;)

Sonra bu patikler..kolay gorunuyor..eli yatkin biri tarafindan tig ile yapilabilir..tabanina da kalin bi taban, veya deri konursa harika bi hediye olabilir, sizce?

Bu mute button emzik tutacaklara koptum gorunce.. hakkaten mute button..bebegi emzik kullanan anneler bunu daha iyi anlarlar ;)

Bu tepsiye gelince.. hem egitici hem de eglenceli bi urun.. cocuk hem kasik catalin yerini ogreniyor, hem de yemek eglenceli hale geliyor.. gerci 55$ bu tepsi icin coook fazla bi fiyat ama aynisini bir amerikan servis uzerine cizim yapip isleyerek de yapabiliris diye dusunuyorum..

Bu mama kasigi ne kadar kullanisli bilmem ama belki zor yemek yiyen bebekler icin kullanilabilir..Yani cok kipir kipirsa, iki eliniz birbirine dolaniyosa, ne bilim ;) Turuncu kisim aciliyor ve icine yiyecek konuyor..Daha sonra kasiga uygun miktarda sikarak bebege veriliyor..


Peki bu ucak kasiga ne demeli? Hani su " ucak geldi, ucak geldi, vuuuuu !" olayi var ya.. onun icin biri dusunmus yapmis iste ;)

Bu da Pee Pee.. adi ustunde yani.. bez alirken kendini tutamayan minik pipiler icin ;) Daha once Pratik Anne'nin blogunda benzer bisey gormustum.. Cooook emici desenli bi kumastan ufak bitane dikilebilir..

16 Temmuz 2008 Çarşamba

Yeni kek kalibimmmm !


Haftasonu kendime Lille den yeni bir silikon kek kalibi aldim..Alice Delice magazasindan..Bugun ilk denememi uzumlu kek icin yaptim.. Deseni super! Bunu bir dahaki sefere joleli bir pasta icin ve su dondurulan kolay kazandibi icin denicem, bakalim nasil olucak..

14 Temmuz 2008 Pazartesi

Nefsim ile savasta alisilmis skor: 1-0


Her insanin bazi zayif noktalari vardir.. Benimkilerden biri ama zayif nokta olmasina ragmen en guclulerinden.. NUTELLA ! Bu nasil bir sey ya, hangi insanoglu boyle biseyi icat etmis olabilir? Bunu nasil yapar? Yine 1-0 yenik durumdayim iste..durum bu..

Bugun yine markete alisveris icin gittigimde farkettim ki butun rotalar nutella rafinin onunden geciyor.."Aaa..sunu da alicaktim, geri donim bari.." veya " Amaan, bi de sunu alcaktim..".. Hayir burcu almamalisin, ya burcu nolcak bi seferden al iste, bitsin bi daha almazsin.. kimi kandiriyorum? Su cizgi filmlerdeki gibi, beyaz kiyafetli melek burcu ve kirmizi kuyruklu seytan burcuyu gozunuzun onune getirin iste ;) Bu seytan burcu yuzunden mutfak dolabimda nutella bardaklarindan olusan ufak bi set olustu bile.. Misafire filan cikarabilirim yani, bilmem sayi hakkinda fikir verebildim mi? ;)

Neyse..bu bitsin bi daha almicam.. hamilelikte aldigim 22 kilonun 6 sini poyrazla birlikte, 6sini 2. hafta verdim( Ankaradaki susuzluga ragmen bendeki su deposu) ..5 kilosu da su 1-2 ayda gitti (malum poyraz hareketlendi :)).. geri kalan icin cirpinmaya devam.. Haaa..bu 22 kilo bitince bitiyo mu hersey?

Tabi ki hayir ;(

13 Temmuz 2008 Pazar

Bizim buralarda yaz bitti ;(


Ama ben daha parklarda yuricektim, koscaktim filan :(

8 Temmuz 2008 Salı

Saglam kafa ,saglam vucutta..


Bugun yaz donemi seanslarimizin ilkinde Poyraz efendi 2 japon ufaklikla aktivitelere giristi ;) Eee, malum.. Annenin gecmis ,babanin halen devam eden Toyota hayati..Oglumuz da geri kalmadi tabi durumdan ;) Mana ve Yuito , 11 ve 14 aylik spor arkadaslarimiz ;)
Piiist ! Yuito ! Konichiwa diyorum ,kime diyorum alooo ??!!

Nasi bisey bu bole yaa? Napcas bunla ortmenim?


6 Temmuz 2008 Pazar

Gecikmis bebek odasi- yoksa genc odasi mi demeli? ;)


Evet..Hamileyken hep bebek odasi hazirligi yapan anne adaylarina imrenmisimdir..Onu beklerken daha heyecanla hazirlanmak, odasi bittiginde onu beklerken bikac saati onun odasinda gecirmek, onu yataginda veya oyuncaklariyla oynarken hayal etmek..Icimde kalmadi desem yalan olur..


Cunku biz Turkiye'ye donene kadar Poyraz bizimle birlikte ayni odada uyuyacagindan ve dondugumuzde yeni evimizde ona guzel bir oda yapma fikrimiz oldugundan burda oyle bir hazirlik yapamadik.. Ama simdi donus zamani yaklastikca, evimiz dekorasyon isleri icinde oglusumun da odasi suslenmeye basladi..Duvar kagitlarini burdan aldik ve coktaaan kaplandi bile gencimin odasi..Cook guzel oldu..

3 Temmuz 2008 Perşembe

Tesaduf mu? Mucize mi? Tanrim neler oluyor?


Bikac aydir seni en cok ne mutle eder deseler, veya ben biseye ne kadar sevindigimi tanimlayabilmek icin soyle diyodum :" Sanki Poyraz'i aksam yatirmisim, gozumu bi acmisim sabah olmus kadar sevindim! ".. Durumun vahametini anlatabildim herhalde ;)
Poyraz pazar gecesinden beri geceleri deliksiz uyuyor..yani deliksiz dedigim, uyaniyor ama bizimle birlikte uyudugundan bana yada babasina dokunup tekrar daliyor.. Ustelik gece beslenmelerimizde bitti ! Aksam 9 da yatip, sabah 8-8,5 a kadar uyuyor diyebilirim.. (masallah, masallah.. simdi bole dedim ya, kesin biter bu durum :))
Umarim gecici bi zaman icin degildir, hep boyle devam eder.. Gerci kendi yataginda uyumaya alismasi lazim ama orda uyumak istemiyor..Sanirim bize alisti :( napalim.. alan memnun satan memnun, sabaha kadar done done , kucaklasa kucaklasa uyuyorus beraber ;)
Iyice boyle derin uyumaya alissin, bir de yatak degistirme calismasi yaparis..