29 Şubat 2008 Cuma

Williams-Sonoma gezintisi..

Bugun yine yeni bir web sitesi buldum ve gezintiye ciktim, Williams-Sonoma.. Son gunlerdeki farkli kurabiye ve kek kalibi arayisima az da olsa cevap verebildi.. Mutfak ile ilgili herseyi bulabilirsiniz; pisirme alet edavati, kasik- catal olayi, elektronikler, camlar, mobilyalar, konfeksiyon.. hersey..(Bu arada, Bruksel'de bu istedigim kaliplarin satildigi bir yer bilen var mi? Soyle mutfak uzerine kocaaa bi magaza mesela? )

Ben bu araba ve tren kek kaliplarina bittim.. Bir de harf ve sayi kurabiye kaliplarina.. Poyraz buyusun, ilk yenebilir egitim araclarimiz bunlar olucak sanirim ;)

Ayrica asagidaki tezgah sehpasina da ( bunu ben uydurdum :)) bayildim..Beraber bisiler yaparken cok faydali ve guvenli.. Bu tip biseyi bizim marangoz babamiz yapabilir ama..bir sormak lazim..


Son olarak "Monkey Bread" olayi.. Gorunus super.. Kalibi da satiliyor ,gerci bu her kalipta yapilir diye dusunuyorum..Ama fikir guzel..Anladigim kadariyla bu tarcinli, ekmek gibi birsey, hazir unu da satiliyor..Internetten tarif aradim,buldum da fakat mutfaga yakin olanlar daha kolay cikarirlar gibi geldi ;) Buyuk kahvaltilarda ekmek olarak masaya getirmek hos olabilir..Yine cocuklar icin de cok eglenceli bi yiyecek bence..Tatlili yapildiginda misafirlere sunmak icin de guzel, ne dersiniz?

28 Şubat 2008 Perşembe

Wubbanub emzikler, supermis..

Amazon'da gezinirken buldum bu emzigi, Wubbanub .. Poyraz emzigine asik oldugundan ve uyurken agzindan dustugunde aglamaya basladigindan, bu tip bebekler icin ideal bence..Yani bizim Hayati'nin gorevini gorecek ;) Emzik hem uykuya dalarkan dusmez, hem de ona sarilip uyuyabilirler..


Haa.. Dezavantajlari yok mu? Tabi ki var.. Birincisi bu emzikleri oyuncaktan ayiramiyorsunuz, yani steril etme, yikama vs islemi zor.. Ayrica 0-6 ay arasi ama buyuklugu ne kadar uygun bilemiyorum..


Yine de fikir guzel.. Kasarsam kendim yapabilirim gibi geliyor ;)

Disler geliyooorr!

Dun sabah Poyraz'la oynasirken pencereden gelen isikla bisey farkettim; Poyraz'in disleri geliyor!


Zaten damaginda iyice belirginlesmisti ,bombeler vardi, ama gelisini bu kadar erken beklemiyordum..Resmen ince beyaz cizgiler halinde yerlerinde belirmisler.. Belki de son 1 aydir gunduz huysuzluk, gece uyku problemleri bu yuzden.. Ates. ishal vs yasamadik ok sukur..ama surekli eller agzinda, eline ne gecse ilk gidecegi yer orasi..Salya zaten uzun zamandir var..
Gorunce o kadar heyecanlandim ki..Iyice gormek icin sabirsizlaniyorum..Guzel bi dislik bulamadim..Evdekiler ya eline buyuk geliyor, ya rahat isiramiyor..Bugun ilk is bi tane bulucam..Ama steril gazli bezle kasimaya devam edicem..
Internette su emzigi gordum ve cok guldum, ust disler cikarken alinabilir ;)



26 Şubat 2008 Salı

Ece'nin pogacasini denedim..sonuc = ?


Pazar gunu Helmut ve hamile esi Tanja , mangal icin bizdelerdi.. Dedim ki, hazir firsat, su Ece'nin Yesim'e gelirken yaptigi pogacayi denim.. Ama ne mumkun, tamamen farkli bisey cikti ortaya ;) Tadi fena olmadi, misafirlere degisik geldi ama Ece'ninki gibi kesinlikle degildi.. Biseyi eksik mi yoksa fazla mi yaptim bilemiyorum :(
Itiraf: Hayatimda ilk defa mayali hamurdan bir pogaca - ustelik tek basima- yaptim..Bu kadar gec kalmak belki hos bisey degil ama annem benimle gurur duyacak ;)

24 Şubat 2008 Pazar

5. Ay..


"Mummy's new man", Poyraz efendi dun 5. ayini bitirdi.. Yahu zaman ne cabuk geciyo ?


Artik neredeyse desteksiz oturuyor..

Elleriyle tamamen bilincli olarak uzatilana uzaniyor..

Yataginin basindaki donenceyi bi tutarsa, yerinden sokecek gibi salliyor ve birakmiyor..

Koltukta onundeki oyuncaklarla oynuyor..(sirtini bana yaslayip :))

Ayagini agzina goturebiliyor :)

Meyve ve sebzeleri bayila bayila yiyor (Ispanak, brokoli, havuc, patates, alma, armut, kuru kayisi, muz denedik)

Malesef gece uykularinin duzeni bozuldu :( neden bilmiyorum..

Kabizliktan kurtuldu, en gec 2 gunde biri yakaladik..

Yuzustu pozisyondan saga sola donuyor ama tersini henuz beceremedi :)

Herseyi ama herseyi agzina goturuyor, sanirim disler kasinmaya basladi..

Yuzustuyken 15-20 cm kendini iterek ilerliyor, sonra kollari altina girdiginden aglamaya basliyor :)

Uyurken elleriyle oynamama bayiliyor..

Babasinin ve benim yuzume dokunmayi cok seviyor, dikkatle inceliyor..

22 Şubat 2008 Cuma

21 Şubat 2008 Perşembe

Sweet Potato Prints !


Bu sabah sutlu ve muzlu Nesfit'imi yerken Martha Steward Show' u izliyordum.. Bebekler uzerine bir bolumdu ve konuk olarak patatesden t-shirt ve body baskisi yapan 4 kadin konuktu.. Sweet Potato Prints..
Evde yapmasi cok kolay ! Hepimiz okulda yapmadik mi zaten ? ;) Sadece buyuk patatesler lazim, ve kumas boyasi..ve tabi beyaz t-shirt veya body'ler.. 3 onemli nokta :
1- Patatesleri boyamadan suyunu bir havlu uzerinde almak
2- Baski yaparken kumasin altina mutlaka bisey koymak (ki sirtina gecmesin)
3- Boyadiktan sonra boyayi sabitlemek icin utulemek
Ben en kisa zamanda boya alip denicem, tabi Poyraz'dan vakit bulursam ;) Iste bikac baski ornegi..

20 Şubat 2008 Çarşamba

Ask her yasta aci verir :)

Bikac web sitesi gezdim..

Son bikac gundur bazi web siteleri buldum ve iclerinde kendimi kaybettim :) Ilgilenenlere onermek istedim..


Ilki LOMBOK.. Bir ingiliz markasi.. Ancak ulke disina teslimatlari var mi check etmedim.. Ozellikle asagidaki resimdeki (sol alt kose) masaya bisiler getirmek icin kullanilan beyaz sepete bayildim.. Indirim olan urunler de var, bazi seyler ucuk ama yine de uygun fiyatli seyler de bulunabilir..
Bir digeri Scandi Living.. Bence gereksiz pahali urunler.. ama ilginc seyler var.. mesela asagidaki sari bulasik legeni :)) pek legen denemez ama.. Cok eglenceli sirin bisey..Ve bir de su duvar sticker'lari..Bir odada mutlaka denemem lazim..

Jonny's Sister sitesinde asagidaki ufak minderleri gordum.. degisik renklerden bebislerin odalari icin isimlerindeki harflerle yapilabilir, bence super!

19 Şubat 2008 Salı

Poyraz uyurken DVD gunleri..

2 gundur Poyraz gunduz uyurken kendimi DVD lere verdim.. Birini daha once de izledigim 2 filmi bayila bayila izledim..

Ilki "The Story Of Us".. Bu filmi kacinci izleyisim bilmiyorum ama her defasinda son sahnede hungur hungur agliyorum.. Bu tarz filmler hem insani yormuyor hem de film bittikten sonra kendimi rahatlamis hissediyorum..
Eger hala gormediyseniz izlemenizi tavsiye ederim..Evlilik uzerine guzel bir film..Hepimizin bir hikayesi var di mi?





Digeri "Ratatouille".. Bu filmden sonra canim markete kosup bi suru peynir satin almak istedi.. Ve tabi eger Poyraz uyanmazsa kendimi az sonra mutfaga aticam :)
Cizgi filmlerdeki ekmeklere hic dikkat eder misiniz? Hani o yogun, yuvarlak, ici dolu, ve bolerken kirinti dokulen ekmekler ..Bayiliyorum.. (Yoksa karnim mi acikti ??!)
Bir farenin mutfakta olmasi fikri pek hos degil ama eger dusunmezseniz eglenceli bi film..

18 Şubat 2008 Pazartesi

Kadinlar ve saclari..


Bugun Poyraz'la yuruyus donusu, gazete bayisine ugradim ve Instyle dergisi aldim..uzun zamandir aklimda olan ama bi turlu bulamadigim biseyi de buldum.. Kendi resmim uzerine sac modelleri koyabilecegim bi program! 100 den fazla sac modeli, ustelik renk degisikligi de yapabiliyorsunuz.. Hani kadinlar canlari sikildiginda saclariyla oynarlarmis ya, bunu sacinizi yipratmadan ve cok daha fazla secenekle yapabileceginiz yer iste burasi !
Ben kendime kesinlikle sarinin yakismadigini anladim, kizil berbat oldu..Daha koyu tonlarda kalmaliyim, ve hatta bekli kut bi sac denemeliyim :)
Siz de deneyin, cok eglenceli.. Hatta bu konuda hepinizi ebeliyorum ve sizi de gormek icin sabirsizlaniyorum :)
www.instyle.com/hair adresinden calismalara baslayabilirsiniz, kolay gelsin..

13 Şubat 2008 Çarşamba

Yarin sevgililer gunu..

Sabah icin kucuk bir oneri ;)

5 ay - 1 hafta..

Poyraz'imin 5 aylik olmasina az bi zaman kala, doktorumuz yurt disinda oldugundan kontrole ve asimizi olmaya bugun gittik.. O artik 9 kilo ve 71 cm.. Urkerek ve korkarak " doktor hnm, hersey normal mi ?" dedigimde, korkacak birsey olmadigini soyledi, yine.. " Babasi cok uzun ve iri yarimi?" diye sordu, ben de yooo dedim.. Hayirlisi..

Artik Maxi-Cosi car seat'imiz icin limit kilodayiz..Dolayisiyla araba koltugumuzu yenilememiz gerekiyor..Zaten ayaklariyla kendimi oyle bir ittiriyor ki, yanliz birakmaya gelmez..O yuzden eger yaninda olamayacaksam yere birakiyorum.. Yeni araba koltugu icin Maxi-Cosi Tobi dusunuyorum, onerisi olan var mi?


Bu ay rutin asilarimiz olmadigindan, ates yapabilir riskine karsi rotarix ve pnomokok asilarimizi olduk.. Bugun Gizem rota asisi hakkinda bisiler soyleyince ben de yazmak istedim bu konuda..
Rotavirus hastaligi, agir dehidrasyon ve hatta ciddi ishal sonucu olume bile sebep olabiliyor..Belirtisi ,kusma ve ateşle başlayan, bol sulu sarı kansız ishaldir.Dunyadaki ishalden olumlerin % 25 i bu hastalik yuzunden, ki bu cok ciddi bir rakam bence..Rotavirus ishalinin onlenmesinde hijyen ve temizlik yeterli degil, tek yontem rotavirus asisi.. 35 den fazla ulkede lisans alarak kullanima giren iki rotavirus asisi ROTARIX ve ROTATEQ' dir..Bu asilarin da guvenilirlik calismalari 2006 yilinda tamamlanmis..Yani lisans sureci oldukca uzun surmus ve bicok kez piyasa surulup geri cekilmis..
Rota asisi Poyraz'in asi takviminde 3. ve 5. aylarda gorunuyordu, ikisini de aldik..Bizim asimiz Rotarix' di (2 doz, arada 1-2 ay birakilarak yapilir, agizdan uygulanir)..Arastirdigima gore tek yan etkisi , eger 3 aylıktan sonra uygulanırsa barsakların iç içe geçmesine yani invajinasyon. Kusma ve karında şişlik, kakada kan görülmesi gibi belirtileri varmis..

Ilginc olan su.. Rotarix ve Rotateq Turkiyede sirasiyla 133.72 ve 111.90 YTL.Bedelleri de sosyal güvenlik kurumları tarafından karşılanmıyor. Ben ise burda sadece 10,7 Euro verdim ??!

11 Şubat 2008 Pazartesi

Cay deyip gecmeyin :)

Gecen gun bana gelen bir yaziyi paylasmak istedim :

" Çay'ı çok sevdiğimi söyleyince, yasli bir teyze anlattı geçenlerde, bak diye basladi söze ...
Çayın alt demliği evdeki kaynanadır; devamlı kaynar durur..
Üst demlik evdeki gelindir; alt demlik kaynadikça o olgunlaşır, demlenir...
Gelinin kocası ise bardaktir; biraz kaynana doldurur onu biraz da gelin...
Çocuklar çayın sekeridir; tat verir...
Görümce ise çay kasigiıdır; arada bir gelir ve karistiriır gider...
Kaynataya gelince; o da bardak altidir; dökülenleri bir araya toplar...
Çay deyip te geçmemek lazim demek ki... bi durmak, dusunmek lazım .."

7 Şubat 2008 Perşembe

Poyraz'in ilk parka gidisi..

Bugun baktik hava fena deil, once markete gidelim dedik..Organik yiyeceklerimizi aldiik, arabamiza doldurduk..Poyraz biraz daha buyuse de su market arabasina kendi oturur duruma gelse..Goruyorum bazen o kadar sirin oluyolar ki..Bugun bitanesi annesinin telefonunu almis, markette fotograf cekiyodu :)) Marketimiz cok yakin degil, ama yurume mesafesinde..Havalar biraz daha guzellessin, hergun Poyraz'la gidip gelices yuruyerek..



Arkasindan dayanamadik kendimizi yarim saat bile olsa parka attik..Gerci super gunesli degildi ama olsun..Poyraz ogle uykusunu temiz hava esliginde uyudu.. Aramizdaki erkek uyudugu icin butun kizlar ( kazlar, ordekler, kugular :)) toplanmis gibiydik sanki..Baska kimsecikler yoktu..


Bu durumu garipseyen bir ordek sessizce bize yaklasti :)) sanki ; " Hayirdir, ne isiniz var burda yaw?" dicek gibiydi :)))

5 Şubat 2008 Salı

Rotanizi degistirin canim!

Yaw hamileyken bile bebegim rahatsiz olmasin diye gobegime sariliyodum (sanki engelliyomus gibi :)) , su evimizin tepesinden gecen ucaklarin sesini engellemek icin.. Butun ucaklar mi bizim tepemizden geciyo yahu??

Poyraz uykusundan 4 kere uyandi bu sabah.. Sen git, ucaklarin inis/kalkis guzergahindan ev tut :( Olacak is mi? Yoksa Sali gunleri cok sefer mi var? Ufff....Iste bi tane daha geciyo..

4 Şubat 2008 Pazartesi

Ka ka ka Ki ki ki!

Bi izledim ki, ayni seyi 100 kere solemisim..Yuh yani..

Insan ne hallere geliyo yahu :))

Parmak kuklalar..

Poyraz baskasinin elleriyle oynamaya bayiliyor..Ben de gittim IKEA dan parmak kuklalar aldim, pek sirinler..Walla benim oynayasim geliyo :)

2 Şubat 2008 Cumartesi

Hoscakal Anne..

Poyraz bugun 14:15 ucagi ile ananesini ugurladi..4 aylik hayatinda 3. kez havaalanindaydi..Ayrilmak hem benim, hem annem icin cok zor oldu..Tabi Poyraz daha farkina varamiyor..

Ilk baslarda gerek yok demistim ama annem iyiki bizimle gelmis, o kadar iyi oldu ki.. Eve yerlesmek ve toparlamak , Poyraz'in buraya alisma surecinde yanimda biri olmasi, 6 ay aradan sonra tekrar ev kadini olma cabalarima destek.. Sagolsun cok yardimi oldu..

Cok tesekkur ederis annecim..Yine gelin, sIk sIk gelin, cok gelin emi?