31 Aralık 2007 Pazartesi

Yeni bir kardeşim var..

Hernekadar kardeşim Emre bu duruma isyan etse de :) , benim artık yeni bir kardeşim var..
Bugün TRT de "İste kardeşin olsun" programını izlerken karar verdim..Hemen web sitesine girip Hakkari'den kendime bir kız kardeş seçtim..Ve inanın anlatamıcam bi mutluluk duydum, acaip bir huzur..Kız kardeşime kitaplar, kalemler, oyuncaklar göndermek için sabırsızlanıyorum..Tabi en önce bir mektup..

Tek yapmanız gereken bilgilerinizi doldurmak ve listeden kardeşinizi seçmek..istediğiniz ilden, istediğiniz yaşta, kız veya erkek.. Daha sonra onun da bilgilerini görebiliyorsunuz..adresi, telefonu, okulu, öğretmeni, boyu..ve ayakkabı numarası.. Öğretmenlerinin cep telefonu bile olduğu için hemen arayıp kardeşiniz hakkında bilgi alabilir, hatta onunla konuşabilirsiniz bile..
Eğer isterseniz, sizin de yeni bir kardeşiniz olur..Bugünden itibaren bütün hayatı boyunca yanında olabiliceniz, onunla zorluklarla dolu hayatını paylaşabiliceniz..

25 Aralık 2007 Salı

İlk çapkın bakışlar..

Pişt, Derin..Bırak Canan ve Gülgün teyzeyi..
Başbaşa süt içmeye gidelim, ister misin?
Anneme sölim Özge teyzeden izin alsın istersen..

22 Aralık 2007 Cumartesi

İyiki Doğdun AburCubur..

Buralardan giderken, aileme , arkadaşlarıma yakın kalabilmek için oluşturduğum bu blog neredeyse 1 yaşına bastı..
Sonradan dünyanın en güzel şeyi Poyraz'ın da gelişiyle daha da neşelendi..
İnşallah daha uzun uzun yazılar yazabilirim,hayatımı sizinle paylaşabilirim..

3. Ay..


Poyraz bey 3. ayını geride bıraktı.. 7 kg 100 gr ve 63 cm oldu..

Son kontrolumuzde hersey yolundaydı..Tek sorunumuz bir turlu atlatamadığımız kabızlık..Onun için de doktorumuzun söylediği gibi mamasına zeytinyağı katıyorum, günde 1 tatlı kaşığı..Yine de bugün 4. gün ve hala tık yok :( Onda huzursuzluk yaratmıyor ama ben telaşlanıyorum..

Oğlumcum sağ elini emmeyi bıraktı, baktı aynısından bi tane daha var, 3-4 gün onu keşfetti..Sol kolunu kaldırıp eline baktı uzun uzun..Sora "Aaa..bunu da emebiliriiim!" diye onu da emmeye başladı..Şimdi iki elimiz de ilk fırsatta ağzımızda..

Bayramın ilk günü ilk kez "Anne!" dedi.. tabi ki tamamen tesadüfen :) ama ben hemen kaydettim tabi..Zaten ben ona dedim ki taa en başta "Bak oğlum, önce kimin adını söylersen seni o emzirir ona göre.." :)) Dedesi hernekadar "Dede de oğlum, ben bi yolunu bulurum" dese de, çocuk durumun farkında :)

Bugün babamız geliyor..Yılbaşına kadar burda olucak..Beraber, çekirdek aile olarak ilk tatilimize çıkıcaz..Önce babane ve halaları ziyaret edices sonra Abant'ta 3 gün geçirices..Dönüşte nasıl geçtiğini anlatırız..

20 Aralık 2007 Perşembe

İyi Bayramlar!

14 Aralık 2007 Cuma

Biz çok sevdik..

Çok kullandığımız ve memnun kaldığımız 2 üründen bahsetmek istiyorum..

İlki Mothercare den aldığım pamuklu uyku tulumları..Bunlar yumuşacıklar, üstelik bembeyaz..Ve bebeğe çok güzel oturuyor..İçine sadece yarım kollu bir body giydiriyorum, yetiyor.Paketten 3 tane çıkıyor..Biz çok rahat kullandık..Hatta eskittik, renkli yenilerini aldık..Poyraz'a dedesi bu beyaz tulumları giyince teletubby diyor :))Biras küçük gelince iyice oturdu hakikaten öyle oldu :))







Diğeri ilk günler Poyraz'ı yan yatırmak için kullandığım, şu anda yatarken sırtına destek olsun diye koyduğum şu Delta Diffusion sünger.. Eğer bebeğinizi yan yatırmak istiyorsanız, çok kullanışlı bir ürün..Ufakken iki sünger arasında zaten hareket edemediğinden dönemiyor bebek..



13 Aralık 2007 Perşembe

Bunlardan istiyorum!




Bunlardan mutlaka istiyorum! En kısa zamanda sipariş vermeliyim.. Bir internet sitesinde buldum..Momiji Dolls.. Ama official web sitesinde daha çok çeşit var..

Yok artık!



Yok artık diyorum çünkü görünen köy klavuz istemez, bu kadar insan yanılıyor olamaz..Çünkü Poyraz bana hiç benzemiyor..Sadece belki gözleri renkli olacak o kadar, ama geri kalan herşey baba..Bu bilgisayarda bulabildiğim lohusa yatağındaki resmimle yaptığım denemede eşit olarak bana ve babaya benzediğini söylemiş ama yok yani..

Sizce de öyle değil mi?

Yine de düzgün bir resimle tekrar denicem :))Zira Cengiz ona benzediğine çok seviniyor, duymak çok hoşuna gidiyor :)

12 Aralık 2007 Çarşamba

Adım adım ev hanımlığı :)

Bugünlerde bir ev hanımı hissediyorum kendimi anlatamam :) Bikaç evde kaldım havaya girdim.. Yeni evimizin de heyecanıyla sanırım, kendimi hep hobi ve dekorasyon sitelerinde buluyorum..Bugün de Martha Stewart'ın sitesini keşfettim.. Özellikle şu bulaşık deterjanlarını çam şişelere koyma fikrine bayıldım. Belki zaten bu şekilde kullananlar vardır ..Kıl oluyorum o plastik bulaşık deterjanlarına..

Sonra da örgü işlerine sardırdım.. Bugün bi kadın programında bi şal ördüler..şu akıllı yünlerden..Örünce sıra sıra, renk renk bir desen çıktı.. Yanlız şalın modeli çok ilginç..Düz dikdörtgen gibi ama uçlarında kolları var, çok kolay bi örnek..Bi yerden bulabilirsem koyucam buraya ama olmadı örücez artık napalım :)) Bir de mutfak masasındaki hasırın içine tığ ile meyvalar örme fikri geldi aklıma, içine elyaf veya pamuk doldurup..Bi bitsin, süper olucak!

11 Aralık 2007 Salı

Evi için delirenlere ev dekorasyonu..

Yeni aldığımız evimiz için dekorasyon sayfalarında gezinirken yeni ve super bir blog keşfettim.."Evin delisi ile dekorasyon".. Genel olarak ev dekorasyonu, aksesuarlar, değişik fikirler, yeni ürünler vs hakkında yazılar var.. Harika bi site..

Şiddetle tavsiye edilir!

Çabuk gelin olur mu?..

Pazar günü ananemi ve dedemi yolcu ettik, hacca gittiler.. 3 Ocak'a kadar yoklar..Onları şimdiden çok özledim.. Dedem her sabah 5 nöbetinde gelirdi yanıma, anneme yardım ederdi..Mamamı hazırlarken bana pış pış derdi.. Benimle oynaşsın diye gülücük atardım hiç oralı olmazdı uykum açılmasın diye.. Ananem sabahları beni alırdı annem biras daha uyusun diye.. Kuzumun kuzusu diye severdi beni..
Şimdi onlara hergün resim gönderiyo annem cep telefonundan..Beni çok özlemişler, tahminlerinden daha zor olmuş öyle demişler..Allahım sağ salim gidip gelsinler olur mu? Ha bi de dönecekleri gün hava çok çok soğuk olmasın,ben de onları karşılamaya havaalanına gidebilim..

7 Aralık 2007 Cuma

İşaret parmağımdan süt çıkmıyooor!

Benim canım süt canavarım son 1 haftadır elini emmeye başladı..İlk başlarda ağzı açıkken sıktığı yumruğunu ağzına denk getirmeye çalışıyordu, hatta yumruğuna öyle bir bakışı vardı ki, sanki "Bi yakalarsam seniii" der gibiydi :) Ama artık ağzına götürüp cop cop emiyor..Üstelik başparmağı ile işaret parmağına destek yapıp onu öne çıkararak :) Doktora sordum bu haftalarda normaldir dedi..Mümkün olduğunca emziğini vermeye çalışıyorum çünkü boğaz enfeksiyonu riski artarmış.. Ama ne mümkün! Gece uyurken bile kimi zaman yakalıyorum onu, sora dalınca bırakıyor..Açlıktan mıdır dedim ama yok değil, tokken de yapıyor..

Bir de utanmadan emdiği parmağından süt gelmeyince sinirleniyor beyefendi :))

Yeni bir yol keşfettim..Poyraz uykuya dalarken emzik istiyor ama sürekli ağzından bürtletip uykusunu açıyor..Ben de onları Hayati ile öpüştürüyorum :) Böylece , ona sıkı sıkı sarıldığı için, Hayati de emziğini tutmasına yardımcı oluyor :)