29 Nisan 2007 Pazar

Ailemize hosgeldin Mustafa Efe...

Ailemizin yeni uyesi aramiza geldi sonunda :) Bizim oglumuzun kankasi ve 5 ay buyuk abisi ,kuzenim Ali'nin oglu Mustafa Efe, Cuma gecesi dogdu..Allah uzun omur versin ve cok mutlu bi hayatin olsun insallah Mustafa Efe..


Resimde Fatma'nin yuzundeki o ifade ve telefonda konusmamiz beni o kadar duygulandirdi ki.. Darisi basima..

26 Nisan 2007 Perşembe

Bu haftasonunu uzun zamandir bekliyordum..


Iste sonunda geldi.. Uzun zamandir beklenen, planlar yapilan haftasonu :) Biricik dostlarim Ozge ve Sule bu aksamustu Bruksel'e iniyorlar, onlari almak icin sabirsizlaniyorum.. Pazar aksama kadar buradalar..Eminim cok guzel gecicek bu kisa tatil.. Sizi cok ozledim kizlar..


23 Nisan 2007 Pazartesi

Doğuştan Ankaralı..

Iste dogustan Ankara'li boyle olur :) Tv de izledim, koptum..

22 Nisan 2007 Pazar

Ah firin vah firin, ne yaptin :(

Evlendigimden beri evimde ilk kez firinda birsey yaktim.. daha once caydanligi yaktim, yemek yaktim ama firinda halamin guzelim kalburbastilarini yakmak bugune kismetmis :( Nasil canim cekti dedim ki su Turkiye'den gelirken getirdigim kalburbastidan biras isitip sekerliyeyim.. Iste bu hale geldi ..Hep Cengiz'in yuzunden, ona 3. tabak pilavi koyucam diye bu guzelim tatlilari unuttum firinda..Allahtan devami var :)

15 Nisan 2007 Pazar

Knokke, Yesim'in Mutfagi ve Tervuren..

Amma yogun bi haftasonuydu..Su anda gozlerim kapanmak uzere ama hersey tazeyken biran once yazmak istedim ;)

Ctesi sabahi kahvaltimizi yaptiktan sonra yola ciktik, Knokke-Heist'e dogru..Burasi Belcika'nun kuzeyinde bir sayfiye yeri.. Ilk ugradigimiz yer kelebek bahcesiydi .. (http://www.vlindertuin-knokke.be/) Internette burayi aylar once gormustum ama acilmasini bekliyordum..Nihayet gidebildik..Kelebekler hic bukadar guzel degildi sanirim, ta ki bu bahcedekileri gorene kadar..Gerci cogunu bir yere konmus yakalayip cekemedik ama bu kadarindan ne kasdettigimi anlarsiniz zaten..Mutlaka gidip gorulmeli..Elinizin ustunden, gozunuzun onunden ucup gezen 100 lerce kelebek..

Oradan cikip sehir merkezine yoneldik..Memleket hasretim deprestiginden mi yoksa gercekten oyle oldugundan mi bilmem, burasi resmen Cesme! :) Insanlar gunesi gorunce kendilerini birakmislar, bikiniler, sortlar cekilmis, serilmis kumlara havlular, yatilmis uzerine..Orda deniz var mi demeyin, tabiki deniz deniz degil ama deniz , kum, gunes ve kizlar iste :) havalar iyice isinsin tekrar bir haftasonu planliyorus..

Aksama Yesim' e yemege davetliydik.. Yolu hesaba katmadigimiz icin yarim saat rotarli da olsa hedefe ulastik..Bir de ne gorelim, gozumuzun onunde donen yicekler masada bizi bekliyor..Haksizlik edemicem, hakikaten yazdigi cektigi kadar var.. Bilemiyorum hazirlarken o cekti mi resimlerini ama biz malesef makinayi evde unuttugumuz icin ben buraya koyamadim resimleri :( Ona demistim ki :" sen gorursun, herkese solicem, hic de oyle yazdigi gibi deil, becerememis, yemekler cok kotuydu" , ama yok.. Yigidi oldur , hakkini yeme ;) darisi bizim bahcedeki barbekuye..Hersey cok guzeldi, cok guzel bir aksamdi Yesimcim, tekrar tesekkurler..

Bu sabah erkenden kalktik.. Erken dediysek 09:30..Cunku evi toplamali, temizlemeli, camasirlari yikamali sermeli ve saat 12 deki bulusmaya yetismeliydik.. Sylvain ve ailesiyle Tervuren'deki parka gitmek icin sozlestik..Hava inanilmazdi..Duydum ki Ankara'da bugun kar yagmis, saka gibi.. Bu parki, daha dogrusu ormani gezmek icin haftalar lazim..Cok buyuk ve harika bir park; gol, agaclar, golgede piknik yapan insanlar, guneslenenler, sezlonglarinda kitap okuyan insanlar, bisiklete ve hatta ata binenler..haftaya tekrar ordayis..Sylvain'in kizi Elea ve oglu Tristan olayin tadini cikaranlar oldu..

Daha cok yazmak, detay vermek isterdim ama cooooook uykum var...

13 Nisan 2007 Cuma

Buralara bahar geldi..


Nasil gecti bu yil kis..hic gelmeden..ama simdi burda bahar geldi bile..Hava oyle guzel ki..Bir de bahcemizdeki hergun farkli farkli acan bi suru cicek ;) ise giderken bi bakiyorus, a aaa yeni bi cicek acmis..zaten aksamlari otururken penceremizi aciyorus, bole ilik ilik esiyor..tipki yaz geceleri gibi..ozlemisiz.. bakin, siz de gorun ciceklerimiziiii....






11 Nisan 2007 Çarşamba

Yerim seni beeeennn....


Bu resmi Asli'nin blogunda (http://aslie.blogspot.com/) gordum, dayanamadim ekledim.. Bu kadar mi icten gulunur ;) Insan bakarken bile gulumsuyor..



10 Nisan 2007 Salı

Kisa bir tatil, uzun bir haftasonu..

Bruksele donduk..Kisa bir tatil ama uzun bir haftasonuydu..

Persembe aksami isten kostura kostura ciktik, kendimizi attik arabaya..heyecandan ,giderken havaalaninin donusunu kacirdik..Neyse..oyle boyle yakaladik ucagi..Istanbul'a indigimizde saat 22:30 idi.. Beni hala zorlamaya devam eden midemle beraber, duse kalka Izmite vardik.. Evde bizi super bir firinda balik ve en onemlisi onceden siparis verdigim yesil erik bekliyordu ;)


Ertesi gun butun gun annemin mutfagin balkonunda oturduk..Yuvam'dan sehri izledik.Hava oyle guzeldi ki.. Saat 7 gibi tekrar yola ciktik.. Bu kez Ankara'ya..

Kisa tatilde amma mesafe yaptik..Ctesi gunu sabah erkenden doktora gittik..Itiraf etmeliyim ki cok heyecanlandim..Gerci o gune kadar herkes "kesin erkek olacak, bak gorursun" diyordu..Ben de bugune kadar her ultrasona girisimde sanki ufak bir erkek goruyordum..
Lutfu bey'in ofisinde beklerken zaman gecmedi sanki..Bu arada Ozge de bir turlu gelmek bilmedi ;) Odaya girdigimde duvara yansitilmis bir ultrason goruntusu vardi..Sora 10 dakika sora orda biz de oglumuzu gorduk.. Evet herkesin icine dogan gerceklesmisti ;) Doktor bey "Cinsiyetini biliyor musunuz?" dediginde ben zaten duvarda gayet net goruyordum :)
Bebegimizin sagligi yerinde, hersey yolunda..(masallah) Bu persembe 4 ayimiz doluyor..
Kendimizi Mothercare'e attik.. 2 t-shirt aldik..uzerinde soyle yaziyor: " Mummy's little soldier" ve "Handsome just like his father" :) Artik neyi hangi renk alacagimizi biliyoruz..
Aksam amcamlarda mangal partisi vardi..Butun aile ordaydi..Irili ufakli tam 25 kisi ! Ee tabi boyle olunca yemek masasi oldukca senlikliydi..
Gec saatte eve donduk.. oldukca yorgundum, oyle rahat uyudum ki.. Ertesi gun tekrar yola ciktik, Izmit'e dogru.. Once babamizi ziyaret ettik, torununu gorsun, hissetsin diye..Bizi gordugune eminiz.. Daha sonra annemi ve kizlari da alip bizim Balikci Hamdi'ye gittik.. Hersey bu kadar mi lezzetli gelir, bu kadar mi guzel olur..

Dun saat 14:00 de ucaga bindik.. Yol boyunca oglumla uyuduk.. Umariz zaman cabuk gecer de en kisa zamanda doneris evimize..
(resim:http://www.hayesflorist.co.uk/shopimages/210x210-boy.gif)

5 Nisan 2007 Perşembe

Bu aksam gidiyorum buralardan :)

Bu aksam gidiyorum buralardan .. Ama geri donmek uzere.. 2 aydan uzun suredir Bruksel'deyiz ve Easter tatilini firsat bildim hemen Turkiyeye bi ucus ayarladim.. 3-4 gun bile olsa donmek cok guzel olacak.. Su saatler biran once gecse de isten cikip kendimi havaalanina atabilsem keske..

Buraya gelirken bir yazimda ozleyeceklerimi yazdim, hepsini gercekten cok ozledim..Evimi, Izmit'i, Ankara'yi, ailemizi..Annemi aradim, bir suru yemek siparisi verdim: Tirit, kalburbasti, zeytinyagli biber dolmasi,cikolatali cheesecake.. Aseremedim ya bir turlu, bari firsati degerlendirim dedim ;) Yarin aksam da Balikci Hamdi'den balik! Hepsinin resimlerini cekip en kisa zamanda yazicam..

Bu arada cumartesi gunu 4 boyutlu ultrason icin doktor kontrolum var Ankara'da..Belki de cinsiyeti belli olur artik bebegin, olur mu sizce? Bir de bunun icin cok heyecanliyim galiba..Ozge de gelicek benimle, hani su ayni anda hamile oldugumuzu ogrendigim arkadasim, eminim cok komik olacak ;)

1 Nisan 2007 Pazar

Mutfakta bir pazar..

Sonunda ben de bloguma yaptigim yemekleri, salatalari,tatlilari koymaya basladim iste ;) Bu aksam icin yesim'in mutfagindan aldigim tarifle brokoli corbasi, bizim meshur piyaz salatasi ve un helvasi hazirladim..

Bu piyaz bizim piyaz.. ama biliyorumki piyaz bazi sehirlerde daha farkli yapiliyor..benimki cok basit ustelik tarhana corbasiyla ramazan sofralarimizin vazgecilmezi!
Piyaz:
Patates ve yumurta (gordugunuz salata 4 orta boy patates, 1 yumurta ile yapildi)
Yesil sogan
Limon
Tuz ve kirmizibiber
Patates ve yumurtalari haslayip ufak ufak dogruyorsunuz..icine yesil sogan, bolca limon, biras zeytinyagi ve baharati ekliyorsunuz.. Soyledigim gibi tarhana corbasi ile tavsiye ederim..

Brokoli corbasini tamamen Yesim'den aldigim tarifle yaptim..Bendeki yemek kitabinda unu kavurmadan once yagda sogan da kavrulup yapilani vardi ama boyle daha hafif olacagini dusundum..Bu arada sut katmak gercekten iyi fikirdi..

Un helvasi annemin benim icin fotokopisini cekip, kitap haline getirdigi yemek defterinden ;) o defter var ya, bir hazinedir..

Un Helvasi:

1,5 su bardagi sut
1 su bardagi seker
1,5 su bardagi un
1 cay bardagi sivi yag ( zeytinyagi + tereyag olabilir)

Yagda unu rengi koyulasana kadar kavurup, uzerine daha onceden kaynattigini sut ve seker ikilisini kaynar sekilde ekliyorsunuz.. Iyice koyulasincaya kadar karistirip, hazir oldugunda kasikla sekil verebilirsiniz..Normalde icine ceviz katildiginda daha da guzel oluyor ama ben usendim ;) yanina bayilarak yedigimiz Movenpick dondurmadan koydum..
Yogun istek uzerine.. iste bu da Cengiz'in yaptigi "ne bulduysam koydum" salatasi :)

Evde sicak bir pazar..

Bugun oldukca gunesli.. Her haftaki Woluwe Parc yuruyusumuzu yapmadik cunku evdeki islerle ugrastik.. Once buzdolabi temizlendi, sora camasirlar yikandi.. Daha beyazlari cirakip renklileri aticam.. Bir de eger cok gec olmamis olursa Turk mahallesindeki markete gidip koftelik almak istiyorum..canim firinda patates ve kofte istiyo ;)

Firsat bulmusken Yesim'in blog'unu detayli bir gezeyim dedim.. Onlar nasil tarifler oyle yaa.. Herbirini okudugumda ben de yapmak istedim.. ama bu konuda biras tembelim, mutfak konusunda yetenegim var ama sanirim yerken, yaptigimdan daha cok zevk aliyorum :) Karar verdim dolaptaki brokoliyi bugun corba yaparak degerlendiricem, bu fikri yesimden aldim ;)

Dun bize en yakin Alman sehri Aachen'a gittik..Burayi ofisteki arkadasim Helmut ve New Hire Orientation'da tanistigim Ece tavsiye etmislerdi..Gercekten vaktimizi Brukselde gecirmekten se gitmek icin oldukca yakin ve guzel biryer.. makinemizi unuttuk, yaziya resim ekleyemiyorum ama bir daha gidecegimize eminim, o zaman cekerim artik..
Bu arada gecen haftasonu gittigimiz 2. el pazarindan bazi resimler ekledim.. Oyle cok sey var ki.. Akliniza gelen hersey.. eski takilardan, mobilyalarda, ayakkabilardan tutun da kullanilmis scotch-brite'lara kadar ;) alacak birsey bulamadik ama detayli ve yavas dolasmak lazim..bir dahaki sefere..