28 Temmuz 2007 Cumartesi

Mesafe..

Biz Ankara'dayıs, babamız taaa Nagoya'da.. Çok uzak :(

Ama yarın Bruksel'e evimize donuyor.. Sonra da haftaya Cuma yanımıza..Yuppiiii !

27 Temmuz 2007 Cuma

Ankara'yı sevmek..


...
Ankara'yı sevmeyene bir zulümdür
Bu kadar insanın neden Ankara'yı bu kadar sevdiğini anlamadan
Ankara'da yaşamak..
...

Yılmaz Erdoğan
(resim:www.lovemove.com/wallpaper/Ankara.jpg)

Çok üzüldüm..

Dün akşamüstü, daha önce bahsettiğim hamile arkadaşım Özge ile onun doktor kontrolüne gittim..O da benimkine gelmişti, bizim oğlanı görmeye..Ben de görim bakım küçük kızları nasıl dedim.. Orada otururken doktoru bana benim doktorumun kim olduğunu sordu, ben de Lütfü Bey dedim.. Bana söylediği ilk şey şu oldu :" Oooo, o seni kesin keser." Ne dicemi şaşırdım ve birden bire kalakaldım.. Moralim sıfırın altına düştü, halbuki günüm o kadar güzel geçiyodu ki..

Şimdiki duruma göre sezeryan ihtimalini konuşmadığımızı, bir terslik olursa (normal olarak) o zaman düşüneceğimizi söylediğimde ise daha kötüsü oldu : " Görürsün bak, demişti dersin.."

Yaw tamam anlıyorum, Türkiye'de birçok doktor annenin isteği dışında veya gerek olmadığı halde sorgusuz sezeryanı tercih ediyor olabilir, doktor doktoru çekemeyecek kadar çiğ de olabilir..Ama bunun gibi hasta/hamile psikolojisinden anlamayan bir doktor da olsa (Üstelik bunu söyleyen 2 çocuğu olan bayan bir doktor), normal doğum yapmayı düşünüyorum diyen ve doğumuna çok az bir zaman kalan bir hamileye bu şekilde birşey söylenir mi? Bir de gülerek..Hayır bari olaydan sezeryan diye bahset, kesmek ne demek? Kendimi et gibi hissettim..

Bütün gün kafama takıldı ve akşama kadar düşündüm..Çok üzüldüm.. Birçok insan sezeryan'i tercih ediyo olabilir veya istemediği halde mecbur kalabilir, hatta belki ben de bu şekilde doğum yapmak zorunda kalabilirim.. Ama yaklaşım berbat..İnşallah herşey yolunda gider ve normal şekilde getirebilirim dünyaya oğlumu..Sora da bu yazıyı okur gülerim..

23 Temmuz 2007 Pazartesi

Bebek cilt bakimi..

Bugun otururken aklima geldi, ben bebegimin cildi icin ne kullanicam? Veya neler kullanmaliyim? O kadar hassas ve ince ki ciltleri, insan birsey kullanmaya korkar herhalde :) Kimisi diyor ki, su islak bezler bile cok saglikli degil, popo temizlemek icin islak pamuk kullanin..

Hep duydugum ve iyi olabilecegini dusundugum bir marka var: Mustela.. Ha bir de Avéne var,kendim icin de urunlerini kullandigim icin biliyorum..Acaba urunleri nasildir? Veya onerebileceginiz belli urunler var mi?

Size soyluyorum coktaaan anne olanlar :)

20 Temmuz 2007 Cuma

Iste karsinizda kucuk Demirel :)

Sonunda dunku doktor kontrolumuzde oglumuzun yuzunu gorebildik, aylardır bu anı bekliyordum :) Bir turlu yüzünü göstermek istemeyen oglumuzu, uyurken yakaladık, bir ara esnedi uyanacak gibi oldu ama kurtardık.. Kime benzedigini cikaramadim ama uyurken gozler aynı babası,bu dolma dudaklar da sanki ben :) Hatta kucuk halamız Nilay'ı da cok andırıyor gibi..
Cok sükür herseyin yolunda oldugunu öğrendim, icim rahatladı.Hayır imkanım olsa eve ultrason alıcam yani :)

Bana biras tombik gibi geldi ama kilomuz 1 kilo 740 gr olmus, doktor normal dedi (kesinlikle anneye cekmis :))..Günümüzde ilerliyoruz.. Agustos'un 2. haftasi insallah babamiz da burdayken tekrar gidices doktorumuza..

19 Temmuz 2007 Perşembe

Seni şimdiden özledim baba..

Babacım,

Dun oglen seninle ilk kez ayrılmak zorunda kaldık,dünyaya gelicem yere, Ankara'ya donduk..Seni simdiden cok özledim biliyo musun? Annem de oyle..Hem de cok.. Ben simdi her sabah uyandıgımda kiminle oynicam? Aksamları kime şaklabanlık yapıcam?Ama neyse ki cok uzun ayrı kalmayacagız..

Dun ucak yolculugumuz cok guzel gecti, annemin ayaklari her zaman oldugu gibi sisti biraz ama yolculuktan rahatsız olmadı,ben de elimden geldigince sakin olmaya calistim. Ucak oldukca gürültülüydü çünkü her yastan,her boydan onlarca bebek ve cocuk vardı.Bir ara allahtan annem kulaklıklarımı taktı da muzik dinlerken duymadım onları.Ama ben soz verdim anneme onlar gibi olmıcam,uslu uslu oturcam sizin yanınızda. Turkiye'ye yaklastikca annem biraz heyecanlandı, kalp atislarindan hissettim.Sanırım inerken ben de heyecanlandim ,o yuzden fazlaca debelenmis olucam ki annemi biras huzursuz ettim..Hersey yolunda gitti ve saat 20:30 gibi bizi 4 gözle bekleyen dedem ve dayimla bulusabildik..

Sonra ne yaptik bil bakalim? Havaalanından beni direk Ataturk Orman Çiftliği diye bir yere goturduler.. Izgara kokuları içinde kalabalık bir yerdi.Annem orda kumpir diye birsey yedi, superdi baba! Aylardır bu kadar güzel birsey yememiştim :)

Seni düşünerek uyuduk dün annemle..Bu sabah yine senin sesinle uyandik..Kendine iyi bak olur mu?

Seni seviyorus..

16 Temmuz 2007 Pazartesi

Dunyaya bir daha gelsem..

1. yilimiz kutlu olsun can, allah upuzun yillar boyu beraber,mutlu, huzurlu
ve saglikli yasamayi nasib etsin..

13 Temmuz 2007 Cuma

Annemin goz nuru..

Annem gunlerdir ince ince ugrastigi patchwork battaniyeleri dun bitirdi..Oyle ozenerek , oyle severek yapiyor ki anlatamam..Ona burdan bir suru patchwork dergisi aldim, yarin da kumaslar alicas..Turkiye'de bu kumaslar ozel oldugu icin cok pahali ama burda denk getirebilirsek oldukca hesapli.. Ozellikle Loisirs et Creation magazalarinda oldukca cok kitap/dergi ve kumas cesidi var..(Magazalar sadece Fransa'da malesef )

Bunlar daha birsey degil.. Ankara'ya gidince resmini koyucam bloga, bir yatak ortusu vaaaar...super otesi..tek tek, ufak ufak kesip, dikip birlestirci annecim onlari..ellerine saglik ananesi...

Iste bitti.. Artik desperate bir housewife'im ;)

Evet, bugun ofiste son gunum.. Pazartesi sabahindan itibaren umutsuz bir ev kadini olacagim ;) yok yok, o kadar da umutsuz olmicama eminim, kafamda yapmak istedigim bir suru sey var zira.. Artik bir daha bir isim olur mu, yoksa bu boyle gidermi bilinmez, zaman gostericek sanirim..


Aslinda, acik konusmak gerekirse, cok mutluyum, ama icimde bir yer de birascik da olsa uzgun.. Ama her bitisin sonu bir baslangic di mi? oyle bakmak lazim olaya..
Yeni hayatim bana ve cekirdek ailemize hayirli ugurlu olsun ...
/2/istockphoto_2444614_busy_housewife_and_mother.jpg)

12 Temmuz 2007 Perşembe

Butun yanlizlara ;)

9 Temmuz 2007 Pazartesi

Bebefon konusu..

Anne ve anne adaylari.. Bebefon konusundaki fikir ve onerilerinizi bekliyorum.. Zira hala karar veremedim ve dolayisiyla edinemedim bir adet.. Sizler ne kullandiniz? Memnun muydunuz?Ne onerirsiniz? Ne onermezsiniz?

8 Temmuz 2007 Pazar

Ben ve oglum ilk defa..

Hamileyken kendimi normalde oldugumdan cok daha un-fotojenik hissediyorum..Hic olmadigim kadar ;)


Ama Turkiye'deki arkadaslarim beni o kadar merak ettiler ki..Ben de is yerinde tuvalete gidip bu dusuk cozunurluklu resmi cektim ;)
O kadar hamileyim hamileyim diyorum blogda, kimse inanmicak, bari bi tane resim bulunsun oglumla beraber..

Oyuncaklarimiz-2

7 Temmuz 2007 Cumartesi

Rezalet..Ben yaziyorum, siz izlemeyin..

Bugun evde otururken denk geldik, yeni baslayan bir yarisma.. adi "guzel ve dahi".. hayatimda boyle rezalet gormedim.. Kadinlarin bu kadar asagilandigi, ve bu asagilanan kadinlarin hayatlarindan ve dustukleri durumdan bu kadar memnun olduklari baska bir yarisma daha yoktur..

Programda dahi oldugunu dusunen erkeklerle , guzel oldugunu dusunen kizlar eslesiyorlar..Dahiler guzellere bilgi, guzeller da dahilere bildiklerini (pek birsey bilmedikleri acik) ogretmek icin super bir malikanede yasamaya basliyorlar.. yarisma odulu 100000 YTL..
Bu aksamki ilk bolumde oyle rezil bir durum vardi ki.. Allahim boyle kizlarim olacagina, hic olmasin daha iyi dedim resmen..Baslarda kendilerinden o kadar emin olan kizlar sonra nasil birer birer dokulduler.. Ilk once sunucu bir soru soruyor..sorular oldukca zor: turkiyede kac bolge vardir, 9 kere 8 kac eder, karenin kac kosesi var.. vs..Bu sorulari orta basarida gecen kizlari 4 adet unlu resmi bekliyor.. Bunlarin kim olduklarini bilip, haklarinda 15 saniye konusmalari gerekiyor.. Kizlarin cevaplari soyle: Hitleri tanimadilar ve Adolf Fidne dediler, Pavarottiyi Bill Gates sandilar,Kenan Evren'in adini soyleyemediler, Mehmet Agar'a Mehmet Arif dediler, Ahmet Necdet Sezer'in nerde oturdugunu,Semra Ozal'in esinin ne is yaptigini bilemediler..vs vs... Bu kizlarin hepsi ya universite mezunu ya da hala okuyorlar..Ayrica bilemedikleri icin cezalari suydu : Masaya cikip oynamak, partnerleri masada otururken..
Acimasiz olmak istemem ama o kizlarin aileleri yerinde olsam , hem onlardan hem kendimden utanirdim sanirim.. Farkindayim ama bir kez daha anladim ki cocuk yetistirmek cok onemli.. Bu yaziyi sirf bu yuzden yazmak istedim..
Rezalet bir yarisma, ustelik kadinlar bu kadar asagilandigi icin de cok uzucu..Yazmak reklam yapmak oldu belki ama dayanamadim ve hemen yazmak istedim.. Ne olacak bu halimiz bilmiyorum..

5 Temmuz 2007 Perşembe

Oyuncaklarimiz-1

Daha bebek yok ortada, biz bir suru oyuncak aldik bile, koca bir odaya ihtiyacimiz var sanirim..Erken evet ama gorunce dayanamiyor insan iste.. Babasi abartti frizbi bile aldi ;) dogdu, yurudu, kostu da, frizbi pesinden kosmasi kaldi ;)

Neyse..Oyuncaklarimizi bos bi vaktimde resimleyip yazicam ama simdilik size Haba ' dan bahsetmek istiyorum.. Haba bir Alman markasi .. Kaliteli , saglikli ve gelistirici oyuncaklar/oyunlar ureten bir marka.. Ozellikle bebekleri icin ahsap , renkli- eglenceli ve saglikli urunler almak isteyen annelere tavsiye ederim.. Urunleri 20 ulkede, 6000'den fazla distributor'de bulunabiliyor. Ilgilenenler icin Turkiye'deki distributor:
Toys and Children furniture
Atlas Cocuk Dunyasi
Ikitelli Keresteciler Sitesi
15.Blok no.12, 34670 Istanbul Turkey
Phone: +90 (212) 6704455
Fax: +90 (212) 6704429
Sanirim telefonla, urunlerin satildigi magalari ogrenebilirsiniz buradan..
Belcika ve Almanya'da ise hemen hemen butun bebek ve oyuncak magazalarinda bulunabiliyor. Ben simdiden 2-3 urun aldim bile.. Birisi uzerinde ayna ve singirak bulunan resimdeki urun..En begendigimde emzik tutucu.. Rengarenk, oldukca uzun..Yere dusen emziklere renkli ve sirin bir cozum ;)
Urunleri icin bir katalog var ancak internet uzerinden talep edilemiyor henuz. Ancak urunler icin detayli bir web sayfasi var, buradan goz atabilirsiniz..

4 Temmuz 2007 Çarşamba

Sucluyum hakim bey..

Dun Bruksel'deki ilk trafik cezami aldim. Farkinda olmadan trafik canavarligi yapmisim ve kirmizi isikta gecmisim. Hos hangi gun , hangi saat ve hatta hangi kavsak onu bile hatirliyorum. Sabahin korunde hastaneye gidip tahlil sonuclarimi almistim ve ise donup bir toplantiya yetismeye calisiyordum.Birden kendimi kavsakta buldum,insanlar bana korna caliyorlardi.Meger bana kirmizi yanmis da haberim yokmus ;) Sora unuttum gitti.. Ama neymisss, su uyurmus, trafik kameralari uyumazmis ;)

Neyse, burada bu is bile oyle resmi ve duzenli ki.. Once evinize ilk uyari dokumani geliyor. Uzerinde detayli sekilde olay mahalindeki durum anlatilmis. Gorseniz upuzun, butun detayiyla..hayir insan okurken utaniyor yani ;) Altta cezanizin tutari ( ki hic de azimsanacak bir tutar degil, 150 Euro kadar ) ve bundan sonraki prosedur anlatiliyor. Aldiginiz bu 1. belgeden sonra evinize banka odeme talimatini iceren baska bir belge daha geliyormus.. Boylece direkt olarak bankadan cezayi transfer edebiliyorsunuz. Bu ilk dokumanla birlikte bir form geliyor ve resmen insani kirmizi isikta gectigine gececegine pisman ediyor..Sorular soyle: Sucu kabul ediyor musunuz? Hatanizin farkinda misiniz? Cezayi odemeyi kabul ediyor musunuz? ..vs vs.

Su cezami odeyeyim de, icim rahat etsin.. Hayir ben o paraya bebek icin neler alirdim ama di mi ;))

3 Temmuz 2007 Salı

Kuzumuzun arabasini aldik..

Haftasonu bizim oglanin arabasini aldik.. Secim pek uzun surmedi ve cok cok detayli bir arastirma da yapmadik acikcasi, sadece ben internetten biras bakmistim. Ama bunu gorunce cok begenmistik ve uzun zamandir gidip gelip bakiyor, inceliyorduk. Sonunda burda indirimler basladi ve gecen Cuma aksami gidip mavis mavis bir Quinny Buzz aldik oglumuza..Turkiyeye donerken goturmeyi dusundugumuzden aradan ciksin dedik..

3 parca var aslinda ama hepsini almak zorunda deilsiniz. Once su yatak gibi olan, kucukken kullanabilecegimiz Dreami 'yi almasak mi dedik ama sonra baktim o da kullanisli.. Buzz'in kendisi. Dreami ve araba koltugumuz Maxi-Cosi.. Renk olarak Capri'yi begendik. maxi-cosi miz siyah.. Arabanin kullanimi oldukca rahat , kolayca katlaniyor..vs. Arka tekerleri biras buyuk oldugu icin katlaninca ufacik tefecik olmuyor ama yine de uygun. Parcalar cok kolay takilip cikarilabiliyor. Sineklik, yagmurluk ve cantasi dahil satiliyor. Ekstra'dan sadece araba ici uyku tulumu ve alisveris cantasini aldik..

McLaren de kullanimi rahat ve oldukca hafif bir araba ama bana pek oturak gelmedi. Yani fazla tingir mingir gibiydi. Gerci katlaninca kucuk , tasimasi kolay vs ama ne bilim iste..

Detayli bilgi icin quinny 'yi ziyaret edebilirsiniz..