28 Haziran 2008 Cumartesi

Pisirip yicem walla :P


Sizin zarflariniz posta kutunuzdan boyle pincik pincik yenmis sekilde cikiyor mu? Bizim cikiyor.. Eger saglam bir zarf kurtarabilirsek ne ala.. Hele bi de farketme unut zarfi orda, bitirirler walla..
Ya bu salyangozlar bizi terkedecek, ya da ben onlari fransiz usulu pisirip yicem :P
(not: hic tadina bakmadim, denemeye de niyetim yok)

24 Haziran 2008 Salı

9. Ay..

Poyraz 9 ayi geride birakti..Bu 9 ay icinde sanirim ben de 5- 10 yili ;)

Son zamanlarda disinden dolayi oldugunu umdugum uykusuzluk, gun icinde huysuzluk ve gunduz uykularimizin neredeyse yarim saate dusmesi.. Butun bunlarin yaninda bir turlu su " bas bas, tel sarar, gel gel" olayina giremememiz.. Her cocuk bu donemde bunlari yapar mi? yapmamasi kotu mu? uzulmelimiyim bilmiyorum..

Artik benimle evde atamica kadar cok enerjisi var.. Havalar da hazir guzel gitmeye baslamisken , uzun zamandir bir turlu baslayamadigimiz oyun gruplarina ve The little gym'e basladik.. Oyun gruplarinda genelde Poyraz ile ayni ayda bebekler yok..Hepsi yurumusler..Ee oyle olunca pek egleniyo denilemez..Ama ortam ve oyuncaklar degisik geldigi icin bi sure vakit gecirebiliyoruz..Benim icin de degisiklik oluyor, bikac farkli yuz goruyorum.. Yaz icin tatile giriyor grup ama 1-2 grup devam edecek sanirim..Biz de 31 Temmuz'da Turkiyeye donene kadar devam edices bakalim..

The Little Gym ise Turkiye'de de benzeri olan bebek ve cocuklar icin bir aktivite merkezi..Burda baya hareket ve kosturmadan sonra Poyraz yorgun dusuyor, eve gelmeyi beklemeden arabada siziyor ;) Bu iyi.. Ama dilin ingilizce ve fransizca olmasindan dolayi sanirim bizim icin cok anlami olmicak..Gerci su anda bu Poyraz icin cok onemli degil.. Haftada 1 gun de buraya devam edices..



Poyraz artik her turlu seyi yiyor bizimle birlikte..Evde pisen herseyi tuzsuz ve ona gore pisirmeye calisiyorum ki o da yiyebilsin..Bunun yaninda haftada 1 gun mutlaka somon baligi yiyor.. Kahvaltimiz hala ayni ama nasil cesitlendirebilirim bilmiyorum.. Bebe biskuvisi, ceviz, pekmez, yumurta ve peynirle devam ediyoruz.. Yumurta hergun vermiyorum, gerisi ayni.. Acaba farkli ne yedirebilirim?

Yurume calismalari devam ediyor.. Koltuklarda sirakiyor, elinden tutunca guzel yuruyor ama kendi ayakta durma denemelerine gecmedi henuz, daha zamani var sanirim..Yuruse mi daha iyi yoksa boyle mi secemiyorum acikcasi ;) allah bilir o zaman neler olacak..



15 Haziran 2008 Pazar

Babalar gunu ..


Ilk babalar gunun kutlu olsun babacigim..

6 Haziran 2008 Cuma

Tavuk nasil bolunur?

Cengiz pilav ustu tavuga bayilir, ama boyle butun parcalar halinde..E boyle olunca da evde tavugu mutfak makasiyla boluyorum pisirmeden once..Her seferinde farkli sayida ve buyuklukte parcalar oluyor tabi ;) Tavuga da yazik bana da..Bugun internette bi bakim, bunun dogrusu ne dedim..Meger ne kolaymis..Tek ihtiyacim olan cook keskin bi bicak sanirim..

Benim gibi bu konudan muzdarip olan ve merak edenler icin..Buyurun..

4 Haziran 2008 Çarşamba

Biz iyilestik ;)


Poyraz iyilesti, hersey eski haline dondu..Ust dislerin biri gorundu, digeri yolda, sanirim onlar da cok etkiledi..Yine mutfakta o benim pacamda yemek yapiyorus, yemegimizi guzel guzel yiyorus, o onde ben arkada dolasiyorus evde..Ozledigim yaramaz haller geri geldi ;))
Iyi dilekleri icin herkese tesekkur ederis..